Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Sumljivi sms-i

Napisal/-a pinny Če okt 21, 2010 7:08 am

Res da nima veze z avtomobilizmu pa vseeno :9, če komu ne paše nej pa briše temo ;)

Par dni nazaj dobim sms iz številke +44565479309 v Kterem piše: CONGRATS! Your MOBILE IMEI has Won 500,000 GBP in the ongoing MOBILE PROMO. Call +447024057633.
Email name & num to our Office: worldmobilepays@live.co.uk

Nej še rečem da nisem niakom kaj pošiljal kakega emaila ali kamorkoli vpisoval svojo gsm cifro. Zihr je to kaka zajbancija al kak nej rečem. Sprašujem zgolj zarad tega lče je še kdo drug kaj takega dobil ali ve zakaj s egre. Nekega denarja ziher nisem dobil ker nisem taki srečko :D

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če okt 21, 2010 7:46 am

Dve moznosti sta....

1. moznost je ta, da bos poslal SMS z vsebino katero ti bodo oni navedli,... In bos nato narocen na njihove novice in bla bla bla... Ter ti bo vsak teden al pa dva trgalo doloceno vsoto,... Ti pa nebos imel gesla za odjavit se iz novic....

( Nekaj podobnega kot pri teh slovenskih igrah preko SMSov, al pa tisti neki vroci SMSi, katere vidis reklame na vsakem WCju... DROBEN TISK.... :) )

2. moznost je pa ta, da upajo da si tolk naiven,... In jim bos povedal ime, priimek, naslov, stevilko bancne kartice in se par stvari, kamor naj bi ti oni nakazali denar,... In ti nato v bistvu izpraznejo racun,... :)

V VSAKEM primeru, te stvari IGNORIRAJ !!!!
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če okt 21, 2010 10:11 am

Kaj te z vami je. Sama foušija vas je. :roll: :)

Stari čestitam ti :!: Juhuuuu, ker avto boš kupil :?: :bow
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če okt 21, 2010 10:17 am

Če ne uporabljate teh komercialnih SMS na 4 cifre po Sloveniji, jih najbrž tudi v tujini ne uporabljate in v tem primeru je smiselno, če pri svojem operaterju blokirate komercialne SMS.

Kako blokirati komercialne SMS pa boste izvedeli pri svojem operaterju, po zakonu pa so vam dolžni to omogočiti. Če imate vklopljeno blokado, ne boste prejemali nobenih plačljivih SMS, tudi se ne boste mogli namerno ali po nesreči prijaviti v kakšen SMS klub.

.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če okt 21, 2010 10:18 am

Svaka cast, zakaj jaz nimam take srece :(
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če okt 21, 2010 10:44 am

Ne razumem kako bi lahko kdo temu nasedel. Po mailu dobiš takih sporočil/oglasov lah tudi po 10, 20, 50 na dan, pa če maš vsaj mal zdrave pameti veš, da gre za prevaro. Sploh ko take nerealne zneske vpisujejo, lol.. :)

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če okt 21, 2010 11:33 am

mogoče ti pa res želi kdo kakih 20 miljonov nakazat,če najprej ti njemu nakažeš 5tisoč ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če okt 21, 2010 11:38 am

Js nubenmu ne verjamem dokler mi nekdo na vrata u kešu ne prnese tistga kar bi nej zadel :D
pišuka sm eni so pr teh rečeh tok naivni da glava peče. Nekej let nazaj k je bil en tak posel da ful zaslužiš pa to, rekl se je pa temu Hof Design, sami kravatarji pa to, me znanec povab na to reč, edin kar sm bil na zgubi je bla vstopnina, pol pa poslušaš tista predavanja da si v enem letu bizniša nardiš vilo pa najnovejšega mercedeza kupiš pa take fore, in po istih predavanjih že podpisuješ pogodbe in vpisuješ št, bančnega računa pa to, pa saj nisem po župi priplaval, eni so pa na vlko podpisval pa pisal bančne račune, kak mesec po tej zadevi je blo pa vse na tv kak nateg pa črna posla so to :D
in kolk je naivnih ljudi okol nas, ki samo zaradi teh reči pridejo na kanto

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če okt 21, 2010 11:46 am

očitno si bil dovolj naiven da si šel sploh tja ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če okt 21, 2010 11:53 am

Mi lahko kdo prosim napiše navodila kako blokirat tiste sms-e caffe club pri Mobitelu?
Vsaketoliko dobim sms za neke nagrade pa koncerte.
Baje da rabi poslat sms na eno številko :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 21, 2010 12:04 pm

nevermind je napisal/-a:Mi lahko kdo prosim napiše navodila kako blokirat tiste sms-e caffe club pri Mobitelu?
Vsaketoliko dobim sms za neke nagrade pa koncerte.
Baje da rabi poslat sms na eno številko :?

Ce ni potisno sporocilo (torej da je brez stevilke) potem je postopek tak: CAFFE KLUB STOP na 6262 ...bi moralo zadostovati. V koncni fazi pa tudi telefonsko ustna odjava http://www.3line.si/mca/index.html#reklamacije

mimogrede pinny, mail je skreiran iz: https://signup.live.com/signup.aspx?mkt=en-gb&lic=1 (klikni Or get a Windows Live email address)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če okt 21, 2010 1:40 pm

pinny je napisal/-a: pol pa poslušaš tista predavanja da si v enem letu bizniša nardiš vilo pa najnovejšega mercedeza kupiš pa take fore, in po istih predavanjih že podpisuješ pogodbe in vpisuješ št, bančnega računa pa to, pa saj nisem po župi priplaval, eni so pa na vlko podpisval pa pisal bančne račune, kak mesec po tej zadevi je blo pa vse na tv kak nateg pa črna posla so to :D
in kolk je naivnih ljudi okol nas, ki samo zaradi teh reči pridejo na kanto

To ni naivnost, to je POHLEP!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Re: Sumljivi sms-i

Napisal/-a Ronin To nov 02, 2010 10:29 pm

sami milijonarji! :)
There is no time...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To nov 02, 2010 10:56 pm

da objavim se mojega, ni mi niti kaj dosti jasno kaj hoce moz povedat :lol:

cer, dam vam 40 obrokov po 200e, za avto, resno. tako mi ni tezav k delam knauf in mi je najlazje, ce se da, lp
turbo inside

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr nov 03, 2010 12:27 pm

_furby_ je napisal/-a:da objavim se mojega, ni mi niti kaj dosti jasno kaj hoce moz povedat :lol:
cer, dam vam 40 obrokov po 200e, za avto, resno. tako mi ni tezav k delam knauf in mi je najlazje, ce se da, lp

Kaj pa pri tem ni jasnega? Clovek ti ocitno zeli placevat na vec obrokov (ne v polnem znesku takoj) seveda s predpostavko, ce si ti za (zato je navedel tudi cemu) knauf ni tako poceni in verjetno da kup € za to in mu je vecja prioriteta kot vozilo. Na koliko casa misli razdeliti te obroke (40) pa verjetno pricakuje tudi tvoj odgovor.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr nov 03, 2010 12:33 pm

stvar je v temu da mam ceno za avto 5.500 eurou in se to je bol upanje kot drugo (kot zgleda on ponuja 8.000)
knauf niti ne vem kaj pomeni oops
in na kaksen nacin gre to po obrokih? kako sem lahko jaz zavarovan, da bom res dobil kar je receno?

aja...pa kolkor sem gledal po googlu sem razumel da se on ukvarja z tem poslom...(knauf)
se opravicujem, kr nisem tkoj lepo opisal situacije
turbo inside

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr nov 03, 2010 12:46 pm

MacTron je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:da objavim se mojega, ni mi niti kaj dosti jasno kaj hoce moz povedat :lol:

Kaj pa pri tem ni jasnega? Clovek ti ocitno zeli placevat na vec obrokov (ne v polnem znesku takoj) seveda s predpostavko, ce si ti za (zato je navedel tudi cemu) knauf ni tako poceni in verjetno da kup € za to in mu je vecja prioriteta kot vozilo. Na koliko casa misli razdeliti te obroke (40) pa verjetno pricakuje tudi tvoj odgovor.

Takšnemu pokažeš s prstom na najbližjo banko, pa mu poveš da denar posojajo tam, ti pa le prodajaš avto. ;)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr nov 03, 2010 12:53 pm

_furby_ je napisal/-a:stvar je v temu da mam ceno za avto 5.500 eurou in se to je bol upanje kot drugo (kot zgleda on ponuja 8.000)
knauf niti ne vem kaj pomeni oops
in na kaksen nacin gre to po obrokih? kako sem lahko jaz zavarovan, da bom res dobil kar je receno?

aja...pa kolkor sem gledal po googlu sem razumel da se on ukvarja z tem poslom...(knauf)
se opravicujem, kr nisem tkoj lepo opisal situacije

Tole je pa ze bolj opisljivo kot zgornje... Kako si zavarovan pred tem, da bos dobil? Neceloma dokler je to "ustno ali nekaj spisano" nisi, dokler seveda ne gres tega overiti. Knauf - suhomontazni gradbeni elementi in sistemi. Kakorkoli, ce se clovek s tem ukvarja je to poplnoma druga zgodba in v tem primeru je potem zgornji tekst bolj namenjen tistemu, ki morda res upa na nekaj (seveda s tvojim privoljenjem). V tem primeru, ki si ga kasneje navedel in kateri je malo bolj razkril situacijo - ne.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr nov 03, 2010 1:05 pm

sem mu napisal da prodajam avto ker kupujem drugega in je bolj zazeljena gotovina. in pa na kak nacin je on to mislu izpeljat.

citiram odgovor...
oj. ja da nakazujeva z zeno, se pa napise, oviri in vse kot je treba

:?
turbo inside
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov