Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Procesor Intel Core i5-mnenja za prenosnik

Napisal/-a stench Sr avg 18, 2010 12:14 am

Zdravo

Zanima me kaj pravite o procesorju Intel Core i5. Je zadeva dosti hitra za neko resno poslovno in ne programersko uporabo.

Recimo kaj takšnega
http://www.mimovrste.com/artikel/275027 ... hz-wd705ea

Ali kaj takšnega
http://www.odnesi.si/product_info.php?products_id=13788

Razlika je v procesorju (zgleda da le v hitrosti), eden je 520M eden pa 540M. A je še kakšna druga razlika med njima in ali je razlika bolj na papirju.

Dejte pomagat z nasvete, že nekaj časa sem čisto ven iz teh vod.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 18, 2010 8:46 am

direktna primerjava:

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core ... 749.0.html
http://www.notebookcheck.net/Intel-Core ... 748.0.html

kolikor po graficnih karticah vidim, ti igranje ravno ne pomeni dosti, tako da...ja, je vec kto dovolj za resno delo

pa se malo OT...
ProBook...me ni navdusil le in samo zaradi chiclet tastature :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr avg 18, 2010 11:07 am

Jst mam v Toshibi Satellite 430M verzijo i5, pa je zelo v redu procesor. Se sploh ne greje kej ful, samo baterije se mi zdi pa da kr precej rab ... Jst tud 3d modele gor laufam pa ipd pa ni nobenih problemov :)

Pa mal bl za hec: dve flash fb aplikaciji na kompu laufata hkrat bp :D

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Sr avg 18, 2010 11:29 am

Hvala za linike.

Se pravi kot vidim je 540M hitrejši kot 520M.

Nevem kdaj sem nazadnje kako igrico igral, bi pa vseeno rad, da tudi ko bo mogoče grafika obremenjena, da nebo mrknilo vse skupaj.

Kaj je to chiclet tastatura? Kolko sem pooguglal so to gumijaste tipke na tpkovnici, ki so take kvadratne oblike kot eni čigumiji :lol:

@modri D.: hvala

Sej a so še katere druge konfiguracije drugih firm primerjljive s tem HPjem? Se pravi za tega dobrega jurja je to price/performance solidna zadeva?
Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Sr avg 18, 2010 11:35 am

:D :D Pred kratkim sem tudi jaz kupil nov PC in je blo treba zato se spet "posodobiti" z novostmi....tko da te čist razumm....

Predno karkoli začnemo debatirat najprej vprašanje za kaj potrebuješ laptop ?...Služba, Fax oz..če sklepam, da bi tistega preko MIMOVRSTE potem nisi nek hardcore gamer....tko da zgleda hočeš uporabljat bolj tko..."navadna" uporaba...

Za navadno uporabo...je dosti tudi i3 in malce več RAM-a....

LP
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 18, 2010 1:31 pm

stench je napisal/-a:Sej a so še katere druge konfiguracije drugih firm primerjljive s tem HPjem? Se pravi za tega dobrega jurja je to price/performance solidna zadeva?

iomas tudi od drugih, ceneje pravzaprav, ampak...po mojih izkusnjah ima HP dalec najboljsi support
cena in kar dobis zanjo, je pa verjetno se vedno najboljsa pri Asusu

in ja chiclet so kao gumijaste (ali pa ponekod tudi plasticne) tipke, z razmakom med njimi...kar mi sploh ne sede :x sem ravno zato elitebooka raje vzel

modri D. je napisal/-a:Pa mal bl za hec: dve flash fb aplikaciji na kompu laufata hkrat bp :D

bemti farmville :lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Sr avg 18, 2010 11:46 pm

@Braaz: Rabil se bo za službo, gamer nisem in nisem nikdar bil, tudi ko je bil comp relativno hud. Tako da recimo navadna uporaba, bi pa rad nekaj boljšega (ne top of the top, ne pa tudi neko povprečno stvar). Ker vedno ko se reče, da je dovolj že ta ali ta, to ne pomeni ravno blestečih performansov, ne bi pa rad da bi laptop ćez leto pa pol za odpis.

@Dober: Zanimiv elitbook je skoraj 1400€ kar je dosti več. Itak bo firma kupla comp, tako da bo verjetno že tega za dobrega jurja težko izpogajat. Hočem se prej dobro pozanimat, da bom lahko argumentiral, da nebom potem pristal na enem vstopnem latopu ali celo na desktopu.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov