Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

dox
Novinec

pralni stroj

Napisal/-a dox Če mar 11, 2010 2:52 pm

Lep pozdrav! Ker nam je crkno pralni stroj vas prosim za nasvet. Res nevem katerega naj vzamem. Nekje do 350 € bi naj bila cena. Izbiram pa trenutno med temi:
- PRALNI STROJ ZWG1120M ZANUSSI
- BOSCH WAA24162BY
- Electrolux EWF 12040W
Najbolj se mi dopade tukaj electrolux. Ima mogoče kdo kakšno boljšo idejo? Ali naj vzamem katerega od naštetih. Lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če mar 11, 2010 3:57 pm

Jaz bi/sem vzel nacenejšega! Pralni stroj, je pralni stroj!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: pralni stroj

Napisal/-a sašo5 Če mar 11, 2010 4:20 pm

dox je napisal/-a:Lep pozdrav! Ker nam je crkno pralni stroj vas prosim za nasvet. Res nevem katerega naj vzamem. Nekje do 350 € bi naj bila cena. Izbiram pa trenutno med temi:
- PRALNI STROJ ZWG1120M ZANUSSI
- BOSCH WAA24162BY
- Electrolux EWF 12040W
Najbolj se mi dopade tukaj electrolux. Ima mogoče kdo kakšno boljšo idejo? Ali naj vzamem katerega od naštetih. Lp

pri teh stvareh(hladilniki, pralni stroji) prisegam na Gorenje.....(5 let garancije....)- dobrih 400 eur je "WA61121"
http://www.mimovrste.com/artikel/325001 ... e-wa-61121

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Če mar 11, 2010 4:47 pm

Vse vzami, samo gorenje ne ker nam je vse od gorenja crknal karkol smo kupli!!!Pralni stroj ti bo zarjavel!

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če mar 11, 2010 5:22 pm

Definitivno ta BOSCH WAA24162BY, mi odslej kupujemo samo še BOSCH, dobre izkušnje.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 11, 2010 5:31 pm

cruiser1 je napisal/-a:Jaz bi/sem vzel nacenejšega! Pralni stroj, je pralni stroj!

Ni čist tak.....niso to ameriški avtomobili :)

sašo5: sem skeptičen mal glede tega....nam je po štirih letih crknil ležaj na bobnu....sedaj se ga še je dalo menjat ampak nasljednjič pa more menjat cel "križ" (ležaj komplet z nosilcem) in pride skoraj dražje kot cel pralni stroj....Da o elektroniki ne začnem....
Pač izkušnje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

dox
Novinec

Napisal/-a dox Če mar 11, 2010 5:40 pm

Hm zdaj imamo indesit. star je 3 leta in mu je po 3 mesecih šla elektronika. Sedaj mu je spet šla. 150 € pa ne damo več za novo elektroniko, ker so sami problemi z njim. Raje dam še 1x tolko zraven pa vzamem novega.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če mar 11, 2010 5:57 pm

Madona še pralni stroji niso več kar so bili. :roll: Mi se na veliko izogibamo Candy, sami problemi z njim, trenutno imamo Gorenje in zaenkrat brez težav (tok,tok)

Ko bom kupoval naslednjega bo najcenejši (kot je rekel cruiser) nima smisla vržit 700 eur ker očitno crkuje vse od Gorenja do Beko. :x
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če mar 11, 2010 6:01 pm

A BOSCH-a pa noben ne kupuje.
Res, da je dražji, ampak mislim, da je kvaliteta tud boljša.
Imamo pomivalni, pralni, sesalc bosch ostale zadeve, ki bodo crknile bo kupt tud bosch.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če mar 11, 2010 8:20 pm

lisko je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Jaz bi/sem vzel nacenejšega! Pralni stroj, je pralni stroj!

Ni čist tak.....niso to ameriški avtomobili :)

Ha,ha... :har

dox je napisal/-a:Hm zdaj imamo indesit. star je 3 leta in mu je po 3 mesecih šla elektronika. Sedaj mu je spet šla. 150 € pa ne damo več za novo elektroniko, ker so sami problemi z njim. Raje dam še 1x tolko zraven pa vzamem novega.

lisko je napisal/-a:....Da o elektroniki ne začnem....
Pač izkušnje.

K****va elektronika! Kaj zdaj že v pralnih strojih teži? :roll: Samo, očitno je res tako, kot sem rekel, da je vseeno najbolje najcenejšega vzet, ker itak vsi crkujeo.
Škoda, ker pri nas ni navade, da peremo v javnih pralnicah ali skupnih v blokih. Ima človek potem veliko manj skrbi zaradi enega blesavega stroja, ki povrhu vsega še prostor v stanovanju jemlje!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 11, 2010 9:22 pm

cuteboy1988 je napisal/-a:Vse vzami, samo gorenje ne ker nam je vse od gorenja crknal karkol smo kupli!!!Pralni stroj ti bo zarjavel!

In greš v Big Bang-a in pogledaš stroj od Boscha in od gorenja in ugotoviš da imata iste funkcije,isto ohišje,iste knofe (mogoče je kateri na drugem položaju) in da je Bosch za 10€ dražji zarad imena vse pa je delano u isti fabriki.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 11, 2010 10:21 pm

To sem že od dosti ljudi slišal pa tudi na nekih forumih je pisalo, da so Gorenjevi pralni stroji - zdaj novejši en velik klump. Elektronika crkuje na veliko.
Mi imamo doma Gorenjevega starega že čez 10 let, tist pa dela pa dela :) Enkrat je samo stikalo na vratih odpovedalo, druga pa čisto nič. Tudi hladilnik, skrinja, vse dela. Samo je že vse starejšega datuma. Z novimi je pa križ oops

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če mar 11, 2010 10:26 pm

mišek je napisal/-a:. Elektronika crkuje na veliko.
Mi imamo doma Gorenjevega starega že čez 10 let, tist pa dela pa dela Z novimi je pa križ oops

Tako, kot pri avtomobilih :EE !!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 11, 2010 10:38 pm

cruiser1 je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:. Elektronika crkuje na veliko.
Mi imamo doma Gorenjevega starega že čez 10 let, tist pa dela pa dela Z novimi je pa križ oops

Tako, kot pri avtomobilih :EE !!

Ja čisto tako je.
Pa saj ni čudno, da crkuje. Star pralni stroj, imaš tist programator, ki ga narolaš na okrog pa en gumb za nastavitev obratov centrifuge pa enega za stopinje, pa za izklop pa vklop, pa za nek povišan nivo vode pa je to to.
Pri novih že imaš pa pol računalnika gor pa polno nekih senzorjev pa programiraš ga lahko verjetno za vsake gate posebej :lol: , če boš pa noter vrgel umazan kombinezon se mu bo pa zmešalo.
Se pa spolnim še pralnega stroja, ki smo ga imeli pred tem, ki že zdaj več kot 10 let služi.Je bil tudi Gorenje, star čez 20 let, vmes se je delala celo generalka - menjava motorja, bobna.. Očitno se jo to takrat splačalo, ker je bilo vseskupaj enostavno pa močno narejeno. Danes je pa sama elektronika pa plastika :x

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe mar 12, 2010 12:34 am

Na začetku smo imeli en Gorenjev pralni stroj, a nevem več modela. Imel je klasični rotacijski programator, dva gumba za več vode in praška, stroj pa si vklopil tako, da si potegnil gumb programatorja ven. Krasna mašina, držal nam je od sredine osemdesetih, pa nekje do 2002. Kar lepa leta. Manjše okvare, a nič resnega.
Potem pa smo nabavili Gorenjev WA1142 S model. Od začetka še dober, potem pa se je začelo. Menjani amortizerji po dveh letih, menjano stikalo vrat po petih letih, menjan programator - tukaj sem skoraj diplomiral zraven, nazadnje pa še ležaji bobna lansko leto. Pa dobro recimo da se ti tako ali tako obrabijo.

Da o smotanih serviserjih sploh ne govorim - jaz sem raje začel vse popravljat sam. Z rezervnimi deli pa ni problema (ETS Pregl), vsaj glede tega jih moram pohvalit.

Se pa točno vidi da je celoten dizajn toliko zafuran, da je narejeno tako da čimprej crkne.
-Naprimer motor - ti novi krtačni imajo tako nabito jermenico gor, da jo z navadnimi abcigerji ne dobiš dol zlepa ne. Posledično zato tudi ne moreš menjati samo ležaja.
-Modeli brez krtačk, torej z asinhronskimi motorji, pa imajo po novem obupno slabe zagonske kondenzatorje, ki obvezno crknejo najkasneje po 4 letih obratovanja.
-Programatorji se mi zdi da postajajo vedno manjši, posledično pa tudi kontakti. Najbolj je na udaru tisti za vklop grelca. Že pri starih programatorjih jih je veselo kurilo, pri teh sedaj pa še toliko bolj. Tu bi sicer pomagalo, če že nov stroj toliko predelamo, da mu vgradimo kontaktor (rele) za vklop grelca.
-Slabi konektorji na nekaterih modelih z "inteligentno elektroniko". Zelo pogost je naprimer primer, ko se zaradi vibracij razklopi konektor na motorju, na displeju pa se izpiše napaka F32.

In take finte...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe mar 12, 2010 8:29 am

pr nas je tudi gorenjski že tretjo leto. imamo pa še enga gorenjskega, ki je starejši kot jaz (okol 25 let), pa še tut dela-menjavalo se je sam gumice in ležaje :D

crkne ti tk lahk vsak pralni stroj.

če si kje blizu velenja doma, pojdi v RPS Gorenje (razstavno-prodajni salon)-ali pa vsaj pokliči in vpraši.se kr pogosto najdejo cenejši razstavljeni aparati, pa še kakega z napako iz fabrike potegnejo (praskice, udrtince itd.-včasih so take male napake da jih ne najdeš). imajo ceneje od 10-40% oz. za kulker se tudi izpogajaš. fotr se je izpogaju za pralni stroj pred 3 letam iz 700€ na 500€ (bil je sam razpakiran), hladilnik je pa dobil za 45% cenej (dve praskici na vrhu hladilnika).isto maš potem garancijo 5let.če druga ne, vsaj pokliči....sam so vedn bolj škrti (beri: manj popusta)
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe mar 12, 2010 12:36 pm

Jaz sem delal kot serviser teh hudičev pa sem šraufal samo gorenje in candy. Bosh redkokdaj(na enem sem pumpo menjal to je pa vse kar se bosh-a tiče), Zannussi electrolux in whirpool nikoli(zato bi jaz to kupo na tvojem mestu), Indesit, beko, ariston, matrix in podobna sranja pa se ni sploh splačalo popravljat (recimo elektronsko vezje za krmiljenje motorja 220€ crkne pa skor ziher ker je montirano pod vhodnim elektroventilom in skoz pomalem kaplja gor) ;)

Aja pa te novejše gorenje stroje sestavljajo v turčiji ;) Razn unih dražjih ki majo kovinski boben pa križ tak kot dobri stari PS350 ;)

sebaveh je napisal/-a:

Se pa točno vidi da je celoten dizajn toliko zafuran, da je narejeno tako da čimprej crkne.
-Naprimer motor - ti novi krtačni imajo tako nabito jermenico gor, da jo z navadnimi abcigerji ne dobiš dol zlepa ne. Posledično zato tudi ne moreš menjati samo ležaja.
-Modeli brez krtačk, torej z asinhronskimi motorji, pa imajo po novem obupno slabe zagonske kondenzatorje, ki obvezno crknejo najkasneje po 4 letih obratovanja.
-Programatorji se mi zdi da postajajo vedno manjši, posledično pa tudi kontakti. Najbolj je na udaru tisti za vklop grelca. Že pri starih programatorjih jih je veselo kurilo, pri teh sedaj pa še toliko bolj. Tu bi sicer pomagalo, če že nov stroj toliko predelamo, da mu vgradimo kontaktor (rele) za vklop grelca.
-Slabi konektorji na nekaterih modelih z "inteligentno elektroniko". Zelo pogost je naprimer primer, ko se zaradi vibracij razklopi konektor na motorju, na displeju pa se izpiše napaka F32.

In take finte...

- se da dol dobit z prešo samo potem se gred čisto čisto mali zvije in pol tuli kot reaktivec

-kondenzator stane okoli 7€

- Programatorji so že redkost....zdaj je vse elektronika :S škoda....

- To je pa šlampasta izdelava. Sem če videl nov stroj iz trgovine pa je FID ven metal. Odprem pa vidim en šrauf zategnjen prek kablov in jih je pregrizlo is so delali stik na ohišje :S Matrix seveda :D

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Pe mar 12, 2010 1:21 pm

Jaz prisegam pri pralnih strojih na gorenje, kot je nekdo pred mano napisal ima 5let gerancije.
bmwe46

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Pe mar 12, 2010 5:08 pm

Mi smo 20 let meli pralni stroj Obodin. Vedno delal do zadnjega le 2x menjali dihtungo na vratih in enkrat steklo. Nato smo kupili Matrix in zaj že 4 leta dela brez problemov.
Make my day
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov