mišek je napisal/-a:Pozdravljeni!
Mi lahko kdo pove kje bi kaj našel glede dedovanja zemljišča, kako je z davki,...
Imamo doma tako situacijo, pa se na to čist nič ne spoznam, pa če kdo iz prve roke ve kako pa kaj, oz. kak pametn link.
Baje da se pripravlja nov zakon, ki se tiče varstvenega dodatka. Mama ima penzijo po očetu in poleg 27 let dobiva varstveni dodatek (trenutno znaša 140 eur). Vsa zemlja (10 hektarov) in vse kar je na njej je pisano na mamo. Zdaj pa bi naj po novem zakonu bilo treba to vrnit z obrestmi vred, če imaš prevelike nepremičnine, potem menda ocenijo, da tega dodatka ne bi potreboval.
In zdaj mi sestra pravi, da se je nekje pri neki pravnici pozanimala, da če mama noče vrnit tega denarja (gre za par 10 tisoč eur) bi morala vso lastnino prepisat na dediče. Torej jaz in sestra. Zdaj pa sestra bo doma, jaz pa verjetno ne. Zdaj me sprašuje kaj jaz mislim, če bi prevzel del zemlje, po drugi strani pa je v navadi, da se prepusti tistemu ki je doma, da se ne razdrobi. Potem tisti, ki prevzame ima potem tudi na skrbi mamo na stara leta.
Zdaj jaz ne vem ali naj vse skupaj pustim; po eni strani se mi pa spet butasto zdi, študiram, da bi recimo zahteval vinograd, ostalo pa pustil. To je parcela okrog pol hektara (točno zdajle ne vem) gor je lesena brunarica, če se to podere je na tistem mestu menda zazidlivo. Do objekta je asfalt, mimo gre elektrika, voda. Na sončni legi.
Zanima me, če kdo ve, kako bo s tem novim davkom, kako se to računa? Verjetno bodo to gledali, po ocenjeni vrednosti iz popisa pa kak procent od tega al kako? Kolk bi lahko potem bilo tega davka na leto? Kje vse ti še potem lahko tako lastništvo škodi? Eni pravijo, da če recimo ostaneš brez službe za lahko pod nosom obrišeš za kako denarno pomoč. Potem recimo, kak vrtec je dražji,....itd.
Če kdo kaj ve o tem??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov