BraaZ je napisal/-a:Vaše mnenje ?
lisko je napisal/-a:Samo nekaj lahko vprašam....koliko delovne dobe imaš že priznane? Z drugimi besedami.....koliko delovne dobe ti je že študenski servis vkradel?
tomson je napisal/-a:Noben nadzor ne bo kvaliteten, ker ni variante, kako preprečiti zlorabo napotnic. Preprosto ni!
Lepo da delaš in študiraš, vendar pozabljaš, DA SI ŠTUDENT in ne delavec in JEMLJEŠ LJUDEM DELO, ki so na borzi, medtem ko bi povečevali blaginjo, prispevali v spiz in plačevali davke, štundeti ne prispevajo nič v skupno dobro! In omejitev ur je tolikšna, da vsakemu ob maksimalni izkoriščenosti delovnih ur omogoča kvalitetno študiranje. Ne mi rečt, da ne hodiš na čage, da ne piješ ... ti mogoče ne, 90% študentov pa!
Študentsko delo je privilegij Slovenije. Pojdi v tujino se razburjat, kjer študentje študirajo in ne delajo. Če potrebujejo denar, se zaposlijo in študirajo poleg. Če si socialni problem, boš dobil še štipendijo, s katero si pokriješ študentski dom oz najmenino. S kešom, s katerim razpolaga šos, bi lahko zgradili še več študentskih domov, ampak dejansko se njim j**e za tebe, mene in vsakega študenta.
Kvalitetnega nadzora ne boš dobil, ker itak ga ne potrebujemo. Kar potrebujemo je malo delo!
BraaZ je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Samo nekaj lahko vprašam....koliko delovne dobe imaš že priznane? Z drugimi besedami.....koliko delovne dobe ti je že študenski servis vkradel?
Lisko brez zamere ampak jaz sem proti delovni dobi, ki ti jo priznajo če delaš preko študenskega servisa. To se mi zdi velika napaka, ki jo bojo tudi delodajalci potrdili skozi čas, če bo to sprejeto.
Primer:
Študent/študenka je kelnarila 7 let in si s tem nabrala 7 let delovne dobe. Ti imaš v lasti podjetje in študentko redno zaposliš. ZAKAJ bi ji izplačeval višjo plačo na podlagi 7ih let kelnarjenja ? To ni logično...
Poleg tega kako bojo to uredili za nazaj ? Ali je pošteno, da bomo ponovno na slabšem nekateri ? Nikjer nisem videl nobenega načrta za izračun za nazaj...
Poleg tega je to samo dodatna motivacija za podaljševanje študija za nekatere, ki se zajebavajo. Ali ni tako ?
Poleg tega pa kaj mi pomaga 4 leta več delovne dobe, če so PONOVNO povišali starostno omejitev oz. delovno dobo do upokojitve.
Lp
tomson je napisal/-a:Se sprašuješ zakaj povišujejo starostno mejo? Zaradi luknje v blagajni. Oprosti izrazu, ampak to je edini način, upokojenci pocrkajo, s tem malo omilimo odlive, ljudje gredo kasneje v penzijo, s tem malo povečamo prilive, in s tem rešimo problem ... dokaj. S tem, ko boš pa začel ti plačevat v blagajno, in bodo "borzniki" začeli delati, plačevat davke in dajatve, potrebe po reformah za penzijo ne bo! Delaš? PLAČUJ PRISPEVKE TAK KOT VSAK, KI DELA!
lisko je napisal/-a:BraaZ je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Samo nekaj lahko vprašam....koliko delovne dobe imaš že priznane? Z drugimi besedami.....koliko delovne dobe ti je že študenski servis vkradel?
Lisko brez zamere ampak jaz sem proti delovni dobi, ki ti jo priznajo če delaš preko študenskega servisa. To se mi zdi velika napaka, ki jo bojo tudi delodajalci potrdili skozi čas, če bo to sprejeto.
Primer:
Študent/študenka je kelnarila 7 let in si s tem nabrala 7 let delovne dobe. Ti imaš v lasti podjetje in študentko redno zaposliš. ZAKAJ bi ji izplačeval višjo plačo na podlagi 7ih let kelnarjenja ? To ni logično...
Poleg tega kako bojo to uredili za nazaj ? Ali je pošteno, da bomo ponovno na slabšem nekateri ? Nikjer nisem videl nobenega načrta za izračun za nazaj...
Poleg tega je to samo dodatna motivacija za podaljševanje študija za nekatere, ki se zajebavajo. Ali ni tako ?
Poleg tega pa kaj mi pomaga 4 leta več delovne dobe, če so PONOVNO povišali starostno omejitev oz. delovno dobo do upokojitve.
Lp
Zamere itak ni ker je to virtualni svet(kar sicer nekateri ne dojemajo ampak pustmo to...)
Ne razumem pa najbolj tvojega sestavka. Kdo je govooril o višji plači ? Ampak rekel sem samo o delovni dobi....lih zaradi tega ker so povišali delovno dobo....
Res boste nekateri na slabšem ampak v življenju so marsikatere druge stvari ki se jih zavemo ko je že prepozno....
Se pa strinjam , da bi to lahko bila motivacija za nadlano zajebavanje ampak zato pa omejitev ur. V celoti pa strinjam z tomson-om
IcEm4n: izkušnje štejejo.
Aja pa opozarjam da je tole virtualni svet in ne bo nihče nič dosegel, če bo tema prešla meje razuma. Torej strpno vsak za svojo tipkovnico brez nepotrebnih prerekanj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov