Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Windows7 in 5.1 ozvočenje

Napisal/-a AVX Po nov 29, 2010 5:24 pm

Naložene imam windows 7, priključil na računalnik p sem sistem zvočnikov 5.1, problem je samo v tem da vsi zvočniki mi delujejo razen nizkotonec. Pri testiranju zvočnikov so vsi lepo funkcionirali, tudi pač v windowsih ko testiraš ali imaš pravilno postavljene je tdi nizkotonec dau svoj bas, ko pa želim poslušat muziko pa ni duha ne sluha o njemu. any idea?
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Windows7 in 5.1 ozvočenje

Napisal/-a sparky Po nov 29, 2010 7:52 pm

mogoče, da bi uporabil drug player....prebrskaj tukaj: http://www.filehippo.com/software/multimedia/players/

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Sr jan 12, 2011 10:38 pm

Da ne odpiram nove teme, si bom izposodil kar to. In sicer imam od danes naprej kar naenkrat en čuden problem, ki ga nikakor ne znam rešiti sam. Zato prosim za pomoč! In sicer imam naložene Windows 7, ki mi že pol leta delujejo brezhibno. Danes pa se mi je kar naenkrat pojavila težava, namreč ko želim z miškinim dvoklikom odpreti c ali d disk, ali bilokatero mapo na disku, mi javi sledeče...(slika). Sedaj lahko odprem samo, če na miški stisnem desni gumb in odpri. Drugače vedno javi to napako.

http://img198.imageshack.us/i/napaka.jpg/

Hvala že vnaprej za pomoč!

Lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jan 12, 2011 10:45 pm

_IceMan_ je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, si bom izposodil kar to. In sicer imam od danes naprej kar naenkrat en čuden problem, ki ga nikakor ne znam rešiti sam. Zato prosim za pomoč! In sicer imam naložene Windows 7, ki mi že pol leta delujejo brezhibno. Danes pa se mi je kar naenkrat pojavila težava, namreč ko želim z miškinim dvoklikom odpreti c ali d disk, ali bilokatero mapo na disku, mi javi sledeče...(slika). Sedaj lahko odprem samo, če na miški stisnem desni gumb in odpri. Drugače vedno javi to napako.

Lp

pomoje je kriv meklarn mercedes napis :) prvič vidim tako napako, sem pa imel v preteklosti problem na xp, da sem z desnim klikom lahko odprl pogon, kriv je bil trojanar.. proporočam sken z malwarebytes in kakšnim antivirusem :) oz. malo pogooglaj..

oz. poglej v nadzorni plošči med privzetimi pgorami kot ti piše, če je tam kaj za nastavit za priveti "explorer" , druga opcija pa je podpora microsoft če so winsi legalni

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 12, 2011 10:51 pm

Raziskovalec ti dela? Kako pa to da si brez antivirusnega programa? na netu jih je kar nekaj zastonj in niso slabi

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Napisal/-a _IceMan_ Sr jan 12, 2011 10:56 pm

pskoda je napisal/-a:Raziskovalec ti dela? Kako pa to da si brez antivirusnega programa? na netu jih je kar nekaj zastonj in niso slabi

Dela vse ostalo normalno. Mam original Nod 32 antivirus...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Sr jan 12, 2011 10:59 pm

Probaj se pregledat pc z Spybot , fajn zadeva :D

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Napisal/-a _IceMan_ Sr jan 12, 2011 11:02 pm

h4ck je napisal/-a:Probaj se pregledat pc z Spybot , fajn zadeva :D

Zdaj že preglejujem z tem kar mi je Dadek priporočal. Našlo je 3 okužbe, upam da bo to zmes :)

Drugače pa še pride Spybot na vrsto, potem pa še Nod 32. Pol pa upam, da bo kaj boljše.

Ve kdo za kaki pameten free Firewall?

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Napisal/-a _IceMan_ Sr jan 12, 2011 11:04 pm

DaDek je napisal/-a:
_IceMan_ je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme, si bom izposodil kar to. In sicer imam od danes naprej kar naenkrat en čuden problem, ki ga nikakor ne znam rešiti sam. Zato prosim za pomoč! In sicer imam naložene Windows 7, ki mi že pol leta delujejo brezhibno. Danes pa se mi je kar naenkrat pojavila težava, namreč ko želim z miškinim dvoklikom odpreti c ali d disk, ali bilokatero mapo na disku, mi javi sledeče...(slika). Sedaj lahko odprem samo, če na miški stisnem desni gumb in odpri. Drugače vedno javi to napako.

Lp

pomoje je kriv meklarn mercedes napis :) prvič vidim tako napako, sem pa imel v preteklosti problem na xp, da sem z desnim klikom lahko odprl pogon, kriv je bil trojanar.. proporočam sken z malwarebytes in kakšnim antivirusem :) oz. malo pogooglaj..

oz. poglej v nadzorni plošči med privzetimi pgorami kot ti piše, če je tam kaj za nastavit za priveti "explorer" , druga opcija pa je podpora microsoft če so winsi legalni

Upam, da ni kaki Mercedes virus ki ja :lol:

Bom vido, če bo malware pomagal. Pod privzete programe, pa sem prvo šal to sprobat, pa je vse vredu nastavljeno. Tak da res ne vem kaj bi blo druga, kot res kaki virus ki na koncu. Pa ga zaj že ene 3 lete nisem fasal nobenega.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky So jan 15, 2011 1:09 pm

_IceMan_ je napisal/-a:Ve kdo za kaki pameten free Firewall?

.

http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html , sam ga uporabljam in je zelo dober pa še zelo malo sistemskih virov porabi

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne feb 06, 2011 9:11 am

Da si sposodim temo :)
Imam 5.1 zvočnike Philips SPA2602 trenutno priključene na računalnik. Za test pa bi jih rad priključil na TV (Philips 37PFL5604H/12) , ampak nimam pojma kako, kateri adapter (če sploh) rabim.
Prilagam obe shemi, pa bi prosil za pomoč, če kdo ve, kakšna je rešitev.
Priponke
tv.jpg
Televizija
Speakers.jpg
Zvočniki

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 06, 2011 10:39 am

Na TV-ju imaš samo stereo izhod, tam kjer piše AUDIO OUT (rdeč,bel priklop). Na zvočnikih pa imaš za vsak zvočnik posebaj izhod se pravi 6x. Lahko samo združiš izhode LF in LR skupaj in RF in RR skupaj in imaš 2x stereo.

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Ne feb 06, 2011 10:49 am

Lahko pa kar enostavno priklopis na izhod za slusalke (na TVju), rabis samo 2x chinch na eni strani za v zvocnik (woofer), na drugi pa jack 3.5mm da bos priklopil na TV (prej omenjen izhod za slusalke) http://www.mimovrste.com/artikel/114007 ... m#pictures <- delalo ti bo pa potem vse, vkljucno z wooferjem in vsemi zvocniki, glasnost pa bos lahko upravljal kar preko daljinca za TV.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne feb 06, 2011 12:38 pm

xsAMOR je napisal/-a:Lahko pa kar enostavno priklopis na izhod za slusalke (na TVju), rabis samo 2x chinch na eni strani za v zvocnik (woofer), na drugi pa jack 3.5mm da bos priklopil na TV (prej omenjen izhod za slusalke) http://www.mimovrste.com/artikel/114007 ... m#pictures <- delalo ti bo pa potem vse, vkljucno z wooferjem in vsemi zvocniki, glasnost pa bos lahko upravljal kar preko daljinca za TV.

Če sem te prav razumel... En tak kabel kupim, povežem iz wooferja (FR in FL verjetno) in TV prek vhoda za slušalke, kaj naj pa z ostalima dvema kabloma naredim?

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Napisal/-a xsAMOR Ne feb 06, 2011 5:37 pm

Imas zdaj iz zvocnikov na racunalnik 3 banance za priklopit? Jaz recimo na svojih Geniuskah imam vse zvocnike na woofer preko rdecega-crnega kabla, potem so pa zadaj razlicni inputi (TV, Game...) in tam priklopis beli-rdeci cinc, na drugi strani pa navadna bananca (3,5mm) v izhod za slusalke. Ubistvu jaz samo bananco iz kompa izstekam pa jo priklopim na tv, ne kompliciram :) ce pa posebej priklopis pa na wooferju izberes drugi input.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne feb 06, 2011 6:25 pm

ja, 3 banance pridejo v računalnik. Ampak zvočniki so pa v woofer povezani s tistimi drobnimi žičkami, ki jih porineš notr in se zataknejo s pomočjo nekašnega fedra. potem pa se vsak par(FR-FL + RF-RL + Woofer-center) belo-rdečega kabla poveže v eno bananco in te 3 banance pridejo v računalnik. Nimam pa nobenih inputov (tv,game) na zvočnikih.

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Napisal/-a xsAMOR Po feb 07, 2011 3:40 pm

Ja 3 banance imas zaradi surrounda...ne vem kako bi zdaj to slo da bi prisel samo na eno bananco pa u tv, probaj samo kabel iz FL pa FR dat na tv prek banance, pa bos videl ce spila vse, mislim da bi moralo, samo ne bo pa pravega prostorskega zvoka, ampak vseeno ne tako slabo? Probaj malo pa sporoci ce se kaj odziva.

zacetnik_
Nov uporabnik

Napisal/-a zacetnik_ Ne feb 20, 2011 1:34 am

sparky je napisal/-a:
_IceMan_ je napisal/-a:Ve kdo za kaki pameten free Firewall?

.

http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html , sam ga uporabljam in je zelo dober pa še zelo malo sistemskih virov porabi

Malo pozno se oglašam glede tega, pa vseeno:
- se strinjam s sparkyjem glede kvalitete Comodo požarnega zidu ;)
- načeloma pa je že požarni zid od Windows 7 dovolj dober
- če imaš računalnik za ruterjem, lahko tudi tega od Win 7 izklopiš (če je to stacionarni komp)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov