Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

GrEgEcN95
Novinec

HP Prenosnik-problem

Napisal/-a GrEgEcN95 Ne mar 06, 2011 2:21 pm

Pozdrav.

Imam eno težavo z prenosnikom HP Pavilion Dv7. Sicer računalnik deluje normalno vendar je zelo nadležno. Problem se je pojavil včeraj. Ko se je baterija na prenosniku izpraznila sem ga kot ponavadi priklopil in dal polniti. Takrat mi je pa v spodnjem desnem kotu( kjer je status koliko % je še baterije) napisalo, nekaj v tem smislu, da bo mogoče potrebno zamenjati akumulator, kar se mi zdi malo pretirano glede na to da imam računalnik od novembra 2010. Potem sem dal baterijo ven in nazaj not in se je normalno začel polniti, vendar se je napolnil v roku 30-45 minut za kar ponavadi potrebuje kar nekaj časa več. No čez noč sem ponovno dal ven baterijo in jo zjutraj dal nazaj noter in sedaj mi pa ves čas kaže ( Preostane še 100% - za baterijo) in je ves čas kao polna baterija. Če pa računalnik ponovno zaženem pa ponovno normalno grejo procenti baterije navzdol. In potem ko se izprazni če ga dam ponovno polniti do konca, potem ko izklopim, da dela samo na baterijo spet ponovno ves čas kaže da je še 100% baterije. In to ves čas.

Ve kdo kaj bi bilo možno narediti ali naj res kupim novi akumulator-vendar nebi rad saj tudi niso tako poceni, da bi ga kar za brezveze kupil.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: HP Prenosnik-problem

Napisal/-a diamant72 Ne mar 06, 2011 2:25 pm

Če si ga kupil v Sloveniji, pokliči pooblaščeni servis oz. tehnično podporo, tam ti bodo najbolj pomagali.
Možnosti so načelno 3: SW napaka, pokvarjena baterija ali pokvarjena matična plošča (elektronika)... Veliko sreče pri odpravljanju težavice.
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne mar 06, 2011 2:30 pm

s hp strani downloadej hp battery check
lahko da ga imaš celo inštaliranega, če si uporabljal restore cd

tam ti napiše kje je problem
garancija na baterijo je 1 leto, je pa tudi meni shodila pred 14 dnevi po letu in pol :evil:
podpis

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec Ne mar 06, 2011 3:42 pm

Se mi zdi, da imajo HP prenosniki že sami v sebi en program s katerim lahko pregledaš kaj je narobe z baterijo. Kolikor sem zasledil, moreš ob zagonu pritisniti F2 (tukaj nisem čisto siguren) in potem lahko tam izbereš check battery ali nekaj podobnega. Če veliko uporabljaš prenosnik samo na baterijo, je možno da je baterija že bolj slaba, čeprav, smešno je pa res, da bi šla v parih mescih :D

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Ne mar 06, 2011 9:52 pm

tudi meni se dogaja isto baterija stara eno leto( garancija naj bi bila samo pol leta) kako lahko stestiram baterijo?

dox
Novinec

Napisal/-a dox Ne mar 06, 2011 10:00 pm

01 432 2001 tehnična hp pomoč...

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne mar 06, 2011 11:16 pm

prvo prečekiraj baterijo kot so ti rekli. Če to ne bo delovalo, odstrani vso šaro od HPja (enako je meni pravlo pri DELLu, da je baterija za zamenja, pa je še kar držala slabi 2 uri). Možnost je, da je šel kontroller baterije, možno da je sama baterija zanič. Vzrokov je več.

Če se ne motim servisa za Pavillion serijo ni v SLO, tako da ti bo naš servis poslal v Avstrijo. Vsaj tako mi je bilo rečeno pred časom.

BTW, a v biosu ti kaže stanje baterije pravilno (če ima sploh to možnost)?

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 10, 2011 6:42 pm

Torej batery check mi na mojem računalniku ne pokaže nič. Sem ga potegnil iz HP-jeve strani. Verjetno je razlog Windows 7. Sem potem bral na googlu nekaj o patchih za Windows 7 vendar se mi ni dalo ubadati.
Torej danes sem dal računalnik na pogled k enemu računalničarju in je kar na prvi pogled vedel v čem je stvar. Napaka je na bateriji, vendar bom pa ga moral dati na servis zaradi morebitnih še kakšnih drugih težav. Bo pa preko garancije. Je še baterija v garanciji in bo to to.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če mar 10, 2011 6:53 pm

jaz mam prenosik 99% časa prikloplen na štromu in ne na bateriji...smrt za rač je oz. za baterijo da je skos na štromi prikloplena razn takrat ko se fila...to je tako kokr da bi mel tel skos na adapterju...in to so me tudi opozorili ob nakupu...imam pa fujitsu siemens pa nimam pripomb...nobenega problema
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če mar 10, 2011 7:06 pm

jaz mam prenosik 99% časa prikloplen na štromu in ne na bateriji...smrt za rač je oz. za baterijo da je skos na štromi prikloplena razn takrat ko se fila...to je tako kokr da bi mel tel skos na adapterju...in to so me tudi opozorili ob nakupu...imam pa fujitsu siemens pa nimam pripomb...nobenega problema

Dej nehi. Ok za bateriji ni nič narobe če je nonstop na polnilcu, ampak obratno, sama elektronika drži baterijo v formi. Res pa da pridejo do napak, ampak to so krive celice v bateriji. Dovolj je da se ena sama sesede in elektronika blokira, da nebi prišlo do kakšnih resnih poškodb. Edino bateriji je moteče, da se pregrevajo. Ampak kolikor gledam, se dogaja sam prenosnikom, ki imajo zelo slabo poskrbljeno hlajenje. Ali pa se baterija nahaja v sredini samega prenosnika, ki se veselo greje.
Sam imam 3 leta star dell prenosnik z 9 celično baterijo, do danes je izgubila samo pol ure kapicitete. Še danes mi deluje najmanj 5 ur do 5.30. Ko je bil nov je držal max 6 ur. Imam pa ga nonstop na polnilcu, baterija pa ne gre iz prenosnika. Pa večkrat baterijo ne spraznem do konca. Res da pri mojemu prenosniku štrli baterija ven in ni izpostavljeni toploti.
Še bolj zanimiv je primer moja sestra, ki pa ima hp. Prenosnik je isto kupljen pred 3 leta, še dandanes drži 2 uri, tako kot je ob nakupu. Pa da ne govorim kako skrbi za njega :D
Teli naši serviserji pa tudi učasih buče ven mečejo, kot bi bili prodajalci. Kot sem omenil, vse prenosnike ki sem jih doma dobil, je bilo zaradi defektne celice (verjetno že v proizvodnji) ob kateri vezje blokira. V tem primeru je treba celico zamenjat in vezje resetirati. Žal ne gre pri vseh tako in je treba komplet novo baterijo kupiti.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So mar 12, 2011 5:07 pm

Mam še js mimogrede eno vprašanje, imam HP probooka, praktično novega.. pred kratkim mi je začel ven metat po večkrat na dan, celo po večkrat na uro opozorilo da mi catalyst control center ne dela.. what's the deal? :shock: :shock:
Living on the edge

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So mar 12, 2011 6:28 pm

Baileyz je napisal/-a:Mam še js mimogrede eno vprašanje, imam HP probooka, praktično novega.. pred kratkim mi je začel ven metat po večkrat na dan, celo po večkrat na uro opozorilo da mi catalyst control center ne dela.. what's the deal? :shock: :shock:

tj. dodatek za grafično kartico. bo treba še 1x instalirat grafično oz. zagnati popravek že instaliranih driverjev.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So mar 12, 2011 7:01 pm

Ponavadi manjka .NetFramework. Sicer pa tak javi napako.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Ne mar 13, 2011 12:16 am

adis je napisal/-a:
Baileyz je napisal/-a:Mam še js mimogrede eno vprašanje, imam HP probooka, praktično novega.. pred kratkim mi je začel ven metat po večkrat na dan, celo po večkrat na uro opozorilo da mi catalyst control center ne dela.. what's the deal? :shock: :shock:

tj. dodatek za grafično kartico. bo treba še 1x instalirat grafično oz. zagnati popravek že instaliranih driverjev.

predvidevam da mi ti tega ne bi mogu zrihtat.. :twisted:
Living on the edge

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne mar 13, 2011 4:12 am

Baileyz je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

predvidevam da mi ti tega ne bi mogu zrihtat.. :twisted:

bi lahko zrihtal. noben problem.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne mar 13, 2011 9:33 am

im nobody je napisal/-a:jaz mam prenosik 99% časa prikloplen na štromu in ne na bateriji...smrt za rač je oz. za baterijo da je skos na štromi prikloplena razn takrat ko se fila...to je tako kokr da bi mel tel skos na adapterju...in to so me tudi opozorili ob nakupu...imam pa fujitsu siemens pa nimam pripomb...nobenega problema

Tako je, upoštevajte ta nasvet. Moj Fujitsu Siemens je star že 4 leta in pol in nimam nobenih težav, je pa res da je takrat bil med najdražjimi.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Ne mar 13, 2011 11:05 am

A pol glede baterije je najbolš da če ga maš na elektriki jo daš vn?
Living on the edge

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne mar 13, 2011 1:11 pm

Baileyz je napisal/-a:A pol glede baterije je najbolš da če ga maš na elektriki jo daš vn?

da. to sem ti jaz že govoril prej.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne mar 13, 2011 1:20 pm

Scorp84 je napisal/-a:jaz mam prenosik 99% časa prikloplen na štromu in ne na bateriji...smrt za rač je oz. za baterijo da je skos na štromi prikloplena razn takrat ko se fila...to je tako kokr da bi mel tel skos na adapterju...in to so me tudi opozorili ob nakupu...imam pa fujitsu siemens pa nimam pripomb...nobenega problema

Dej nehi. Ok za bateriji ni nič narobe če je nonstop na polnilcu, ampak obratno, sama elektronika drži baterijo v formi. Res pa da pridejo do napak, ampak to so krive celice v bateriji. Dovolj je da se ena sama sesede in elektronika blokira, da nebi prišlo do kakšnih resnih poškodb. Edino bateriji je moteče, da se pregrevajo. Ampak kolikor gledam, se dogaja sam prenosnikom, ki imajo zelo slabo poskrbljeno hlajenje. Ali pa se baterija nahaja v sredini samega prenosnika, ki se veselo greje.
Sam imam 3 leta star dell prenosnik z 9 celično baterijo, do danes je izgubila samo pol ure kapicitete. Še danes mi deluje najmanj 5 ur do 5.30. Ko je bil nov je držal max 6 ur. Imam pa ga nonstop na polnilcu, baterija pa ne gre iz prenosnika. Pa večkrat baterijo ne spraznem do konca. Res da pri mojemu prenosniku štrli baterija ven in ni izpostavljeni toploti.
Še bolj zanimiv je primer moja sestra, ki pa ima hp. Prenosnik je isto kupljen pred 3 leta, še dandanes drži 2 uri, tako kot je ob nakupu. Pa da ne govorim kako skrbi za njega :D
Teli naši serviserji pa tudi učasih buče ven mečejo, kot bi bili prodajalci. Kot sem omenil, vse prenosnike ki sem jih doma dobil, je bilo zaradi defektne celice (verjetno že v proizvodnji) ob kateri vezje blokira. V tem primeru je treba celico zamenjat in vezje resetirati. Žal ne gre pri vseh tako in je treba komplet novo baterijo kupiti.

Imaš Dell Studio? Jaz ga imam 2 leti in pol in je baterija še vedno na cca. 95% svoje zmogljivosti.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 14, 2011 10:25 pm

O notebookih in njihovih "tegobah"... celotna tema pod dolgem in pocez > viewtopic.php?f=37&t=72826
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov