Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uniqe
Novinec

Kamera, nadzorni sistem

Napisal/-a Uniqe Če maj 20, 2010 4:39 pm

Pozdravljeni,

zanima me če imate kakšno idejo ali izkušnje kakšno napravo kupiti za varovanje garaže. oziroma bolj natančno za iskanje storilca.

V garaži v katero imamo dostop samo stanovalci imamo namreč problem vandalizma na avtomobilih, kolesih in ostalih stvareh. Vedno je težava samo v naši garaži (skrivljeni brisalci, praske na avtu, ukradeno kolo in še bi lahko naštevali). Očitno gre za zamero vendar zaenkrat še nismo ugotovili za kakšno, to se pojavlja že več let vendar je v zadnjem času postalo bolj intenzivno. Mogoče je razlog tudi v tem ker je naše podjetje lastnik kar nekaj stanovanj v okolici. Ker policija ne more ukrepati me zanima kakšno kamero bi priporočali da bi bila sposobna v temi oziroma v zelo slabi svetlobi posneti celotno zadevo.

Hvala

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če maj 20, 2010 4:47 pm

Mogoče kakšno brezžično IP kamero (če bo dovolj blizu brezžičnemu ruterju) in jo dobro skrit, da jo vandal ne bo odnesel s seboj. Cenovno so kar ugodne

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Če maj 20, 2010 5:08 pm

Sem gledal ja, cenovno so res ugodne, dometa bi potrebovala le okrog 50m, vmes pa je le ena stena.
Torej se video potem predvaja preko interneta na izbranem računalniku. Obstaja tudi možnost snemanja? Verjetno pa bi potreboval tudi zunanji disk za snemanje kar pa je verjetno še vedno cenejša opcija kot pa kamera ki bi snemala samo takrat zazna gibanje.

Hvala za odgovor, o teh stvareh ne vem veliko vendar bi problematiko rad vseeno rešil.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če maj 20, 2010 5:20 pm

Ni nujno. Na večini kamer lahko naštimaš t.i. alarm. To pomeni označiš del, ki ga varuješ (npr. tvoj avto). In takoj ko pride v tem oknu do spremembe, ti kamera posnetek pošlje na email. To pomeni da kamera ne snema dogajanja temveč samo spremlja. Ko se nekdo približa tvojemu avtu, kamera zazna spremembo, in ti sliko oz. več slik pošlje na mail.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov