Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Povračilo denarja (zdravljenje v tujini)

Napisal/-a CheFF Ne okt 10, 2010 10:38 am

Letos smo bili na morju, po dveh dneh bivanja mene začne rahlo bolet uha, dobro sem si mislil kakšen mozolj se mi je naredil, potem pa vedno hujša bolečina tako, da se mi je že skoraj odpelalo...
In sem si rekel, nič k dohtarju bo treba, ker pa ni bilo blizu nobene ambulate sem šel privat in plačal mastnih 70€ zdravnici :? (pa še sestra je bila neprijazna oz. že skoraj nesramna) ter za zdravila nekih 15€.
Ko sem prišel domov sem se oglasil na zzzs, da bi mi povrnili denar, rekli so, da traja postopek cca. 2 meseca in da verjetno ne bom vsega dobil povrnjenega.
Nekaj dni nazaj dobim pošto, da mi je bila odobrena povrnitev denarja, borih 25€, nato sem imel približno tak izraz na obrazu :shock:
V petek sem šel na zzzs, da bi se pritožil, seveda se nisem mogel ker še ni prišla odločba, zdaj pa me zanima ali sploh imam kakšne pogoje, da kaj dosežem? Ker mi je tam na zzzs razložil, da jim iz Hr
sporočijo ceno takšnega posega pri njih in toliko se tudi povrne.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po okt 11, 2010 9:39 am

Najbrž si ti plačal več za obisk pri privat zdravniku, kot bi ta stal pri ne-privat ;) In pri ne-privat imajo ceno za tak poseg zgleda 25 €, kot so to sporočili iz ZZZS.

Sicer pa to samo sklepam, tako da jaz bi se vseeno pritožil.

lp
Slika

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Po okt 11, 2010 5:46 pm

eclipse_R je napisal/-a:Najbrž si ti plačal več za obisk pri privat zdravniku, kot bi ta stal pri ne-privat ;) In pri ne-privat imajo ceno za tak poseg zgleda 25 €, kot so to sporočili iz ZZZS.

lp

Pravilno sklepaš :)
Pritožil se bom, ampak še razmišljam kaj bi napisal...

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To okt 12, 2010 12:01 am

naslednjič si uredi coris zavarovanje prej kot greš v tujino...
znanec se je ponesrečil v tujini, so ga reševali s helikopterjem in 5mestno cifro v € je moral sam poravnat. :roll:

za 50€ nebi izgubljal časa

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To okt 12, 2010 8:49 am

Verjetno moraš določen delež zahtevati tudi iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti zdravstvenih storitev niti v Sloveniji, tako da v tujini verjetno velja enako.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 21, 2010 7:11 am

CheFF je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Najbrž si ti plačal več za obisk pri privat zdravniku, kot bi ta stal pri ne-privat ;) In pri ne-privat imajo ceno za tak poseg zgleda 25 €, kot so to sporočili iz ZZZS.

lp

Pravilno sklepaš :)
Pritožil se bom, ampak še razmišljam kaj bi napisal...

Nima smisla, da se pritožuješ, ker ne boš dosegel nič. ZZZS ti povrne točno toliko denarja, kot bi te tako zdravljenje prišlo pri nas in niti centa več. Njih to nič ne zanima ali si bil ti v državni bolnici ali pa pri privat zdravniku, to je tvoj problem. In zadeva kot taka, je uzakonjena. Kot je predlagal @TommyGun, naslednjič si uredi Coris zavarovanje, tam bi pa dobil točno toliko, kot si plačal. ;)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov