Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Genius 5.1 - center ne dela pravilno

Napisal/-a lisko Pe okt 22, 2010 9:16 am

Torej nabavo sem zvočnike Genius SW-HF5.1 6000. Vse lepo in prav tudi igrajo solidno a nastane problem pri centru. Ko sem priklopil mi glede na velikost in denar za muziko niso igrali dovolj dobro....zato sem se šel igrat z nastavitvami. Nakar ugotovim, da če v nastavitvah dam center na tiho utihne bas oz. če dam bas na tiho utihne center :shock:
Pregledam kable in je priključeno kot mora bit ( na zvočni je označeno ktera banana pride kam...na RCA kablih pa tudi). Ampak vseeno....nato zamenjam činč kabla med sabo ( center in bas) in zadeva se poklapa z nastavitvami ( torej daš center na manj in utihne...).
Ampak sedaj nastane nov problem...center ne igra čisto oz. se v njem pojavla šum kot recimo je poznan iz akustike ko je na kakem spoju hladen lot ali pa če je zvočnik preobremenjen čeprav igra čist potiho. Če so vklučeni vsi zvočniki se niti ne opazi....a če jih dam na tiho in igra samo center le ta še kako šumi.
Zvočna je neka Mercury ( sicer stara a z najnovejšimi driverji) in z nastavitvijo 5.1.
Kako je možno oz. v čem je fora , da so kabli oz. priključki zamenjani?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po okt 25, 2010 10:29 pm

:?:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Po okt 25, 2010 10:48 pm

Pojma nimam, kako ti to uspe. Zakaj pa preprosto ne nardiš tak kot na začetku, pa ko hočeš utišat bass, boš pač za center nardil in vice versa. Sej se boš navadil. Verjetno je zvočna kriva.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po okt 25, 2010 10:56 pm

tomson je napisal/-a:Pojma nimam, kako ti to uspe. Zakaj pa preprosto ne nardiš tak kot na začetku, pa ko hočeš utišat bass, boš pač za center nardil in vice versa. Sej se boš navadil. Verjetno je zvočna kriva.

Fora je u tem , ker ne vem če špila kot bi moralo....sej res da pošteno strese vse skupi ampak dilema ostaja....
Slika

some11
Nov uporabnik

Napisal/-a some11 To okt 26, 2010 9:45 am

Imam enake zvočnike samo, da imam vezijo 5050 ( malo švohnejši). Koliko živcev sem jaz izgubil na teh zvočnikih..

največji problem je bil, da mi woofer nikako ni igral oz. dajal bassov. Zadeve so bile vse pravilno priključene in zvočna seveda 5.1 Na koncu je prišlo do tega, da sem šel kupit novo Audigy zvočno. Zadevo zmontiram in bassovec spet ne dela... nato sem pogruntal, da moram naložiti neke univerzalne driverje za ojačanje posameznih zvokov od audigya in končno je woofer začel igrati tako kot je treba.

Ali ti v testu za zvočnike vsi zvočniki igrajo oz. dajo zvok po tistem zaporedju?
Kaj pa, če na dalinjcu pojačaš sredinski zvočnik in ostale daš malo bolj potiho?

jaz sem skoraj 100%, da te zaje... neke nastavitve v zvočni oz. driverjih. Probaj še z drugo zvočno :)
A4 1.9TDI quattro 131ps B6
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov