Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

M
Stalni uporabnik

Kateri GSM?

Napisal/-a M To feb 23, 2010 8:49 pm

Počasi bi rad zamenjal mobilca, pa se mi niti slučajno ne sanja kaj je kaj. Zelo pomemben faktor bo cena, ki ne sme bit višja od 150 €. Lahko je nov, lahko je malo rabljen in odlično ohranjen, mora pa imet Wi-Fi in qwerty, pa navigacija mora laufat gor BP. Sem gledal Samsung SGH G810, ker ima odličen fotoaparat, ampak je že malo star in brez qwertyja, torej odpade.

Kakor sem na hitro uspel pogledat, se mi dopade HTC Tattoo (za 150 € dobim novega) ali pa mogoče Omnia I900 (za 150 € je rabljena).

Poglobit se nimam ne časa, ne interesa, če ima kda kakšen pameten predlog, z besedo na dan.

A mogoče kdo ve, kateri so cenejši modeli smartphonov s kapacitivnim touchscreenom in v čem bo v praksi takšen tochscreen boljši od rezistivnega?
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 23, 2010 9:57 pm

samsung omnia zna razočarati z uporabniškim vmesnikom, ki je zares slab vsaj pri meni se ni odrezal tako kot bi se moral - odzivnost zelo slaba, medtem ko se je nokia 5800 XM izkazala kot veliko bolj uporabniško usmerjen telefon v smislu enostavnosti.

enostavne funkcije, ki ponudijo zelo veliko.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Sr feb 24, 2010 11:25 am

tatto baterija zdrži 2 dni
kaj pa kak blackberry?

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr feb 24, 2010 12:56 pm

Blekberi so drugač uredu telefoni, mišljeni bl za poslovno uporabo. Vmesnik usaj na začetku povzroča kr neki težav, pa tut na tipkovnico se je za navadt. Js bi tut priporoču kak 5800 XM al pa kkšno Nokio iz serije N. Drugih telefonov kot Nokia sploh ne kupujem. Odločitev je pa tvoja. Sicer pa mislm da je za telefon bolš mal boljšega/dražjega/lepšega uzet, ker potem se ga ne naveličaš po par mescih

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Sr feb 24, 2010 1:56 pm

Jaz bi se tu kar z Adisom strinjal, ker ma omnio kolega, mobilc je star eno leto, gor je imel samo garmina, ki ga je občasno uporabljal, na telefonu ne visi veliko in mu po enem letu baterija zdrži maksimalno dan in pol...sicer ne vem, mogoče je kaj narobe, ampak je tudi sam pograjal uporabniško prijaznost...si je pa vzel HTC Tatoo in je več kot zadovoljen.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr feb 24, 2010 2:18 pm

Jaz imam 5800XM in sem zadovoljen... Baterija drži, touchscreen dela, za uporabo enostaven.
[i]Weeeeeeee![/i]

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če feb 25, 2010 7:45 am

Hvala za odgovore. Bom dal zaenkrat Omnio malo na stran. Verjetno niti ni smotrno kupovat več kot eno leto star GSM, ne glede na to, kakšen je.

O 5800 nisem niti resno razmišljal. Sem na hitro pogledal na bolho, za 150 € dobim rabljeno, staro kakšne pol leta ali več, medtem ko je tattoo za 150 € že nov. Tatto je krepko mlajši model, ima več rama in roma ter hitrejši procesor, poleg tega mu štejem v plus še android, največjo pomanjkljivost tattooja pa vidim v displayu.

Bom šel oba pogledat od blizu, nekaj bo že.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Napisal/-a HeP][MeN Če feb 25, 2010 12:25 pm

M je napisal/-a:medtem ko je tattoo za 150 € že nov.

Aja, kje pa?
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Napisal/-a HeP][MeN Če feb 25, 2010 12:34 pm

Če bi že rad primerjal predpotopno nokio s tem hudim tatujem...

http://www.phonearena.com/htmls/compare ... 914&area=2

No, niti HTC nima ravno quad procesorja, upam, da ne boš igral kakih zahtevnih igric ali pa izvajal težkih matematičnih operacij na njem. :-P
[i]Weeeeeeee![/i]

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če feb 25, 2010 7:14 pm

Jaz sicer kakšne hude potrebe po cinizmu ne vidim, ampak če ti paše, pa kar...

Nisem rekel niti, da je 5800 predpotopna, niti, da je Tattoo hud. Čeprav je mobilna telefonija tako dinamična panoga, da je med oktobrom 2008 in julijem 2009 lahko že razlika. Ravno tako je razlika v ramu in romu (100 %) in v hitrosti procesorja (20 %). Kot laik bi rekel, da se to mogoče kje pozna, ne vem.

Vidim pa iz prilepljenega linka, da je nokia v prednosti pri displayu, bateriji in multimediji. Čeprav mi nov telefon še vedno malo bolj diši kot rabljen. Kje dobit nov Tattoo za 150 €? Na bolhi je trenutno vsaj 5. Za ta denar je 5800 stara vsaj pol leta, nova je precej dražja.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov