Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

A kat. do 125ccm voziti z B

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 10:49 am

Modiju se opravičujem, če že tema kje obstaja.

Rad bi pa pogrel pred poletno sezono, debato o tem, ali bi bilo dobro da z B
kat. voziš motorno kolo do 125ccm, vendar z določenimi omejitvami, ker vemo da nekatere stvarce prav svinjsko letijo. To je seveda povezano s spremembo zakona, vendar če se gremo neko ekologijo to ne bi smel biti problem.

Zdaj pa mnenja oz. kako vi gledate na to :lol:

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 10:53 am

Bolje bi bilo dati vozniku B kategorije motor do 125 ccm, kot pa 14 letniku mikro car.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr feb 10, 2010 11:14 am

Moje osebno mnenje je,da bi morali za A-kat.še bolj zaostriti zakonodajo(ne me narobe razumeti,sem sam tudi motorist).
Narediš tistih 11ur+komisija ter malo poligona in si veselo "pripravljen" za samostojno vožnjo :roll: .
Tako,da z B-kat.bi jaz prepovedal vožnjo tudi raznim "sesalcem".Pač to je moje mnenje...sem zelo veliko na cesti z motorjem in vidim veliko bedarij.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr feb 10, 2010 11:21 am

Obratno. Dal bi vsakemu ki dela izpit za B, še par ur vožnje z motorjem.

Da ugotovi, kako pomembno je, da avtomobilisti uporabljajo smernike pravočasno oz. jih sploh uporabijo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 11:29 am

Vikking je napisal/-a:Obratno. Dal bi vsakemu ki dela izpit za B, še par ur vožnje z motorjem.

Da ugotovi, kako pomembno je, da avtomobilisti uporabljajo smernike pravočasno oz. jih sploh uporabijo.

Če pa že daš pravočasno smernik, da zaviješ v ulico, te pa motoristi kar lepo prehitevajo. :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr feb 10, 2010 11:53 am

lenivec je napisal/-a:in gorch kaj bi ti uvedel?
da laho za moped delaš šele pri 45 letih izpit, pa še to po 55 urah teorije in 548 urah prakse od tega 250 na poligonu varne vožnje in 112 na simulatorju itd.

kot da ma avtošola kaj veze s tem kak folk potem vozi.
tisti ki je pametn mu lhko daš izpit v roko pa naj vozi in nebo delal pizdarij. tisti ki je pa glup pa lahko dela 100 ur nevem česa in bo prvič ko bo sam lepo zategno na polno.
to je dejstvo
že od 14 leta se vozim z raznimi tomosi in zdaj z "sesalcem" izpita za moped nisem delal nikoli zdaj sem 26 in nisem mopeda niti na mestu prevrno, kaj šele da bi kako drugo pizdarijo mel.

Te čisto razumem...nekaterim ne pomaga tudi 1000ur poligona...prej kakšna presaditev možganov :lol: .
Ampak poglej,ko sem jaz delal izpit za A.je bila pred mano ena deklica,ki ni bila zmožna narediti 1.vaje na poligonu...riniti ugasnjen motor mimo ovir...razlog??Imela je 40kg-motor pa 180kg :lol: .
Izpit je vseeno naredila,ker ji je inštruktor pomagal ter ji držal motor.Kako bo pa ona naprej obvladala motor,pa nobenega na briga...glavno,da je plačala 600eur in odnesla 11ur ne/znanja.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 12:12 pm

Gorch je napisal/-a:Ampak poglej,ko sem jaz delal izpit za A.je bila pred mano ena deklica,ki ni bila zmožna narediti 1.vaje na poligonu...riniti ugasnjen motor mimo ovir...razlog??Imela je 40kg-motor pa 180kg :lol: .
Izpit je vseeno naredila,ker ji je inštruktor pomagal ter ji držal motor.Kako bo pa ona naprej obvladala motor,pa nobenega na briga...glavno,da je plačala 600eur in odnesla 11ur ne/znanja.

OFF:
Hehhe
Spomnim se ko sem bil enkrat v TC Motoshopu, pa pride en model, 21 let star, glih naredu izpit za neomejeno, pa se začne delat frajerja, pa da keš na mizo, kako bi on rad kupil enga 1000ccm sportaka.
Potem pa prodajalec prime motor, pa ga nasloni na tla ("prevrne" po domače) in reče temu modelu, naj ga dvigne nazaj. In ni ga mogel.
Prodajalec mu je rekel, da mu ne bo prodal tega motorja, dokler ga ne bo sposoben sam premikat. ;)

ON: jaz ne bi dovolil, da lahko voziš katerikoli motor brez da narediš izpit zanj, ker nekateri se še s frčoti ne zanjo obnašat na cesti.

Vikking je napisal:
Obratno. Dal bi vsakemu ki dela izpit za B, še par ur vožnje z motorjem.

S tem se pa popolnoma strinjam. Pametno bi bilo, da bi avtomobilisti spoznali, kako je bit motorist.

http://www.youtube.com/watch?v=rVJ-PohGGfA :!: :!:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 12:43 pm

Gorch je napisal/-a:Moje osebno mnenje je,da bi morali za A-kat.še bolj zaostriti zakonodajo(ne me narobe razumeti,sem sam tudi motorist).
Narediš tistih 11ur+komisija ter malo poligona in si veselo "pripravljen" za samostojno vožnjo :roll: .
Tako,da z B-kat.bi jaz prepovedal vožnjo tudi raznim "sesalcem".Pač to je moje mnenje...sem zelo veliko na cesti z motorjem in vidim veliko bedarij.

V kakem smislu zaostriti zakonodajo, mogoče opraviti še preizkus pri psihiatru....preden si lahko kupi sportivo ki ima 1ks na 1kg suhe teže. Kakšen predlog :idea:
Zakaj bi prepovedal vožnjo s sesalci. Razmišljaj drugače :lol: Mulo z 40 kg na skuterju brez blokad, dve leti izpit za B, na drugi strani pa možakar z 90kg na istem skutu pa 15-20 let prometa za sabo. Kdo je bolj nevaren :?: Konkretno me bolj zanima odziv.. a se ne bi rajši poleti peljali v službo z skuterjem kot se pa potili v avtu.
VW

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 12:53 pm

seeman66 je napisal/-a:Konkretno me bolj zanima odziv.. a se ne bi rajši poleti peljali v službo z skuterjem kot se pa potili v avtu.

Zato, ker bi ti ga v LJ prvi dan ukradli, še posebej starejše, ki niso imeli blokado vžiga. :lol:

V Nemčiji se da po mestih videt veliko raznih poslovnežev v kravatah, ki se vozijo z maksiskuterji, medtem ko so pri nas menda prepovedali poslancem DZ, da se vozijo v službo z motorji, ker je njihova varnost ogrožena (je bil en članke pred kratkim) :roll:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr feb 10, 2010 12:53 pm

Saj letos grem nardit za A samo bom samo potovalne skuterje fural do 250ccm ;) Pol kasneje + izkušnje pa na 400 ccm 8) samo isto potovalni skuter . Pač rad okol gledam v vidnem polju ja .

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 10, 2010 2:41 pm

lenivec je napisal/-a:in gorch kaj bi ti uvedel?
da laho za moped delaš šele pri 45 letih izpit, pa še to po 55 urah teorije in 548 urah prakse od tega 250 na poligonu varne vožnje in 112 na simulatorju itd.

kot da ma avtošola kaj veze s tem kak folk potem vozi.
tisti ki je pametn mu lhko daš izpit v roko pa naj vozi in nebo delal pizdarij. tisti ki je pa glup pa lahko dela 100 ur nevem česa in bo prvič ko bo sam lepo zategno na polno.
to je dejstvo
že od 14 leta se vozim z raznimi tomosi in zdaj z "sesalcem" izpita za moped nisem delal nikoli zdaj sem 26 in nisem mopeda niti na mestu prevrno, kaj šele da bi kako drugo pizdarijo mel.
Hvala ker si napisal namesto mene,ker se mi res ne da.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 3:26 pm

V nobenem primeru ne podpiram tega ker vožnja avtomobila nima nobene zveze z vožnjo motorja. Kar opravite izpit če se želite voziti z motorjem, kot smo ga ostali.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 4:11 pm

NejcZ je napisal/-a:V nobenem primeru ne podpiram tega ker vožnja avtomobila nima nobene zveze z vožnjo motorja. Kar opravite izpit če se želite voziti z motorjem, kot smo ga ostali.

x2
:tomidelej:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr feb 10, 2010 4:24 pm

no zdej pa puste mal tisti bla bla bla iza šanka, pa naj nekdo konkretno pove ,kakšna sprememba zakona....? A zdaj bi lahko z B vozil motor do 125 ali kako?

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 4:28 pm

Ne posploševati besedo motor. Omejite se na 125ccm. V mladih letih sem se precej prevozil z motorji raznih kubatur predvsem s takimi , ko BMW ni mogel za tabo. Zato tudi ne posploševati da če nimaš A izpita ne znaš voziti motorja. Osebno sem imel karambol in me je potem minilo.Vse :!: Zatorej bi bilo fino, če bi lahko vozili do 125ccm z B. Še ena stvar - zg. post, podčrtano tako kot smo ga vsi. Poznam nekaj primerkov, ki so naredili izpit in od takrat niso sedli na motor pa je že tega cca 5-6 let. Potem takem bi lahko dal predlog vladi , da vsi ki od položenega izpita za A niso reg. motorja v 5 letih se izpit odvzame, ker niso nadgrajevali svojega znanja. Taki modeli se potem preganjajo in umrejo na koncu.

lp
VW

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 4:30 pm

GiGi1985 je napisal/-a:no zdej pa puste mal tisti bla bla bla iza šanka, pa naj nekdo konkretno pove ,kakšna sprememba zakona....? A zdaj bi lahko z B vozil motor do 125 ali kako?

lp

Ni še predloga, tako da smo še vedno za šankom. Drugače pa piaggio mp3 voziš z B ,400ccm stroj.
VW

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 4:37 pm

GiGi1985 je napisal/-a:no zdej pa puste mal tisti bla bla bla iza šanka, pa naj nekdo konkretno pove ,kakšna sprememba zakona....? A zdaj bi lahko z B vozil motor do 125 ali kako?

lp

Iskreno upam da ne, ker večje bedarije še pa ne... Sploh nevem kje bedaki pobirajo takšne ideje :roll:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr feb 10, 2010 4:39 pm

seeman66 je napisal/-a:

lp

Ni še predloga, tako da smo še vedno za šankom. Drugače pa piaggio mp3 voziš z B ,400ccm stroj.

S takim predlogom se definitivno ne bi strinjal. Glih na teh malih prdulcah vidiš največje norce in zdaj da bi jih še olajšal dostop do le-teh :evil:
Sploh pa lahko po moje na tak predlog kar lepo pozabiš v naši državi...al s tem potem bi potem dobili manj denarja ker nekaterim ne bi bilo potrebno več izpita delati...to pa veš da se ne bo zgodilo, kvečjem še več kategorij bodo uvedli in potem boš moral lepo stopnjevati in delati 3,4,5 izpitov preden boš prišel do solidnega motorja
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov