In_Liner je napisal/-a:Lep pozdrav,
Zanima me če obstaja kak preprost program za priklop računalnika na televizio preko VGA kabla?
Hvala za odgovore, lp
In_Liner je napisal/-a:Lep pozdrav,
Zanima me če obstaja kak preprost program za priklop računalnika na televizio preko VGA kabla?
Hvala za odgovore, lp
In_Liner je napisal/-a:...k recimo na faksu majo dalinca pa sam en gumb stisne pa je na projektorju
Hvala!MacTron je napisal/-a:@MyWay!: Nekoc sem uporabniku dejvi-ju razlozil vse te razlike med VGA in HDMI in prav
tako podobno myster-ju, ki je narobe dojemal vhod in izhod... pobrskaj malo.
Torej se enkrat zakaj je HDMI boljsi od VGA: HDMI ze sama kratica pomeni High
Definition Multimedia Interface preko katerega vmesnika potuje tako zvok kot slika
in to v visjih resolucijah (najvisi 1920x1080). VGA pa ima le moznost 1024x768 s tem,
da mora iti zvok po drugih kablih (zaradi nezmoznosti sihronizacije). Lahko na VGA
predvajas tudi visje resolucije, vendar ne bo enaka slika.
Prakticno tista maksimalna vrednost je HDMI to HDMI, vendar, ce je tu DVI torej
digitalni pretvornik in ne VGA (d-sub 15), potem je to v okviru zmoznosti HD resolucij.
MyWay! je napisal/-a:Nekateri pravijo, da se jim pri HDMI povezavi slika na TV popači oz. sliko "odreže" vertikalno, ker se resoluciji ne ujemata, pa čeprav ima TV nekakšno avtomatsko funkcijo zaznavanja inputa. Se da to kako rešit?
Ali pridejo tu sploh v uporabo 100Hz+ TV-ji, če grafični pogon računalnika ne oddaja več kot 60Hz?
MyWay! je napisal/-a:Aha, pardon, govorim o lc.d TV-jih. Torej, tudi če je 200Hz TV sprejemnik, bo vseeno predvajal le teh 60 fps, ki jih oddaja source?
Kako pa potem lahko nekatere signale, ki imajo npr. 720p, TV pretvori to v 1080p brez problema? Če prav razumem, TV sam ustvarja nekakšne "pol slikice" oz. ustvari toliko slikic kolikor jih manjka med source Hz in kolikor jih predvaja TV, ki naredijo našim očem sliko bolj dinamično. Pri računalniku, ki oddaja teh 60Hz bo pa potem TV s 120Hz predvajal eno slikico 2-krat?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Komisar Korozije in 3 gostov