Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Problem s formatiranjem

Napisal/-a shalej To dec 21, 2010 6:16 pm

Zadeva je takšna da sem se spravil formatirat en star laptop. Naloženi so bili win XP in so se kar naenkrat zaklenili (zahteval uporabniško geslo, dolgo je trajal da se je zadeva zagnala), bile pa so že prej težave da se je kurzurju na ekranu utrgalo in je skakal sem in tja (računalnik je imel 8 letnik).
Jaz sem se spravil formatirat in sem najprej izbrisal particije E,D,C in potem ustvaru novo particijo C. Med formatiranjem napiše da je disk poškodovan in ne more nadaljevati. Je mogoče krivo ker sem zbrisal vse particije ali je disk že od prej poškodovan in se posledično zato ni prišlo več v win?

Me pa še zanima če se slučajno komu valja doma kakšen HDD za laptop velikosti 80GB oziroma lahko več/majn.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Re: Problem s formatiranjem

Napisal/-a ninjeti To dec 21, 2010 6:32 pm

Za to da se je računalnik zaklenil ni kriv pokvarjen disk - prej to da ima laptop bogve koliko škodljive programske opreme (beri virusi, trojanci, ...) - sploh glede na to da si omenil da včasih miška skače sem ter tja. Glede formatiranja, da ti javi da je disk poškodovan pa je to čisto možno. Če je računalnik star toliko let je velika verjetnost da ima disk pokvarjene sektorje.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr dec 22, 2010 10:11 am

Probaj narest še enkrat low level format iz BIOS-a, pa potem inštaliraj.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr dec 22, 2010 10:22 am

to da si zbrisal particije nima veze... si pa malo dvomljivo zapisal .. ali je 'poškodovan' trdi disk ali cd disk s katerega hočeš inštalirati xp-je?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej Sr dec 22, 2010 11:10 am

Prvo težavo sem rešu. Mi je uspelo nekak naredit qick format (navaden format ne gre, obstane na 0%). Potem so bili problemi pri branju cd-ja, kar sem rešil s peko cd-ja na najnižjo hitrost. Kot kaže je narobe nekaj hardverskega, ker mi je potem javljalo napako ko se je rač. že ponovno zagnal in začel nalagati win, da mu zmanjkuje pomnilnika (win xp prej normalno laufal gor). Sem šel jovo na novo in se sedaj takoj po zagonu računalnika javi napaka "system32/drivers/ntsf" (pišem na pamet zdle).
Danes poskusim še enkrat, drugač pa laptop leti čez okn!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov