Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Nagradna igra pa taka...

Napisal/-a chan Po feb 28, 2011 1:07 pm

Zadnje dni mi je skočila v uho zanimiva nagradna igra znane komercialne radijske postaje, ki svojim poslušalcem podarja že registrirane in "kaskane" avtomobile, če jih ti le najdejo. Priznam, radia ne poslušam resno od Video killed the radio star, razen v vsakodnevnih prometnih konicah, kjer me bombardira med 87 in 108 MHz enih in takistih 5 bombastičnih komadov od Pink do Lady Gaga. Po akciji Podarim dobim, pa me je omenjena akcija skorajda prepričala, da je moč zadeti nagrado, saj je verjetnost osvojitve nagrade x-krat večja od vseh sedmic, deteljic, ipd…samo parkiran bi moral biti v mojem kraju…
Kakorkoli že, nagradna igra mi je bila toliko zanimiva, da sem celo dodal omenjeno radijsko postajo med svoje "prijatelje" na facebooku, brez seveda, da bi bil toliko nor (?!) in iskal omenjene jeklene lepotce. Akcija se je začela dokaj obetavno, s podelitvijo nizkocenovneža ter me osupnila s podelitvijo prave prestižne zverine z avtomatskim menjalnikom ter temno sive barve. Seveda sem takoj zvedavo obiskal spletno stran omenjene komercialne radijske postaje ter presenečen videl NAGRADO, v obliki 10 let starih, rabljenih "j**c" (drugega pač ne morem pripomniti), že daleč od kakšne prestižnosti!
Osebno bi me bilo, kot sponzorja omenjene akcije pošteno sram podeljevati takšno nagrado, ter hkrati kaže na poslovno politiko omenjenega sponzorja – češ, brati je potrebno drobni tisk, tudi pri poslovanju z nami!
Se tudi ostalim zdi takšna akcija z bumerang učinkom radijski postaji ter sponzorju?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Nagradna igra pa taka...

Napisal/-a _furby_ Po feb 28, 2011 1:11 pm

ha ha ha...ravno zadnic sem slisal po radiju. :lol:
kao tip dobil ne vem kakega BMW-ja, (tocno tega, sive barve)
lahko recem samo :roll:

ne morem si pomagat... http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=9294&LNK=0
tipu so naredili vec stroskov, kot pa ce sploh ne bi imel avta :rofl
turbo inside

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 28, 2011 1:30 pm

Sej niso nikdar rekl da podarjajo nov avto :lol:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po feb 28, 2011 1:44 pm

Če se ga ne da prodat, se ga pa podari. Cenej kot plačevat za razgradnjo na dinosu :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 28, 2011 4:36 pm

Zakaj so splošna določila? Lepo piše, tisti, ki avto najde in nato na njem najde še skrito številko, jo pokliče in odgovori na vprašanje, dobi avtomobil - tega, ki ga je našel. V pravilih piše, da gre za rabljeno vozilo brez kakršnekoli garancije in vinjete, ki je registrirano in obvezno zavarovano do 14.2.2012 (se mi zdi). Tista deklica, ki je našla C4 je imela petko - renault petko. Če ji C4 ne bo všeč, ga proda, kot tudi petko in si kupi kaj po svojem okusu. Par, ki je našel BMW-ja, je iz Dola in ga je praktično na blef očistil izpod snega. On ima avto, ona ne. Kakega jurija definitivno dobi zanj in si kupi kakega manjšega šparovčka.

Ne vem zakaj bi bil nateg, ko pa niti niso namigovali, da gre za nov avtomobil. Vseeno pa je tudi 500€ nekaj, če ga daš naprej za ta denar, ker akontacijo dohodnine ti plačajo oni.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po feb 28, 2011 5:32 pm

Podarjenemu konju se ne gleda v zobe.

Mislim, kdor ni zadovoljen z slabim jurjem vredne nagrade, ki jo zadane preko radia (saj vemo da si ne morjo privoščiti nagrad visokih vrednosti), potem vam verjetno za rojstne dneve kupujejo darila v vrednosti preko 10k € in več.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po feb 28, 2011 6:17 pm

ta bmw je bil pomoje mišljen kot hec. namreč do sedaj so zmeraj podeljevali Nove avtomobile in seveda je akcija postala znana po vsej sloveniji. ko se je pa razvedelo da so skrili BMWja so spet seveda vsi pričakovali novega in ker bmw v sloveniji velja za prestižno znamko so seveda "vsi" šli iskat avto. se mi zdi da jim je nateg zelo uspel, saj je tip vseeno dobil avto ki ga lahko proda, davke pa plača radio1. Pa seveda so si s tem naredili dobro reklamo saj se je par dni govorilo okoli samo še od te akcije. Sosed me je enkrat celo poklical in vprašal če vem za kakšen nov namig kje bi avto lahko bil...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 28, 2011 8:30 pm

Pa o kakem nategu govorite? Že samo na facebookovi strani se je debatiralo o E46, čeprav so redki omenjali E39. Ni bila to neka skrivnost. sicer pa - so že z razlogom pravila in nekako jih je smiselno prebrati ob vsaki nagradni igri. Tam izrecno piše, da gre za rabljeno vozilo. Potem je pa huda kri, ko zaračunava 2€ za vsako poslano sporočilo itd. Pa tudi 528 E39 z avtomatskim menjalnikom vrjetno ne sprada nekam na prag ponudbe pri teh BMW-jih. Že res, da je bencinar, samo prodaja ga pa lahko mirne vesti celo leto, pa si potem kupi 100X prepetega dizla.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po feb 28, 2011 9:38 pm

A je še kdo drug prebral PRAVILA O NAGRADNI IGRI, na njihovi spletni stani, razen uporabnika "odprti clio"?

3 strani, z velikimi presledki ter odstavki. Jasno in pregledno napisano, nevem kaj eni fantazirate o drobnem tisku, pa o novih avtomobilih, pa o nategu.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po feb 28, 2011 10:02 pm

Glih zadnjic mi pravijo (ne poslusam radia1) isce se bmw.
Cez par dni,kao so nasli 528.
Sem reku super,da dajo novega bmw-ja 5 ampak slabo za bmw,da vgrajujejo spet ta motor. :D
Zdej pa vidim,kaj so podelili.

Podarjenemu konju se ne gleda v zobe... :D :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po feb 28, 2011 11:07 pm

Kolegica je v NM dobila prejšnjo petvratno C4 - Radio 1. Je za prednjo tablco bla telefonska.

Slika
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po feb 28, 2011 11:14 pm

Dejansko bi bil jaz bolj zadovoljen z E39 kot z kakšno dacio, kio ipd.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po feb 28, 2011 11:16 pm

Nisem mislil kot Nateg, ampak kot "nateg".
Ker niso oni nikogar zavajali ali nategovali, ampak itak vsi vemo da skoraj noben ne bere pravil in tega :D

Sem se ravno spomnil ko je neka ženska pizdila ker je porabila skoraj 20€ za glasovanje za BigBrother :lol: :lol:
Sama si je kriva, kaj pa ni pravil prebrala:D

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po feb 28, 2011 11:17 pm

kdor z malim ni zadovoljen si velikega ne zasluži ;)

jst bi bil tut s tem zadovoljen! tale c4 je čist super, pa nekdo je dobil prvi avto sm nekje razbral itd. dobr pustmo ta bmw k pravte je je "stara gajba"...če dela je tut to dobr ker je ĐABE :D

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To mar 01, 2011 12:01 am

Klobasa je napisal/-a:Nisem mislil kot Nateg, ampak kot "nateg".
Ker niso oni nikogar zavajali ali nategovali, ampak itak vsi vemo da skoraj noben ne bere pravil in tega :D

Sem se ravno spomnil ko je neka ženska pizdila ker je porabila skoraj 20€ za glasovanje za BigBrother :lol: :lol:
Sama si je kriva, kaj pa ni pravil prebrala:D

Za nagrade že zdavnaj večina podučenih ve da more prebrati pravila. Sploh pri izpolnjevanju raznoraznih nagradnih kupončkov.

Nevedenost ni izgovor, sploh pri nagradnih igrah preko TV, kjer vsakih nekaj minut piše koliko znaša cena klica.

Se pa najdejo nagradne igre, ki pa res zavajajo, recimo Bakker, za mene tudi tista oddaja na tv-ju kjer rešujejo različne uganke, kjer so rešitve nelogične in čudne.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 01, 2011 10:04 am

Klobasa je napisal/-a:ta bmw je bil pomoje mišljen kot hec. namreč do sedaj so zmeraj podeljevali Nove avtomobile in seveda je akcija postala znana po vsej sloveniji. ko se je pa razvedelo da so skrili BMWja so spet seveda vsi pričakovali novega in ker bmw v sloveniji velja za prestižno znamko so seveda "vsi" šli iskat avto. se mi zdi da jim je nateg zelo uspel, saj je tip vseeno dobil avto ki ga lahko proda, davke pa plača radio1. Pa seveda so si s tem naredili dobro reklamo saj se je par dni govorilo okoli samo še od te akcije. Sosed me je enkrat celo poklical in vprašal če vem za kakšen nov namig kje bi avto lahko bil...

Ta možnost se seveda dopušča in je sicer lahko zelo riskantna, vendar je lahko na koncu izpeljana v zelo pozitivni luči.

Pravno formalno seveda ne moremo govoriti o nikakršnem nategu, saj so pravila igre dobro dorečena!
Moje razmišljanje je vodilo predvsem k temu: Če pa pri omenejni podelitvi starih "j**c" ne gre za hec oziroma že kar za pravi črnohumorni vložek, pa lahko gre z marketinškega gledišča za zelo kontra učinek glavnemu sponzorju, kot akterju te akcije. Če je že pri sponzoriranju - enem izmed marketinških orodij (ki lahko odlično prikaže filozofijo podjetja / sponzorja!), potrebno brati DROBNI TISK, lahko potrošnik omenjeno filozofijo podjetja preslika v vsakdanje poslovanje s tem podjetjem. Očitno je potrebno pri VSAKEM poslovanju s tem podjetjem brati drobni tisk! Rizik o potencialnem blatenju imena podjetja bi lahko rešili v delitvi novih avtomobilov, ki bi zahtevali podobno visok vložek.

O podarjenemu konju ter njegovih zobeh sicer nisem želel govoriti (ljudje postajamo pač ovce in vzamemo vse, samo da je zastonj), bolj me zanima efekt akcije.

Hkrati pa dopuščam času čas, in kaj prinaša nadaljevanje te akcije...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To mar 01, 2011 11:25 am

Kot je vedno govorila naša profesorica zgodovine v srednji šoli, sploh v času testov: "Vse vam lepo piše, samo prebrat si je treba" :lol:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe mar 04, 2011 8:20 am

...akcija se nadaljuje s ponovnim podeljevanjem starih avtomobilov. Sem samo jaz čuden, če mi takšna "akcija" meji že na perverzno trivialnost, katere bi bili bolj vajeni v kakšnih Soap opera republikah? :ue

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe mar 04, 2011 8:49 am

Meni pa ne gre v glavo, zakaj vas moti, da podlejujejo rabljene avtomobile. :roll:

Koliko od vas kupuje nove avtomobile? Vedno znova se zagovarja nakup rabljenega na tem forumu. Tudi stanje na cestah pokaže svoje. Sploh ne vidim razloga, zakaj bi bil nateg, če dobiš starega bmw-ja, marsikdo si ga kupi na kredit. Da o rabljenem C4 ne govorim...

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Pe mar 04, 2011 8:51 am

CHAN, ponavadi imaš zelo zanimive in konstruktivne komentarje, nevem kje pa je smisel te teme :roll:
Vsaka radijska postaja se oglašuje na svoj način kateri po njihovem mnenju deluje (vsaj naj bi če se ponavlja dalj časa...). Pravila te nagradne igre so jasno napisana in vsak sodelujoči si je sam kriv če ni prebral pravil za sodelovanje. Ker pa se vozila glede na zelo skopo pridobljene podatke hitro najdejo kaže na to, da so ljudje dejansko "noter padli" in sodelujejo, s tem pa poslušajo radijsko postajo cel dan - po mojem mnenju je to velik uspeh za radio 1
Če bi podeljevali nov avto bi podarili enega, akcija bi trajala 1 teden, zadovoljen bi bil 1 človek ostali pa razočarani ker so se trudili po nepotrebnem. S podeljevanjem rabljenih cenejših pa lahko podelijo več vozil, več poslušalcev je zadovoljnih obenem pa intenzivno poslušanje omenjene postaje ostaja na prvem mestu.
Da ne omenjam facebooka - v zadnjem času vsaka radijska postaja stalno omenja in hvali svoj profil da je joj :shock:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov