Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

informacija

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Pe mar 05, 2010 5:16 pm

Mene zanima, če bi se dalo kje dobiti kakšno zemljišče na Krasu, kjer bi lahko zidali hišo... Če kdo slučajno ve, naj mi napiše v to temo.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe mar 05, 2010 5:27 pm

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe mar 05, 2010 5:33 pm

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Pe mar 05, 2010 5:38 pm

hvala :D če pa kaj izveste, mi napišite...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe mar 05, 2010 6:09 pm

Seveda bomo, Kiss.Kiss.Gossip.Girl :lol: :bonk

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe mar 05, 2010 6:46 pm

Kiss.Kiss.Gossip.Girl je napisal/-a:hvala :D če pa kaj izveste, mi napišite...

Jaz ti svetujem, da se raje kupi eno podrtijo na vasi (jih je dosti v tistih krajih), podereš in samo zazidaš bajto.
Se izogneš čakanju na papirje in dovoljenja pa še prišparaš €€€ :idea:
(je bilo pač vse vezano na prejšnjo bajto: vsi priključki, ipd..)

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Pe mar 05, 2010 7:30 pm

ja vem ja... sicer je za mojo sestro, ki me je prosila, da naj dam oglas sem, ker njej se ne da prijavljati.

sicer pa sem slišala za to varjanto...sem lih prej gledala cene in je še kar drago...ampak treba nekaj poiskati, ker je cenejše kot najeti stanovanje za ne vem kakšno obdobje...s tistim denarjem imaš že hišo, pa nobeden se ti ne pritožuje, če malo zvišaš muziko...

Uporabniški avatar
fUATPANZa
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a fUATPANZa Če mar 11, 2010 8:06 pm

OFF: Preden se sestra zaleti in kupi zemljišče s stanovanjskim objektom, bi ti svetoval, da se malo pozanima kako in kaj, kajti brez papirologije se ne pride skozi, vsaj na legalen način. Nadomestne gradnje več ni.
Za predviden objekt moraš dobit ustrezno papirologijo (načeloma je to samo PGD) in to je opredeljeno kot novogradnja. In tukaj ni nobene razlike več.
Lahko pa greš na rekonstrukcijo objekta, s katerim se velikost bistveno ne spremeni (po navadi so stare hiše oz. podrtije zelo majhne in bi površina oz. prostornina zadostovala komaj za kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, kje pa je še spalnica, kopalnica, otroška soba,...). Prostornino sem omenil zato, ker če se dela rekonstrukcija objekta oz. se njegovi konstrukcijski elementi spreminjajo se prostornina ne sme spremeniti za več kot 10%.
Lahko pa narediš vse na črno, vendar ko te najdejo oz. izvohajo plačaš penale in potem pa v postopek pridobivanja projektne dokumentacije. In na žalost je tako, da te prej ko slej najdejo.
Komunalni prispevek na vasi pa ne bi smel bit previsok (tukaj je kar nekaj prostora za manevriranje). Je pa nakup zazidljivega zemljišča in plačanje vseh pristojbnin kar velik zalogaj in je najboljše obiskat lokalni projektivni biro (po možnosti nekakšnega z dejanskimi izkušnjami), kjer bodo radi pomgali glede tvoje oz. sestrine problematike.
Za kakšna bolj specifična vprašanja pa sem ti na voljo preko ZS.

lp

Uporabniški avatar
Kiss.Kiss.Gossip.Girl
Nov uporabnik

Napisal/-a Kiss.Kiss.Gossip.Girl Po mar 22, 2010 4:04 pm

najlepša hvala!

vendar smo našli že zazidano hišo, ki jo bomo dobili po ugodni ceni. vseeno pa najlepša hvala za tvoj odgovor.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov