Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

dusan61
Nov uporabnik

registracija brez papirjev

Napisal/-a dusan61 Po mar 01, 2010 7:12 pm

Pozdravljeni!
Dobil sem tomos avtomatika.sedaj pa me zanima registracija.Prvi lastnik je zgubil vse papirje zanj.Kako ga naj registriram.
hvala

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Sr mar 03, 2010 11:56 am

mislim da greš na upravno enoto, kjer daš podatke ki jih imaš od motorja pač.
Oni pa preverijo, če je moped bil kdaj ukraden ipd. če je vse vredu, pa lahko dobiš novo prometno.
Pa sej piše na netu to, samo se ne spomnim točno kje :)
Mogoče najbolje da se pozanimaš na občini, pa boš izvedel iz prve roke

LP
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr mar 03, 2010 12:08 pm

Ti ga neboš mogel registrirati, saj ni v tvoji lasti, če pa bi bil in si izgubil papirje pa rabiš 3 priče (najožje sorodstvo) da to potrdijo in na amzs-ju podpišejo, šele po tem boš lahko registriral. Informacije preverjene na amzs! Poglej če se ujemajo številke na motorju in plehu, ker če se ne pozabi na registracijo. Če si misliš vozit po mestu ga registriraj, drugače nebi smel imeti sitnosti, pa tudi po Celju in Ljubljani sem jih videl že kar nekaj, se vozijo mirne duše kar brez tablic.

LP

dusan61
Nov uporabnik

Napisal/-a dusan61 Sr mar 03, 2010 12:08 pm

hvala za pojasnilo

dusan61
Nov uporabnik

Napisal/-a dusan61 Sr mar 03, 2010 12:16 pm

Številke štimajo.Moped nikoli ni bil registriran tako da na občini ne vedo gdo je lastnik.Jaz bi ga vsekakor registriral saj v Mariboru radi preverjajo mopediste.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr mar 03, 2010 5:13 pm

BeMyWagen je napisal/-a:Ti ga neboš mogel registrirati, saj ni v tvoji lasti, če pa bi bil in si izgubil papirje pa rabiš 3 priče (najožje sorodstvo) da to potrdijo in na amzs-ju podpišejo, šele po tem boš lahko registriral. Informacije preverjene na amzs! Poglej če se ujemajo številke na motorju in plehu, ker če se ne pozabi na registracijo. Če si misliš vozit po mestu ga registriraj, drugače nebi smel imeti sitnosti, pa tudi po Celju in Ljubljani sem jih videl že kar nekaj, se vozijo mirne duše kar brez tablic.

LP

glede registracije pa ne krive vere učit. dost kje se vozijo "frajerji" brez tablic.ko je moj tomos zaribu, sm vzel enga drugega neregistriranga, me je pa takoj policaj dobil...seveda sodnik za prekrške mi ni ušel.

no jst sm že to delu za mojo štirko, pa nism rabu nobenih papirjev od sorodnikov in amzs-ja...na občini so mi povedali: če je moped star več kot 8 let, potem sam podatke o motorju neseš na občino.tam ti dajo nek listek, greš na tehničnega in če ga nardiš, dobiš prometno.tako sm tut naredil in ni blo problema z registracijo.no res da sem to delal 8 let nazaj...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr mar 03, 2010 7:59 pm

myster je napisal/-a:
BeMyWagen je napisal/-a:Ti ga neboš mogel registrirati, saj ni v tvoji lasti, če pa bi bil in si izgubil papirje pa rabiš 3 priče (najožje sorodstvo) da to potrdijo in na amzs-ju podpišejo, šele po tem boš lahko registriral. Informacije preverjene na amzs! Poglej če se ujemajo številke na motorju in plehu, ker če se ne pozabi na registracijo. Če si misliš vozit po mestu ga registriraj, drugače nebi smel imeti sitnosti, pa tudi po Celju in Ljubljani sem jih videl že kar nekaj, se vozijo mirne duše kar brez tablic.

LP

glede registracije pa ne krive vere učit. dost kje se vozijo "frajerji" brez tablic.ko je moj tomos zaribu, sm vzel enga drugega neregistriranga, me je pa takoj policaj dobil...seveda sodnik za prekrške mi ni ušel.

no jst sm že to delu za mojo štirko, pa nism rabu nobenih papirjev od sorodnikov in amzs-ja...na občini so mi povedali: če je moped star več kot 8 let, potem sam podatke o motorju neseš na občino.tam ti dajo nek listek, greš na tehničnega in če ga nardiš, dobiš prometno.tako sm tut naredil in ni blo problema z registracijo.no res da sem to delal 8 let nazaj...

Pokliči sedaj pa boš videl kaj ti bodo rekli. Kar se tiče pa ali registrirati motor ali ne ti dam pa prav, se lahko vsaj brez skrbi voziš, pa še vrtoglave kazni sodnikov za prekrške ti uidejo.

@dusan 61, poročaj ko boš zrihtal.

Lp

dusan61
Nov uporabnik

Napisal/-a dusan61 Sr mar 03, 2010 8:31 pm

Hvala za nasvete.Bom poročal ko bom kaj rihtal.

Uporabniški avatar
c00l3r
Nov uporabnik

Re: registracija brez papirjev

Napisal/-a c00l3r Sr mar 14, 2012 4:01 pm

Kolega ima podobno situacijo s starim Avtomatikom brez papirjev. Kako je zdaj s tem? Se da registrirat ali ne? Moped je od njegovega dedka, ni pa bil še nikoli registriran.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr mar 14, 2012 4:42 pm

Mene pa zanima nekaj drugega. Gre se pa za avto Ford Mustang (letnik 76 ali 78). In pa problem je da za avto ni papirjev, je pa bil kupljen pri nas, pred tem pa pripeljan iz tujine. Kako pa kaj (če sploh kaj) se da zrihtat to? Ker avto je pa trenutno v fazi prenove
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Re:

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr mar 14, 2012 9:56 pm

BeMyWagen je napisal/-a:
myster je napisal/-a:

LP

Pokliči sedaj pa boš videl kaj ti bodo rekli. Kar se tiče pa ali registrirati motor ali ne ti dam pa prav, se lahko vsaj brez skrbi voziš, pa še vrtoglave kazni sodnikov za prekrške ti uidejo.

@dusan 61, poročaj ko boš zrihtal.

Lp

lani poleti je rekel referent na upravni, da starejše od letnika 1990 se komot registrira. preverijo številke, če je slučajno ukraden, nato pa še izjava, da je res tvoj.
litr bencina, litr olja ;)

Ribic_D_
Nov uporabnik

Napisal/-a Ribic_D_ Po apr 02, 2012 8:31 pm

Pozdravljeni,

Jaz pa imam malo zakompliciran problem, namreč kupil sem moped ali drugač rečeno moped je bil v zapuščinski obravnavi zapisan, da se oddaja za rezervne dele.
Modelno leto mopeda je 2001, vse številke štimajo in so iste, vendar kot sem že prej omenil nimam papirjev, So kakšne možnosti za ponovno registracijo, če je bil moped zapisan v zapuščinski za rezervne dele?

Vsem ki boste pomagali se vnaprej zahvaljujem!

Lep pozdrav,
Davorin

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po apr 02, 2012 9:33 pm

Ravno prejšni ponedeljek se je sodelovec pozanimal kako je z mopedi brez papirjev.
1. mora biti starejši od 30 let kar je manj se menda ne da :?:
2. moraš izpolniti vlogo, in imeti dve priči, ki nesmejo biti sorodniki neglede na to čigav je motor (tudi, če je od brata, očeta, strica.....)
Če pa po možnosti obstaja še kašen način bo pa kdo drug napisal, ki ga pozna.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov