Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Selitev v smeri Ljubljane

Napisal/-a Kael Po apr 12, 2010 7:03 am

Lepo pozdravljeni!

Tisti, ki kolikoltolikor berete moje maile, veste, da sem iz Celja. Trenutno sicer stanjuemo pri babici v hiši v Celju, vendar se nama obema s punco kaže služba v Ljubljani (konkretneje Domžale - Ihan ter strogi center LJ - nasproti parlamenta). V kolikor bo tole s službama šlo skozi, si ne predstavljam, da bi se oba vsakdodnevno vozia v Ljubljano, sploh zaradi 9 mesečnega dojenčka. Zaradi tega je v planu selitev. Tisti ki ste iz tistega konca, kje v tej smeri se splača pogledati v štartu za najem stanovanja, da se potem da v nekem normalnem času priti do službe? Tisti ki stanujete v stanovanjih, lahko približno napišete kolikšni so mesečni stroški v stanovanju?

P.S: če kdo pozna kaka varianto prvat varstva v tem koncu, se prav tako priporočam!

Hvala vsem,

Leon

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po apr 12, 2010 8:24 am

zdravo,

najprej je vse odvisno od tipa/velikosti stanovanja, ki si ga boš rental.

v ljubljani malo stran od strogega centra te pride dvosobno stanovanje cca. 500eur + stroški.

1 sobno stanovanje pa tam 350-400eur + stroški

stroški so cca. 50-70eur + ( odvisno od sezone)

kar se pa stanovanja v domžalah tiče je pa tudi tam cca. 350 eur + stroški eno sobno/eno sobno in pol stanovanje

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 12, 2010 8:56 am

adis je napisal/-a:kar se pa stanovanja v domžalah tiče je pa tudi tam cca. 350 eur + stroški eno sobno/eno sobno in pol stanovanje

ziher ena boljših opcij, vendar "trpel" bo tisti(a) ki bo moral(a) zjutraj do parlamenta pridet......

PS. čist moje neodvisno mnenje; niti na misel mi ne bi prišlo, da bi iskal in plačeval stanovanje v LJ - vsekakor vožnja, sploh če imata oba enoizmensko delo....(za dva avtobusa se brežičanov vozi v Lj vsako jutro s svojim avtom (120km) pri vas pa je razdalje cca 75km. V Lj. se pa najame garaža, da ni problema s parkingom....

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po apr 12, 2010 9:18 am

adis je napisal/-a:stroški so cca. 50-70eur + ( odvisno od sezone)

Tile stroški pridejo v poštev, če si deliš stanovanje še s kom oz. če najameš v privat hiši in potem deliš stroške z lastniki in/ali drugimi najemniki.

Da pa najameš stanovanje v bloku pa računaj na približno 150-200€ stroškov.

Uporabniški avatar
FFST
Nov uporabnik

Napisal/-a FFST Po apr 12, 2010 9:21 am

Jaz pa ga čisto razumem glede vožnje... Preživeti vsak dan vsaj 2 uri na naših cestah... spoštujem in občudujem tiste, ki to zmorejo. Na kratek rok že, ampak za dolgo časa pa nikakor ne.
Sicer ne vem, kako je z najemom stanovanja oz. kateri stroški so všteti v najem, ampak naju pridejo stroški v lastnem stanovanju (60 m2) cca. 100€ za upravljalca, 25€ za elektriko, 50+€ za internet, TV, telefon, 25€ za časopis. Ostali stroški za življenje so pa pač odvisni od načina življenja...

LP U

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po apr 12, 2010 11:08 am

mišljene so bile le osnovne življenske potrebščine, torej elektrika, voda, smeti...vse ostalo so "luksuzne dobrine" no pa prištejmo še zraven obvezne dajatve upravljalcem blokov, ki še dodatno nanesejo 70-100eur mesečno

no pa še en pametnejši predlog od mene...če je to služba katera bo stalna ( za nedoločen čas) si vzamita raje stanovanje in bosta vsaj sebi nekaj plačevala ne pa drugim ;) če je le možnost...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po apr 12, 2010 12:40 pm

Pozdrav vsem,

Mogoče niste bili pozorni, vendar pa se bi morala v tem primeru oba voziti v Ljubljano - eden do parlamenta, eden do Domžal. Kar pomeni vzdrževanje dveh vozil za 40.000 do 50.000 km. Skupaj se ne bova mogla vozit, ker nama je nemogoče uskladiti delovni čas, čeprav gre za enoizmensko delo. To pa je skoraj zagotovo ogromen strošek.

Četudi rečem, da recimo, bi ta strošek zmogla ali vzela kombinacijo ICS Slovenija avto, nastopi naslednji problem. V domžalah si iz Celja v Ihanu res nekje v 50 minutah (vožnja 150 kjer je omejitev 130 in vožnja 110 čez Trojane). Do parlamenta pa potrebuješ iz Celja vsaj 1.5 ure, če ne še več. Če bi bila sama, v končni fazi, zakaj pa ne. Vendar imava 9 mesečno hčerko, kar pomeni, da potrebuje ata in mamo (čez 3 mesece gre v vrtec, če ga bomo dobili...). Četudi dam na stran dejstvo, da v Celju nimava nikogar, ki bi hodil po tamalo po 8 urah v vrtec, se mi zdi kot staršu, skrajno neodgovorno, da se otroka podaja iz rok v roke do večera po pet dni na teden. Torej edino možnost vidim v tem, da se preselimo v okolico Ljubljane. Če bi npr. v okolici Ihana dobili nekaj pametnega, bo mela tamala mamo po 8mih urah, ata pa bo tudi prej kot v 3 urah pršu iz parlamenta do Domžal.

Glede nakupa stanovanja: odgovor je vsekakor absolutno, da je boljše kupit. Vendar menjava službe za sabo vedno potegne za sabo en čas za določen čas, pol pa dobiš za nedoločen čas. Po letu bova oba vedela ali bo za nedoločen čas ali ne in če dobiva oba, potem vsekakor nakup.

Vsi ostali predlogi, kam bi se dalo preselit, pogledat it, so toplo dobrodošli.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po apr 12, 2010 12:46 pm

Kael je napisal/-a:Po letu bova oba vedela ali bo za nedoločen čas ali ne in če dobiva oba, potem vsekakor nakup.

ko boš in če boš kupoval se kar na mene obrni, bomo kej porihtal :-P

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po apr 12, 2010 12:50 pm

65km (Domžale), 75km(LJ-center) in 3/4 ure.
Čemu selitev. :pray:
Jaz sem se vsak dan vozil v LJ-Center in potreboval 45 minut za pol manj kilometrov pa niti pod razno nisem razmišljal o selitvi.
Nekateri se v službo vozijo po 20-30-40km v eno smer pa na koncu leta še vseeno naredijo 30.000km+

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po apr 12, 2010 2:22 pm

@Tiguan: pa ti ves kaksna guzva je zjutraj iz Domžal v centr LJ ?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po apr 12, 2010 3:35 pm

najlazje ti bo najti stanovanje/bivališče nekje v okolici domzal,kjer je tud mal ceneje kot pa v centru Lj ;) ...moje mnejne je dal pogledata v oglasih,drugač pa se z @adis-om zmeni pomoje se bo najdlo kj,sj je "bosanc" ..heh ..hec :D :lol:

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po apr 12, 2010 7:09 pm

Moj nasvet: poglejta za stanovanji v Ljubljani, vendar ne v centru. Če vama ni problem, potem najemita stanovanje v kakšni privat hiši, kjer pol hiše imajo lastniki, pol pa vi trije. :) No, kaj v tem smislu, tako da se nekateri stroški delijo. Tako dobita mir, relativno poceni bivanje pa bližino službe. Poglejta na območju rudnika, šiške, vižmarje, vič, mogoče dolgi most...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 12, 2010 7:46 pm

rnisan je napisal/-a:Moj nasvet: poglejta za stanovanji v Ljubljani, vendar ne v centru. Če vama ni problem, potem najemita stanovanje v kakšni privat hiši, kjer pol hiše imajo lastniki, pol pa vi trije. :) No, kaj v tem smislu, tako da se nekateri stroški delijo. Tako dobita mir, relativno poceni bivanje pa bližino službe. Poglejta na območju rudnika, šiške, vižmarje, vič, mogoče dolgi most...

moreš upoštevat, da ima majhnega dojenčka in včasih nekoga zelo moti jok otroka včasih še ponoči.zato je treba tut drugim povedat takšno situacijo, da ne bo sostanovalec "norel".
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To apr 13, 2010 7:35 am

Hmm za 700€ + stroški jih bo nekaj pod 500€ pa zeloooo težko ja :twisted: sem to probal 4 leta v LJ . Še najbolje je, da se pozanimaš v Šiški, Goriška ulica, Triglavska in Litostrojska :idea: ;) Imajo še drevesa tam 8) in ogrevanje od toplarne :D

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Sr apr 14, 2010 7:55 pm

Kaj pa Grosuplje in ta konec? So najemnine cenejše kot v LJ in Domžalah, vožnje je pa tut do centra Lj 20-25 min, in prav tako do Domžal, saj se v prometnih konicah smer Lj- Domžale voziš v kontra smer kot vsi ostali, sama razdalja pa je tudi presentljivo bližja kot bi si mislil (Lj-Rudnik do prvega izvoza Grosuplje je celih 8 km, do naslednjega pa celo 10 km :shock: ) vzameš v zakup še 5 km Dolenjske ceste in imaš 15 km... )
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr apr 14, 2010 9:19 pm

Če bosta našla stanovanje v Lj, se bo tisti, ki se pelje v Ihan peljal nasproti gužve na delo. Če pa bosta v Domžalah, bo pa tisti, ki se pelje v Lj nasrkal.. (če začenja z delom ob 8h)

lp
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov