Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

KJE SMUČATE

Napisal/-a Renault VG So dec 04, 2010 4:03 pm

Tema je odprta z namenom da podate mnenja o smučiščih.Jaz smučam na starem vrhu.Lahko tudi priporočite določeno smučišče.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Re: KJE SMUČATE

Napisal/-a BBS So dec 04, 2010 4:13 pm

Redno smučam na Soriški planini, mi je nekako najbolj všeč. Ko mi zapaše bolj hitra smuka, grem na Cerkno, odlično urejeno smučišče, in vsake toliko še na Starem Vrhu.
Drugje pa nekako 1x letno.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So dec 04, 2010 4:18 pm

mi se vsake tolko spravimo bordat z sneznika dol...samo rabi nekaj volje za pridet na vrh. je pa 100x boljse od kakega smucisca. :DDD
turbo inside

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So dec 04, 2010 4:22 pm

Skoraj celi Maribor smuca v vseh diskotekah, klubih, na vsaki mizi oz. ravni povrsini.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So dec 04, 2010 4:23 pm

Na armaturki :D :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po dec 06, 2010 1:25 pm

mb pohorje oz. avstrija obertauern ;)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Po dec 06, 2010 1:55 pm

Povsod (od **AUT, **ITA, FR, CH, Andora, SWE, NOR, ZDA & CAN),......... razen v SLO. NE !

** za krajše izlete (dnevne, vikend)

Yagi-san

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po dec 06, 2010 2:18 pm

Ni ga cez Pohorje!

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Po dec 06, 2010 2:28 pm

Samo Avstrija. Slovenska smučišča tako zelo malo ponudijo za ogromno ceno, ki jo imajo. Da ne govorim o nenormalni gužvi.

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po dec 06, 2010 2:56 pm

nikjer :D nism zimski človk...

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG Po dec 06, 2010 3:02 pm

BBS je napisal/-a:Redno smučam na Soriški planini, mi je nekako najbolj všeč. Ko mi zapaše bolj hitra smuka, grem na Cerkno, odlično urejeno smučišče, in vsake toliko še na Starem Vrhu.
Drugje pa nekako 1x letno.

Letos na Soriški zgleda še neki časa ne boš mogu, ker baje ni še nič zratrakiran! :roll: Eno izmed smučišč z največ naravnega snega, pa se grejo take bedarije. Al nimajo nafte, al ni ratrakistov. Škoda se dela! :(

Sicer pa tudi sam hodim Stari Vrh in Cerkno. Pa kdaj bi lahko šel na SC Rudno, glede na to da ga imam 100m od bajte. Pa je preblizu. :D

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po dec 06, 2010 3:05 pm

Jaz smučam na Slovenskih smučiščih so mi kr vredu. Na Mariborskem Pohorju, Arehu, Ribniškem Pohorju, Rogli, Koralpe(Avstrija), to je to
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Po dec 06, 2010 3:15 pm

Vsako sezono obvezno vsaj 1 teden Italije oziroma Francije zadnja 3 leta + večkrat dnevni izleti v Avstrijo.

Board, se razume. :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 06, 2010 3:19 pm

gasy je napisal/-a:Samo Avstrija. Slovenska smučišča tako zelo malo ponudijo za ogromno ceno, ki jo imajo. Da ne govorim o nenormalni gužvi.

Lp, Gapi

x2
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 06, 2010 3:27 pm

S familijo med vikendom za kakšen dan v Kranjski Gori (da se gre na zrak), čez teden kakšen dan po službi na nočno na Stari Vrh, za smučanje v pravem pomenu besede - tedenski dopust v Dolomitih.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Po dec 06, 2010 4:42 pm

Včeraj bil na starem vrhu, smuka je bila zelo ugodna :D Drugače pa ponavadi obiščem vsako smučišče v Sloveniji, mišljeno seveda večja smučišča, to je pa to :D

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po dec 06, 2010 4:55 pm

Zdaj me ne narobe razumet, ampak slovenska smučišča so zastarela neugodna in neurejena...

V tujini so speglane proge v nulo in zmatranost prog se pozna šele tam po 15 uri. Pri nas je ob 12 uri že katastrofa.

Sicer meni osebno najbolj všeč Val gardena in kronplatz Italijani so doktorji za to... Se mi zdi da še boljši od Avstrijcev

Pohorje jo OK takoj po zlati lisici stadion dober ter sedaj novi pisker ostalo je drkarija po 500 metrov dolge proge ter celi dan gor in dol, povezave so katastrofa ko se moraš potiskat od enega do drigega smučišča...

Glih smo se zadnjič pogovarjali. Celoletna vozovnica na pohorju stane 660€... pred nočno smuko na stadionu ne poratrakirajo smučišča, zelo stara in počasna sedežnica. Če se v 3urah hočeš kaj nasmučat in tudi če zelo hitiš se pelješ od vrha in do dol 6x...

No smo študirali če bi dali celoletne za 300€... Prodali bi jih 3x ali 4x ali 5x več kar pomeni 4x več ljudi na smučiščih kar pa seboj prinese kulinarično porabo v vseh gostilnah, ki bi se prodajalo in pojedlo in spilo ogromno!!! Elektrika pa itak vseeno gre ali je na sedežnici 5 ljudi ali pa 40... Škoda da ne ciljajo bolj na množico!

Drugače pa velja vozovnica za pohorje, ribniško pohorje, kranjska gora (kaj ti to pomaga), kope...

Če pa kupiš pa za Roglo pa je še kao za krvavec...

Nemorejo pa se zmenit, da bi naredili enotno vozovnico za vsa smučišča v sloveniji kot imajo to v tujini...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po dec 06, 2010 5:06 pm

Vcasih sem bolj smucal na starem vrhu, krvavcu, crni vrh..(ko sem treniral tudi soriska planina v mladih letih)
Smucal sem tudi drugje najbolj me je pa razocarala rogla totaln podn, nezahtevne proge lih da ni vodoravno..

Grem pa ponavadi 1x letno (tam januarja) s stricem ki zivi v svici v dolino chamonix(mont blanc). Tam je toliko prog da te boli glava, ampak ne kar kakrsni kolih so izjemno kvalitetne, te v sloveniji jih ne pridejo blizu..

Imas moznosti kupit karto recimo tedensko za celo dolino in se potem lahko vozis povsod, naravnost fenomenalno!!!

Tisti ki se smucate na starem vrhu bi vprasal ali so tista sidra izpred nekaj let ze zamenjali oz so vzpon popravil? tam ko se gre na "raufnk" (vrh nad gostilno)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po dec 06, 2010 5:42 pm

Vglavnem samo na slovenskih smučiščih, včasih na začetku sezone pade kakšen Moelltal, če mi ravno zapaše bordati že oktobra ali v začetku novembra. Za razliko od večine ljudi na slovenskih smučiščih povsem zadovoljim svoje borderske potrebe. Na smučišče se odpravim zelo zgodaj (takoj ko odprejo) in grem v dolino že okoli druge ure popoldne pa imam večino časa super proge, zmatran sem pa ko konj ker ne poležavam po ležalnikih polovico časa. Kaj mi bo 100km prog, če porabim ogromno časa da pridem med njimi in potem še ugotovim, da mi kakšna od njih ne ustreza, da je druga povsem ledena, spet tretja pa že povsem uničena.
Roko na srce, večina slovenskih smučišč je dovolj dobrih za praktično vse rekreativne smučarje, cene pa so nižje kot v tujini. V Sloveniji 25-30€, v tujini od 30-40€. Prišteješ še bencin, cestnine ali vinjeto, izjemno drago gostinsko ponudbo in je strošek v tujini še večji. Skratka uživajte v Nassfeldu, jaz bom raje na Voglu! ;)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po dec 06, 2010 6:13 pm

branee je napisal/-a:Tisti ki se smucate na starem vrhu bi vprasal ali so tista sidra izpred nekaj let ze zamenjali oz so vzpon popravil? tam ko se gre na "raufnk" (vrh nad gostilno)
Sidra so še ista preveril včeraj ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov