Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Kako do prve redne zaposlitve?

Napisal/-a tiguan Po avg 16, 2010 7:56 pm

Čas se izteka, potrebno si bo najdit eno delo, imam narejeno poklicno šolo, delam lahko karkoli, tudi vožnja v drugo mesto ni problem. Letos se bom še nekam vpisal, da imam status za zavarovanje, delo preko servisa, ampak se bom bolje posvetil iskanju dela.

Rad bi, da napišete sem izkušnje, kako ste prišli do prve zaposlitve, težave take in drugačne, razpišite se !!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po avg 16, 2010 8:00 pm

veze in poznanstva...v vsaj 90% primerov
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 16, 2010 8:10 pm

Ni jih, edino delo preko servisa.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po avg 16, 2010 8:27 pm

kolega je kr pisal prošnje podjetjem in privatnikom, četudi niso imeli oglase ...po nekem času se ga je en privatnik usmilil in ga sprejel poizkusno na 2 meseca in je bil z njim zelo zadovoljen. skoraj po enmu letu je dobil pri njemu stalno službo.

drgač pa poišči tut kak lokalni časopis ali druge časopise...tam najdeš kar dost prostih del...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 16, 2010 10:09 pm

Sem gledal raznorazne zaposlitvene portale, 50% je samo ponudba za delo preko servisa, nekaj je zanimivih oglasov, toda vsako delovno mesto zahteva nekaj, kar jaz nimam (delovne izkušnje, izpit C kategorije, znanje nemškega jezika, ustrezno izbrazbo....).

Kaj pravite na naslednje. Jutri bi si sestavil en dober e-mail in ga poslal podjetjam v katerih bi delal, mislite, da je to dobro, pošiljat e-mail.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 17, 2010 8:01 am

Pošlji na papirju. Ponudbo, ne prošnjo. Saj ne iščleš miloščine ampak ponujaš sebe, svoje znanje, izkušnje, ...
En zlo kratek dopis in CV - življenjepis, po temah greš lepo alineje delat. Ne besedila pisat ker ne bo noben bral.

Ko sem iskal službo sem imel tut po tri razgovore na dan. Res pa da sem bil takrat v okolici LJ.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To avg 17, 2010 8:06 am

v prošnjah za delo prodajaš samega sebe,svoje znanje in svoje sposobnosti. če se boš znal dobro iztržiti boš zmagal in ne pozabi, da ti moraš podjetjem vzbuditi zanimanje za tebe.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 17, 2010 8:14 am

Prijavi se na mojedelo.com, da vidiš kaj se sploh nudi vsak teden - naredi filtre za prejemanje tedenskega mailinga.

Predvsem pa predlagam ti da izbereš vsa podjetja, ki ti odgovarjajo in pridejo v poštev za delo glede na tvojo izobrazbo in sposobnosti. Nato se lepo najavi na zelo kratko in se pojdi predstavit mirno in profesionalno; osebni odnos in kontakt, kjer te potencialni delodajalec lahko oceni na 4 oči je najbolj učinkovit po mojih izkušnjah ;)

-Agitator ti je dal dober nasvet glede "miloščine" ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To avg 17, 2010 9:49 am

To mojedelo.com je brezveze. 50% del je prek zaposlitvenih agencij ala Adecco manpower trenkwalder itd...

Sam tud iščem službo pa je kr neki. 2 leti delovnih izkušenj je vsepovsod pogoj. Kak jih pa naj dobim če sem direkt iz faksa? To da pa že od 15ga leta delam prek študenta pa noben ne upošteva. Da ne govorim da nekateri sploh ne odpišejo na prošnje...... :roll:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To avg 17, 2010 9:57 am

airmike je napisal/-a:To mojedelo.com je brezveze. 50% del je prek zaposlitvenih agencij ala Adecco manpower trenkwalder itd...

Sam tud iščem službo pa je kr neki. 2 leti delovnih izkušenj je vsepovsod pogoj. Kak jih pa naj dobim če sem direkt iz faksa? To da pa že od 15ga leta delam prek študenta pa noben ne upošteva. Da ne govorim da nekateri sploh ne odpišejo na prošnje...... :roll:

Drži da to moje delo ni biser, je pa kar nekaj dobrih zadev že priletelo na mojo mizo in tudi dobro sem speljal ;)
Tiste pogoje o izkušnjah lahko mirno spregledaš. Če bi držali potem tudi jaz nebi bil nikoli zaposlen. To se vedno napiše, boš pa ti človeka osebno lahko prepričal če si dovolj sposoben in dober, da si prava odločitev. Osebno sem se oborožil s priporočilnimi pismi iz faksa od profesorjev in dekana - je imelo kar pošteno težo na razgovoru; verjemi mi. Praksa tudi šteje ;)

Ko boš potem naredil nekaj kilometrine v profesionalnem življenju se lahko registriraš na http://www.profil.si/ - izvrstna headhunting firma za middle in high management ;) ; tukaj pa dejansko iščejo izkušnje poleg izobrazbe.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Če avg 19, 2010 4:06 pm

Po mojem se ti najbolj splača sestavit en soliden CV in ga pošlješ par podjetjem kjer bi TI rad delal.. Sploh nima veze a iščejo al ne, ni se treba zanašat samo na tiste oglase ki so objavljeni (kjerkoli že). Zakaj ne bi najprej poskusu šanso nekje kjer bi blo tep res všeč, če tm ne dosežeš nobenga uspeha ti še vedno ostanejo oglasi in podobno iskanje dela..
Living on the edge

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če avg 19, 2010 4:20 pm

Baileyz je napisal/-a:Po mojem se ti najbolj splača sestavit en soliden CV in ga pošlješ par podjetjem kjer bi TI rad delal.. Sploh nima veze a iščejo al ne, ni se treba zanašat samo na tiste oglase ki so objavljeni (kjerkoli že). Zakaj ne bi najprej poskusu šanso nekje kjer bi blo tep res všeč, če tm ne dosežeš nobenga uspeha ti še vedno ostanejo oglasi in podobno iskanje dela..

ja, lahko je govoriti...

imam kolegico ki je poslala ze preko 100 prosenj, pa je morda dobila 10 odgovorov - negatovnih, ostali niti niso toliko da bi odpisali. Pa je solana (koncane ima tri fakse), izkusena in nasploh nenapacna.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če avg 19, 2010 4:44 pm

Potem najbolje da vsi vržejo puško v koruzo in čakajo da jim denar iz neba pade - super si svetoval bravo ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če avg 19, 2010 5:25 pm

INFINITI je napisal/-a:Potem najbolje da vsi vržejo puško v koruzo in čakajo da jim denar iz neba pade - super si svetoval bravo ;)

Kdo je kje kaj svetoval ?

Napisal sem da so tu eni nasveti malo iz neba. Ne gre tak lahko, napisi prvo prosnje tistim firmam kjer bi ti bilo vsec delati. Ne, ce ze pises, pisi vsem, ne delaj izbire, ker sluzbe ne rastejo na travniku.

Napisal pa sem zato, da po prvih treh negativnih odgovorih nebo morala padla, ampak da se pripravi na najhujse :)

PS.: Ne rabis bit tak nastrojen ;)
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če avg 19, 2010 5:33 pm

Ma kdo ti bo danes dal ših če te ne pozna oz. te ne porine kdo not??Že 10 let nazaj ko sem jaz iskal šiht je blo težko dobit in sem moral uporabit veze...

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Če avg 19, 2010 6:14 pm

Jao pesimisti.. ja, vprašanje je kakšna je možnost da ti kaj takega uspe, da prideš kamor hočeš, ampak če nikoli ne poskusiš nimaš niti možnosti, stane te pa nič. Ni pa tudi nemogoče, ane?
Nobenmu ni lahko prit do zaposlitve danes, eni majo težave že samo s tem da jo obdržijo. Ampak ni pa treba že v štartu sam sebe zabijat.
Living on the edge

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če avg 19, 2010 6:16 pm

z dobrim CV-jem se, da marsikaj urediti.

kako napisati dober cv je pa potrebno malo vaje po googlu ;)

@čare:
meni je ratalo brez vez ;)

@Courage™:
včasih visoka izobrazba zna biti napoti službi, ker je visoko šolana oseba lahko hitro konkurenca vodilnemu kadru.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Pe avg 20, 2010 10:47 am

adis je napisal/-a:z dobrim CV-jem se, da marsikaj urediti.

kako napisati dober cv je pa potrebno malo vaje po googlu ;)

@čare:
meni je ratalo brez vez ;)

@Courage™:
včasih visoka izobrazba zna biti napoti službi, ker je visoko šolana oseba lahko hitro konkurenca vodilnemu kadru.

Visoko šolani delavci so ponavadi največji problem v firmah, ker misli da boga drži za j***a z listom papirja, pozablja pa da nima izkušenj, ki se morajo začeti z metlo in smetišnico
Slika Slika

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe avg 20, 2010 12:39 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Visoko šolani delavci so ponavadi največji problem v firmah, ker misli da boga drži za j***a z listom papirja, pozablja pa da nima izkušenj, ki se morajo začeti z metlo in smetišnico

Točno tako pride iz Faxa in misli da bo že kr šef pa ne vem kaj in res take ljudi firme nimajo radi ko samo pametujejo pa nič ne znajo naredit.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe avg 20, 2010 1:34 pm

Baileyz je napisal/-a:Jao pesimisti.. ja, vprašanje je kakšna je možnost da ti kaj takega uspe, da prideš kamor hočeš, ampak če nikoli ne poskusiš nimaš niti možnosti, stane te pa nič. Ni pa tudi nemogoče, ane?
Nobenmu ni lahko prit do zaposlitve danes, eni majo težave že samo s tem da jo obdržijo. Ampak ni pa treba že v štartu sam sebe zabijat.

Al se nikoli nisi iskala sluzbe al pa govoris kr nekaj v tri dni.

Dandanes je vecina sluzb preko vez ali pa mores biti res nekaj posebnega, imeti nevem koliko referenc in izkusenj. Beri VECINA sluzb, ne trdim da pa zdaj ni vredno poskusit, ampak ljudje, ze na oglasih za delo preko Studentskega servisa delodajalci ponekod zahtevajo po dve leti izkusenj...
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov