Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Mobilnik za starejše

Napisal/-a eclipse_R Pe mar 12, 2010 5:34 pm

Pozdravljeni,

potem ko sem uspešno kupil tisti telefon na 3 tipke za 93 letno staro mamo, sem dobil še prošnjo za krepko mlajšo (60 let) teto.

Telefon naj bi bil v stilu Motorola Motofone F3, vendar vidim, da se ga nikjer več ne prodaja. Je še kak podoben telefon v prodaji?

Pa naj ima res samo osnovno, recimo da sms je maximum kar naj premore, imeti mora ogromno tipke in pa velik zaslon, da lahko nanj gleda starejša gospa tudi brez očal

Pod rubriko "velike tipke" na mobitelovi strani ni nobenega primernega.

lp
Slika

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Pe mar 12, 2010 7:30 pm

Ravno danes sem v Ljubljani v Cityparku videl dva taka telefona (nasproti SPARa - Mobitel trgovina), kjer so tipke velike cca 1cm x 1cm. Ne spomnim se pa imena telefona. Če si kje blizu doma, se ti splača it pogledat. Je pa bila cena v prosti prodaji okoli 90€, če se ne motim.
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe mar 12, 2010 9:03 pm

@eclipse_R: Morda tole ...izpolnjuje vse tvoje zahteve. Cena je pa nekje 80€
http://www.fonet.si/izdelki?page=shop.p ... gory_id=19
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe mar 12, 2010 9:17 pm

Tale mobitel bo pa tud uporaben za mojega starega ata. Trenutno ima Nokio 3310 in je že bolj švoh baterija, zdej pa hoče novega. Tole je pa edino tak mobitel, ki ga bo znal uporabljat, bognedej, da je kak touchscreen :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So mar 13, 2010 3:31 pm

Aha, no tega sem mel tudi v mislih, samo nisem vedel kje ga prodajajo. Nekaj časa je bla večja ponudba mobilnikov za starejše, zdej pa bolj slaba..

Sicer pa izkoriščajo stare ljudi. Za takle telefon 80 €? Tehnologijo notri ima iz 10 let nazaj, samo dovršena in optimizirana je (če sploh).

Bom šel pa še pogledat v Citypark, da tiste pogledam.

Sem pa seveda še odprt za predloge

lp
Slika

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain So mar 13, 2010 3:42 pm

IcEm4n je napisal/-a:Tale mobitel bo pa tud uporaben za mojega starega ata. Trenutno ima Nokio 3310 in je že bolj švoh baterija, zdej pa hoče novega. Tole je pa edino tak mobitel, ki ga bo znal uporabljat, bognedej, da je kak touchscreen :lol: :lol:

kupis novo baterijo za nokio, stane 15e, je pa 1700mAh (original je 1050mAh), ne bo nobenga "soka" ob prehodu na nove menije, nove funkcije, pa se ti telefoni so preprosto narejeni ko stari mercedesi - da trajajo do konca sveta... torej do leta 2012 :lol: Karkol bos kupil novega nebo nikoli trajalo toliko casa kot te stare nokie
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne mar 21, 2010 2:45 pm

Slika

Škoda je touchscreen :D Bi bil zadosti velik? :D :lol: Dobiš praktično pred vsako prodajalno mobitelov, samo za ceno pa ne vem. Pa bol slabše funkcije ima. Je toliko uporaben kot en kos kartona. :D
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov