airmike je napisal/-a:Sem računal da če hočeš vzet 100k € kredita na 30 let da si kupiš stanovanje al pa hišo(bolj žalostno hišo sicer) morš met najmanj 1200€ plače. In ko ti trgajo obrok kredita ti ostane minimalna plača 560€. Kje je še pol oprema za stanovanje/hišo, avto, hrana, položnice..... In recimo da bi vzel tak kredit: zdaj sem star 24 let torej bi pri 54ih komaj začel živet....
Bom še nekaj časa pri zizi
nevermind je napisal/-a:airmike je napisal/-a:Sem računal da če hočeš vzet 100k € kredita na 30 let da si kupiš stanovanje al pa hišo(bolj žalostno hišo sicer) morš met najmanj 1200€ plače. In ko ti trgajo obrok kredita ti ostane minimalna plača 560€. Kje je še pol oprema za stanovanje/hišo, avto, hrana, položnice..... In recimo da bi vzel tak kredit: zdaj sem star 24 let torej bi pri 54ih komaj začel živet....
Bom še nekaj časa pri zizi
Jaz bi tako naredil:
Varjanta 1
Jaz pa punca živiva pri enih od staršev in šparava eno celo plačo... npr. 1000€ njene plače šparava 5 let, kar nanese 60 mesecev × 1000 = 60000€, z mojo plačo pa preživiva mesec (položnice, bencin, avto, hrana, ipd.).
In recimo še jaz vzamem kredit po petih letih in začneva počasi zidat hišo.
Varjanta 2
Kupiš eno podrtijo na podeželju za male pare, imaš vse papirje in ne potrebuješ gradb. dovoljenja in podobnih stvari kot jih potrebuješ za novo sezidano hišo.
Ko obnavljaš pa živiš pri enih od staršev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov