Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

iPhone 3GS vs Samsung Galaxy S

Napisal/-a en3rgie So okt 30, 2010 3:33 pm

Zanimam se za nakup telefona .. imel sm ze iPhona 3G .. vendar sm ga prodal .. kaj mislite med tema dvema ? galaxy vs iphone .. ?

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Re: iPhone 3GS vs Samsung Galaxy S

Napisal/-a Mindflash So okt 30, 2010 3:56 pm

Jaz sem se odločil za Galaxy S. Strojno je telefon precej boljši (ekran, kamera, pocesor, ram, ...) in omogoča več "personifikacije". Prav tako se da dobiti večino aplikacij, ki jih potrebuješ, zastonj. Pri iPhone-u so praktično vse plačljive. Pri iPhoneu prav tako odpade izmenjava datotek prek bluetootha ter razširitev pomnilnika z sd karticami. Če še malo pogledaš cene in ugotoviš da novega Galaxy-ja dobiš za ceno rabljenega iPhone-a mislim, da izbira ni težka.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So okt 30, 2010 4:12 pm

Jaz imam 3GS odklenjenega (ne jailbrekanega). Sodelavka ima Galaxy S in prav tako prijatelj. Oba pravita, da sta navdušena samo nista ravno tech freeka. Sploh sodelavka me vsake toliko gnjavi če lahko ji kaj naštimam in morem rečt, da lahko kar hitro izgubiš živce. Zaslon na Samsungu je definitivno boljši kar je glede na to da je skoraj dve leti novejši ni tako nepričakovano. Hitrost je na obeh ok kolikor pač so milisekunde pri teh napravah opazne...

Argument, ki po moje najbolj favorizira Iphone so appi, ki jih je že skoraj pol milijona. Tudi če so že plačljivi so nekaj centov do par EUR. Tudi če nočeš kupit app je še vedno zastonjskih toliko da ni panike. Na Samsungu baje celo obstajajo ampak po ene 10min sem obupal, brez da bi kaj dol naložil. Tako je Samsung na papirju zelo dober telefon, ki po tehničnih lastnostih na papirju 3GSa pokosi ampak jih razen zaslona ne opaziš ali ne moreš izkoristit ker nimaš na njem kaj drugega počet kot telefonirat in pisat SMSov... So pa barve na zaslonu res lepe in to je tudi to. Še en bonus Samsunga naj bi bil android ampak appov ni lahko jih sicer pišeš sam če se ti da.

Samsung je po občutku slabše narejen oz je proti 3GSu samo kar se ohišja tiče cenen. Še ena debilnost, ki sem jo opazil na Samsungu je izgled sistema. Imaš 7 že odprtih "strani" skozi katere lahko listaš ampak so prazne, že naložene aplikacije pa so spravljene v spet novem podmeniju po zgledu navadnih telefonov in jih iz tistega menija, ki je dostopen iz prve strani in se odpre kot tiste strani na namizju. Kakorkoli tisti ki že imate Galaxy S veste kaj razlagam in veste da je neumno...

Osebno ne bi menjal 3GSa za noben trenutno obstoječ telefon razen za drug Iphone in to je to.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop So okt 30, 2010 4:13 pm

Mitko,... Kupil sem si iPhone 3GS... Telefon je spica... Za Galaxya nevem,... In k je tale nad mano omenil da je VSE placljivo,... Naj mu omenim da je vec kot 90% programov k jih ima na racunalniku placljivih,... In verjamem da ni placal licence... Tko da, telefon jailbrejkas,... Instaliras Installious.... In imas dostop do VSEH programov zastojn.... ;) VSEH,... :) In izmenjava datotek prek Bluetootha, ni mozna ? ... Od kdaj ? ... Jst imam iBlueNOVA instalirano, in veselo izmenjavam slike in MP3je,... Za ostale stvari se nisem probal,... Tko da, Mindflash ? ... Od kje teb VSE te nepreverjene informacije, k si jih nastel ? ...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop So okt 30, 2010 4:18 pm

Offtopic: Templar, zakaj ne jailbrejkas ? ... Ne solim pamet, sam zanimajo me razlogi za in proti...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Napisal/-a Mindflash So okt 30, 2010 4:30 pm

Templar je napisal/-a:Še ena debilnost, ki sem jo opazil na Samsungu je izgled sistema. Imaš 7 že odprtih "strani" skozi katere lahko listaš ampak so prazne, že naložene aplikacije pa so spravljene v spet novem podmeniju po zgledu navadnih telefonov in jih iz tistega menija, ki je dostopen iz prve strani in se odpre kot tiste strani na namizju. Kakorkoli tisti ki že imate Galaxy S veste kaj razlagam in veste da je neumno...

Debilnost? Ne govori bedarij. Na začetku imaš 7 odložišč, ki jih lahko poljubno minimiraš na vsega 1 odložišče. Služijo pa predvsem za ustvarjanje bližnjic, map, pripomočkov (widgetov). Ko imaš enkrat na telefonu 50+ aplikacij se ti jih zagotovo ne da iskat po celem meniju. Pač si daš bljižnjico do poljubne aplikacije na odložišče (kot narediš bližnjico za program na računalniku) in do nje dostopaš v trenutku. Jaz imam tri odložišča. Na levem priljubljene igre, na desnem priljubljene programe, na srednjem (glavnem) pa widget od vremena za ljubljano, widget od aktivnih aplikacij, bližnjico do interneta, kamere in bližnjico do najpogosteje klicane številke. Stvar je zelooo funkcionalna in nikakor debilna. Ti pa čisto verjamem, da si debelo gledal, ker na iPhone-u kaj takega preprosto ne obstaja.

smasher

Napisal/-a smasher So okt 30, 2010 4:31 pm

Odvisno je kak tip človeka si in za kaj ga uporabljaš.

Imam pa občutek, da ti bo iphone bolj ustrezal, čeprav je galaxy s boljši telefon. (glede na to da voziš bmw ;) )

PS: bmw = audi = merc... - da se ne bo kdo na to obesu

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Napisal/-a Mindflash So okt 30, 2010 4:32 pm

Scoop, izmenjava z drugimi telefoni? No ko sem jaz nazadnje gledal si lahko bluetooth uporabljal zgolj za povezavo z računalnikom. Se opravičujem, če to ne drži več.

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 So okt 30, 2010 4:44 pm

Templar je napisal/-a:Na Samsungu baje celo obstajajo ampak po ene 10min sem obupal, brez da bi kaj dol naložil. Tako je Samsung na papirju zelo dober telefon, ki po tehničnih lastnostih na papirju 3GSa pokosi ampak jih razen zaslona ne opaziš ali ne moreš izkoristit ker nimaš na njem kaj drugega počet kot telefonirat in pisat SMSov... So pa barve na zaslonu res lepe in to je tudi to. Še en bonus Samsunga naj bi bil android ampak appov ni lahko jih sicer pišeš sam če se ti da.

Očitno si ti enako lesen kot tvoja sodelavka, če nisi uspel instalirat nobene aplikacije...kje si jih sploh iskal? In kot je @Mindflash napisal, na tiste home screene si daš bližnjice do tistih programov, ki jih največ uporabljaš, ostali so v predalu, ki je dosegljiv z 1 tapom.

Pa da napišem še kaj uporabenga za avtorja teme :) Samsung ima boljšo kamero, veliko boljši zaslon, podpira widgete, uporabiš ga lahko kot mass storage (usb disk), ima pa konkretno manjšo izbiro aplikacij in nasploh je kvaliteta le-teh nižja kot tistih za iphone, music player je obupen proti tistemu na iphonu, veliko jih ima probleme z lagom, ko po določenem času postane telefon obupno počasen.
Jaz bi se med temi dvemi najbrž kar za iPhone odloču, sam da bi se še mal stegnu in vzel iPhone4 :D Med android telefoni pa bi raje vzel HTC Desire ali počakal na Desire HD

Scoop, izmenjava z drugimi telefoni? No ko sem jaz nazadnje gledal si lahko bluetooth uporabljal zgolj za povezavo z računalnikom. Se opravičujem, če to ne drži več

Na jailbreakan iPhone si lahko naložiš aplikacijo iBluenova, ki ti omogoči izmenjavo datotek z drugimi napravami prek bt.

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie So okt 30, 2010 5:12 pm

To da je nizja kvaliteta na Andoridu sm opazil ze prej ko sem imel iPhona 3G .. sodelavec ima pa navadnega galaxya .. in smo imela podobno igrico gor (Ribištvo) in je bila na iphonu bistverno bolsa kot na samsungu .. delovanje,grafika,odzivnost,kvaliteta .. vse. Pomoje bom uzel iPhona .. pa Andorid se mi na splosno ne dopade .. oblika ikon in vse .. iphone ima to bistveno lepse narejeno .. a ce je jailbraikan se da nalagat tut placljive aplikacije ..

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So okt 30, 2010 5:20 pm

scoop še enkrat preberi moj post. Večina appov je drugače zastonj so pa tisti ki so plačljivi so za ceno, ki je manjša od ene kave...

Nimam jailbreakanega ker mi tako kot je ustreza pa še tudi ni mi problem dat par centov za app če je slučajno plačljiv.

Glede nalaganja appov je Galaxy dosti bolj kompliciran pa še manj jih je ker sem navajen iskat applu na enem mestu mi tudi iskanje appov z Galaxyem ni blizu.

Osebno mi je neumno zakaj imaš na Galaxy prazno namizje in potem ekstra meni iz katerega potem nalagaš bližnjice aplikacij na namizje, če je tisti meni z aplikacijami enako dostopen kot namizje in v čem je potem sploh smisel dati app na recimo 5 stran namizja če ga bistveno prej naložiš iz minija aplikacij... Zakaj bi jih sploh imel na dveh mestih. Ni bolj preprosto tako kot je rešeno na iphonu? Jaz imam cca 40 ali 50 appov pa nimam težav z iskanjem. Če hočem jih lahko tematsko združujem, prestavljam....

Očitno pa je da je to še ena zadeva za kregarijo in je to moj zadnji post v tej temi.

Osebno mi ni problem rečt če je zadeva, ki jo imam zoprna ampak po moje je Iphone dosti bolj dodelan softwaresko, veliko logičnih in dodelanih rešitev, medtem ko ima Galaxy veliko potenciala ampak so ga pokvarili s tem ko so delali hibrid med svojo rešitvijo in kopiranjem Apple rešitev ker so s tem pokvarili obe ideji in si zakomplicirali sistem.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop So okt 30, 2010 6:12 pm

Mindflash, z verzijo 4.1 pr iPhonu, prav tako lahko delas mape, in notri razvrcas 50+ aplikacij,... Pri starejsih firmwerih se je tudi dalo, ampak z aplikacijo katero si si predhodno nalozil... :) Kakorkoli....

P.S. Ne pljuvam cez Galaxya.... Povem kaj lahko iPhone....
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Napisal/-a SELJO So okt 30, 2010 6:27 pm

moje mnenje. 1x iphone vedno iphone...imel se ze vse mozne gsmje a ppri iphone se je ustavilo. Gsm je na zacetku malce cuden ni ti cisto jasno tisti itunes pa te zadeve, ko pa to osvojis vidis da je gsm petarda. Tezko bi rekel kateri je boljsi oba imata svoje prednosti in slabosti ampak meni osebno je bolj vsec iphone, ker je enostaven meni vse najdes hitro deluje Bp in se to moj bivsi 2g se v 2 letih tudi 1x ni sesul software...lp

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So okt 30, 2010 7:38 pm

kot zaposlen v enemu od mobilnih operaterjev sem probal oba iphone4 in galaxy S, galaxy je nekoliko hitrejši in cenejši, softwear pa še pride. zdej komu kaj sede je čist stvar posameznika. probal sme tudi HTC z windows7 mobile ki je hitrejši od obedveh skupaj in kar lahko rečem ja kr super, edino tipko za dvig klica naj naredijo, ker ona tuch screen občasno ne prime :D

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena So okt 30, 2010 7:47 pm

Dejstvo je, da ce bi v sloveniji prodajali iPhone za 200 € z narocnino, kot v ameriki, bi vsa slovenija imela iPhone, ker je dejansko najboljsi telefon, resuje pa ga tudi App Store, ki v povezavi z iPhonom deluje za zjokat dobro.

Ce telefona ne uporabljas samo za klicat in SMSe posiljat,ter se lahko stegnes za iPhone ga kupi, je edina logicna izbira, sam sem bil v Svici prejsnji mesec in hotel kupiti iPhone 4, nazalost je bil razprodan zato sem kupil iPad in mi iPhone vec ne nuca, saj zna narediti iPad vse boljse kot iPhone razen klicanja.

Skratka iPhone.

Lp.

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Po nov 15, 2010 12:31 pm

Sem imel Samsunga, zdaj iPhone..

Jp, definitivno iPhone

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Po nov 22, 2010 9:17 pm

kupil sem iPhona .. negrem z njega :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po nov 22, 2010 9:32 pm

Jaz sem tudi mislil kupit iPhona 4 pa sem zmeraj naletel na ene, ki ga hvalijo drugi pa grajajo, tako da ne vem kaj bom naredil, gledal se še za N900 pa spet iste fore eni ja eni ne

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po nov 22, 2010 9:54 pm

Pravilno si se odločil. Upam da si kupil štirico in tako zadel terno :)

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Po nov 22, 2010 10:23 pm

Evo ker kolega ni registriran, jaz postam namesto njega....

Sam sem imel Galaxy S-a (približno 3 mesece) in sem nato kupil 3Gs-a. Najbolj me je skrbel ravno slabši hardware na iPhonu. No ta strah je bil popolnoma odveč, saj iPhone deluje veliko bolj smooth kot galaxy S. In kdor bo trdil nasprotno očitno ni uporabljal obeh ;) Na obeh sem recimo sprobal tudi Assasins Creed, ki je na iPhonu imel že na pogled višji FPS (igra je tekla torej bolj gladko/hitreje, kakor želite). O delovanju samega OS-a pa tako nima smisla zgubljati besed. Dejstvo je da galaxy S v osnovi deluje počasi. Da se to popraviti z raznimi LagFixi, ampak še vedno ne doseže odzivnosti kot jo ima iPhone.
Prednost (ali pa tudi ne) andorida je, da je bolj prilagodljiv. iPhone recimo nima raznih widgetov, ampak je za vsako stvar potrebno odpret aplikacijo. Sam sem si prilagodil osnovni zaslon, tako da mi tisti en klik ni odveč.
No pa še moje splošno mnenje iOS vs. Android: Edini potencialni konkurent iPhonu je/bo Googlov telefon, torej trenutno Nexus One, napovedan pa je Nexus S. Zakaj? Prvi dobi posodobitve, OS pride direktno od Googla brez razne nesnage in sprememb, ki upočasnjujejo sistem… Vsi ostali proizvajalci Android prilagajajo/spreminjajo, dodajajo svoje aplikacije, kar pa vse vpliva na samo delovanje naprave.
Da še zaključim, osebno mi ni niti malo žal, da sem prešel na iPhon-a in če že 3Gs deluje bolje kot Galaxy S, za štirico sploh ni dvomov!

lp D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov