Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Kraj: Ljubljana

Znamka Brother - ja/ne?

Napisal/-a Baileyz Po okt 18, 2010 3:16 pm

Stvar je v tem, da si kot novopečena študentka arhitekture ogledujem malo zmoglivejše tiskalnike/multifunkcijske naprave, ki podpirajo format A3.

Na večini strani (mimovrste, enaA) že tako ni veliko A3 tiskalnikov, velika večina tistih ki pa sploh so, so neke ogromne pisarniške pošasti, ki se jim cena dvigne do 5000 evrov in še čez.

Cenovno bolj dostopne in na videz čisto praktične napravice ima pa znamka Brother, ki pa je niti malo ne poznam. Zato se obračam na vas - če ima slučajno kdo karkoli znamke Brother, kako se mu obnese, koliko se kvari, kako je s servisi/garancijami.. karkoli mi bo prav prišlo.

Also, če ma kdo kakšno priporočilo kar se tiče same izbire tiskalnika, je dobrodošel.
Living on the edge

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Po okt 18, 2010 5:21 pm

Če z novopečena misliš prvi letnik, se mi zdi da niti ni še take sile. Vsaj kolikor se spomnim, nismo rabili veliko A3 printov. Se je pa z bolonjcem morda kaj spremenilo...

Za opisno geometrijo rabiš A4 printe, za matematiko in suhija nič. Kar gledam pa zdaj na vaš urnik pa DMP ne rabi A3, edino pri AO1 je nekaj. Zna se zgodit, da ga boš kaj rabila na seminarju v drugem semestru, prej pa mislim da ne.

Dovolj za nakup printerja, kaj pa vem. Jaz osebno uredu shajam brez.

Sicer pa ne vem nič o tej firmi. :)

EDIT: Pri statiki in pa Juvancu tudi ne rabiš A3 printerja. Če pa še vedno iščeš, glej preko http://www.ceneje.si/ pa ti bo navrglo izbiro večih trgovin hkrati. :)
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po okt 18, 2010 6:18 pm

kot ti je predhodnik povedal. če greš v fotokopirnico boš pa dala za en A3 list 10cent.

itak pa se vse vedno bolj zanaša na razne računalniške programe in tudi oddajaš formate na cd-ju ali USB-kjuču.že jst sm mel v zadnjem letniku srednje šole kr oddajat na USB ključu ali pa prof. na e-mail.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Po okt 18, 2010 9:18 pm

no, JA, ampak mi smo že iz prve dobil pr materialih in oblikah za oddat nalogo vezano A3 na šeleshamerju, čaka me projektiranje (velik tiskanja A3, da popravkov ne omenjamo), predstavitvene mam pr Bonči (od druge vaje naprej vse na računalnik) in ker že ravno nov printer kupujemo pr katerem bi blo fajn met še skener, zakaj da ne kupmo enga mal bolšga in je pol to to.

Tko da ja, seznanjena sm več al mn z vsem s čemer morm bit kar se faksa, profesorjev in dela tiče.. rada bi pač mal raziskala to možnost.
Living on the edge

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To okt 19, 2010 7:05 am

brother je dokaj kul znamka. se kar pricej pojavlja po pisarnah :) pogooglaj malo reviewe

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz To okt 19, 2010 7:08 am

DaDek je napisal/-a:brother je dokaj kul znamka. se kar pricej pojavlja po pisarnah :) pogooglaj malo reviewe

hvala ;)
Living on the edge

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 19, 2010 9:25 am

Jaz sem imel Brother tiskalnik, kopirc in faks v enem, in večjega sranja še nisem imel. Ko je bilo še polovico barve mi ni več printalo pa tudi, če je bila črna do maksimuma in sem rabil samo črno barvo. Potem me je zafrkavalo pri papirju - mi ga ni metalo ven, ko je printal in sem zemraj rabil tam odpirat. Faks me je tudi zafrkaval pa sem ga pravilno naštimal. Na koncu sem ga zašlatal v kontejner in si kupil laserski tiskalnik (samo črno printa).

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To okt 19, 2010 10:11 am

Baileyz je napisal/-a:Tko da ja, seznanjena sm več al mn z vsem s čemer morm bit kar se faksa, profesorjev in dela tiče.. rada bi pač mal raziskala to možnost.

M'kay, sej nič ne rečem. :)

Praktično je definitivno imet. Če ti gre pa na tesno z denarjem pa vprašanje kaj se ti splača. Sploh potem, ko te nategujejo s cenami potrošnega materiala...
Slika

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface To okt 19, 2010 10:17 am

Jaz ti svetujem, da z nakupom počakaš vsaj še pol leta, če si šele prvi letnik. Se ti bo faks zagravžov, pa si stran vrgla denar. To je en vidik ;) .

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz To okt 19, 2010 5:10 pm

nevermind je napisal/-a:Jaz sem imel Brother tiskalnik, kopirc in faks v enem, in večjega sranja še nisem imel. Ko je bilo še polovico barve mi ni več printalo pa tudi, če je bila črna do maksimuma in sem rabil samo črno barvo. Potem me je zafrkavalo pri papirju - mi ga ni metalo ven, ko je printal in sem zemraj rabil tam odpirat. Faks me je tudi zafrkaval pa sem ga pravilno naštimal. Na koncu sem ga zašlatal v kontejner in si kupil laserski tiskalnik (samo črno printa).

okej, exactly the info I wanted, pa ne mislm sarkastično :D ampak to je recimo neki kar je dobr vedt..

Eazy-O je napisal/-a:
Praktično je definitivno imet. Če ti gre pa na tesno z denarjem pa vprašanje kaj se ti splača. Sploh potem, ko te nategujejo s cenami potrošnega materiala...

ne da bi mogla gledat na vsak cent (čeprov je to res en od pomembnejših vidikov tega dejanja), ampak kolega mi je govoru da za te printe velikrat daš velik denarja, potem neseš v korekturo, potem nekaj ni vredu in spet od začetka.. rada bi si prihranila mogoče mal stroškov in velik sprehodov do kopirnice in živcev.
Living on the edge

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 19, 2010 9:53 pm

Baileyz je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Jaz sem imel Brother tiskalnik, kopirc in faks v enem, in večjega sranja še nisem imel. Ko je bilo še polovico barve mi ni več printalo pa tudi, če je bila črna do maksimuma in sem rabil samo črno barvo. Potem me je zafrkavalo pri papirju - mi ga ni metalo ven, ko je printal in sem zemraj rabil tam odpirat. Faks me je tudi zafrkaval pa sem ga pravilno naštimal. Na koncu sem ga zašlatal v kontejner in si kupil laserski tiskalnik (samo črno printa).

okej, exactly the info I wanted, pa ne mislm sarkastično :D ampak to je recimo neki kar je dobr vedt..

Edino dobro pri njem je bilo to, da so bile kartuše ful poceni.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov