Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Garancije na tehniko

Napisal/-a sašo5 Sr dec 29, 2010 8:18 pm

Komentarji na to; jaz sem brez besed :roll:
http://24ur.com/novice/slovenija/drzava ... delke.html

PS. cvetka naših lopovov ali EU-ja :?:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Garancije na tehniko

Napisal/-a adis Sr dec 29, 2010 8:29 pm

sašo5 je napisal/-a:Komentarji na to; jaz sem brez besed :roll:

no ja ni vse tako "črno".

sedaj se bo prodaja začela na takšen način, da se bomo dobesedno šli vsakdanjo tržnico, kar pomeni nižanje cen tehničnim izdelkom.

tisti, ki bo ponudil največ ( tj. garancija) pri tistemu bomo kupovali.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr dec 29, 2010 8:35 pm

Zakaj imam tak občutek da gre spet le za odvračanje pozornosti od dejanskih problemov?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR Sr dec 29, 2010 8:39 pm

Tudi jaz sem to zasledil prejle na TV, pa ne vem kaj naj si mislim... Ni mi najbolj jasno: recimo nek proizvajalec tehnicnih stvari, vzemimo SONY za primer, izdela TV in garantira kupcu 2 leti brezhibnega delovanja oz. ce se karkoli zgodi za kar je izdelovalec kriv, popravijo na svoje stroske--> in potem lahko drzava kot je Slovenija tovarnisko garancijo ukine al kaj? Ne poznam teh stvari najbolje z ekonomskega vidika, vendar ne vem ce je to dolgorocno dobra poteza?

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr dec 29, 2010 9:13 pm

Tudi meni ni jasno kako lahko država ukine garancijo. V čem je point tega,bo pri avtomobilih isto ? Torej se ukinjajo popravila v garancijskem roku,bo to spet zmanjšalo število zaposlitev ?
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr dec 29, 2010 9:27 pm

sebaveh je napisal/-a:Zakaj imam tak občutek da gre spet le za odvračanje pozornosti od dejanskih problemov?

Tudi jaz sem na to pomislil.

Nikjer nisem zasledil ali gre za tehnicne izdelke slovenskega porekla ali tudi tujega? Mogoce je misljeno, da proizvajalcu ni vec nujno ponuditi obvezno garancijo, ki je zakonsko dolocena. Lahko jo bo ponudil samo za dolocene izdelke, za nekatere pa sploh ne.

Mislim, da neka obvezna garancija more biti...konc koncev, ce tudi cene znizajo za 50 ali vec %, kdo bi pa rad kupu TV za polovicno ceno, nasledn tedn ga pa vrgel v smeti?
There is no time...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 29, 2010 9:33 pm

sašo5 je napisal/-a:Komentarji na to; jaz sem brez besed :roll:

Sva že dva-----brez besed....

....Jest mislim, da je skrajni cajt, da se v roke vzame takšne in podobne brezhibne metle http://img11.nnm.ru/1/b/7/f/4/1b7f4249a ... f_full.jpg in se začne pometat...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr dec 29, 2010 9:37 pm

Pol,bodo pa plesali šarc čačača. :D
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr dec 29, 2010 9:45 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Pol,bodo pa plesali šarc čačača. :D

:lol:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 29, 2010 9:59 pm

Nasilje ter orozje ni resitev, ampak zal v tem primeru je ta klisejski stavek odvec za naso ministrstvo ter nasplosno VLADO. Ce je to pogoj, da ostanemo v EU zaradi direktiv potem je naplosno znan stavek: "Oce odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo" :-?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr dec 29, 2010 10:01 pm

Gre za predlog za ukinitev obvezne garancije, ki je za tehnične predmete sedaj min. 12 mesecev
Proizvajalec oz. uvoznik oz. prodajalec lahko seveda ponudita več, tudi doživljensko :)
Ne se bati, da ne bi bilo več garancije. Tisti, ki je ne bo dal, pač ne bo nič prodal, ali pa bo cena zelo nizka.
Sicer pa garancija ni edina pravica iz tega naslova, temveč tudi jamčevanje za stvarne napake, ki pa je celo 2 leti. Res pa je to drugi postopek, vendar imata ena in druga svoje prednosti. V vsakem primeru pa je zadnja faza sodišče, če se ne moreš zmeniti in če seveda gre za kaj večjega.
V čem pa je sploh ozadje tega predloga pa mi ni razumljivo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 10:13 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Tudi meni ni jasno kako lahko država ukine garancijo. V čem je point tega,bo pri avtomobilih isto ? Torej se ukinjajo popravila v garancijskem roku,bo to spet zmanjšalo število zaposlitev ?

Najdi mi junaka, ki bo v tem obdobju na našem trgu prodal avto brez garancije, med tem ko drugi ponujajo najmanj dve leti! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Sr dec 29, 2010 11:01 pm

Očitno bomo spet kupovali v Italiji, Avstriji, Nemčiji, ali pa preko spleta ...
Lidl, Hofer in še kakšni drugi, ponujajo še celo daljšo garancijo, kot pa sam proizvajalec artikla, saj le tako pritegnejo kupce...
Potem bodo pa naši "prodajalci" spet jamrali, da ni kupcev. Že sedaj so v redkih trgovinah pripravljeni kupcu prisluhniti. Je nekaj izjem, kjer se trudijo, samo to je bolj izjema, kot pravilo.
Ja, zleda, da res živimo v ananas republiki............................. :huh: ................................
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr dec 29, 2010 11:33 pm

Zakaj se mi zdi da je tole samo rezultat lobiranja nekaterih uvoznikov, nekdo ali nekateri na vodilnih stolčkih pa se bodo mastili zaradi provizij ?

Nekateri trdite, da to niti ni slabo, da se bo kupovalo robo, ki bo imela najdaljšo garancijo.
Ja pa kaj pa nam potrošnikom pomaga ta tolažba, če bo prihajalo do kartelnih dogovarjanj ?
Za predstavo o spremembah cen. Pomislite koliko denarja je bilo včasih (10 - 15 let nazaj) potrebnega za nek povprečen družinski avtomobil, sedaj pa to vrednost pretvorite v današnjo valuto. Mene kr srce zaboli, ko vidim to razliko. Danes greš nabavljat nov avtomobil, ki te mimogrede pride 15 - 20 jurjev. To je v starem denarju pomenilo 3.6 - 4.8 miljona tolarjev. Pa naj še kdo reče da je ta razlika v ceni samo posledica inflacije, ki je btv še en nateg, s katerim živine še bolj bogatijo na račun potrošnika.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr dec 29, 2010 11:51 pm

Sej garancija že bo, sam s "solato" drobnega tiska (kaj garancija vključuje pa kaj ne) - kot je to zdej že pri raznih dodatnih oz. "zlatih" garancijah.
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 30, 2010 8:02 am

Proizvajalci se, pa veselijo. Zdaj bodo pošiljali serije z napakami direkt v slo, saj tukaj kupci nimamo pravic. Lahk nam prodajo koruzo namesto TVja.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 30, 2010 8:11 am

Samo eljuero očitno ve za kaj se gre.

Karkokoli že, če ta zakon uvedejo, bo verjentno prišlo do navala (kako velikega je že nova debata) cenenih izdelkov. Ti izdelki bodo sicer občutno cenejši, a bodo brez garancije. S tem se izgubi neke vrste selekcija, ker trenutni zakon preprečuje prodajo teh cenenih izdelkov, in tako zahteva, da se prodajajo samo izdelki boljše kakovosti, pri katerih proizvajalec nudi tudi garancijo. Moje mnenje je sicer, da nižja cena ne odtehta garancije!

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če dec 30, 2010 8:32 am

Mislim, da za nas ne bo nobene spremembe. Že danes, ko je garancija obvezna 12 mesecev, večina proizvajalcev ponuja daljšo garancijo, tako da bo pomoje enako tudi v naprej.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če dec 30, 2010 8:38 am

odgovor je enostaven:
tehnične stvari/blago bomo kupovali tam, kjer bodo ponudili garancijo...simpl.

sicer bo v interesu proizvajalca vsaj tistega resnega proizvajalca tehnične opreme, da ponudi garancijo in vsi pametni in tehnično razviti konzorciji/podjetja to tudi ponujajo kot dobronamerno gesto in v znak kakovosti izdelka.

eUros
Nov uporabnik

Napisal/-a eUros Če dec 30, 2010 10:37 am

Verjetno bodo pol artikli z garancijo tolk pa tolk % dražji. Ampak tega v tujini ne bo, zato ... :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov