Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

NUJNO RABIM NASVET

Napisal/-a scoop Ne mar 20, 2011 8:15 pm

Kupujem LCD .. Zagledal sem se v tega,...

http://www.5pik.si/S76/A21834/LCD+TV/SA ... m.+Full+HD)+

Prosil bi vas za mnenje,... Kaj je dobrega na tem TVju, in kaj slabega,... Resnicno bi vam bil hvalezen... Lp
Peugeot 407, 2.0 HDI

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: NUJNO RABIM NASVET

Napisal/-a Scorp84 Ne mar 20, 2011 8:47 pm

Nimaš kaj faliti, pri temu tv-ju. Vsaj za to ceno dobiš veliko, predvaja prek usb, slika ok. Edino nepiše kakšen je kontrast, je pa priporočljivo imeti 50.000, tudi če ima 30.000 je ok. Kar je manj, ti raje ne priporočam kupiti.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne mar 20, 2011 8:52 pm

Pomoje da veliko dobiš za to ceno vsaj kolikor je znižan.

Ps: pri 50.000 kontrastnem razmerju je črna verjetno taka, da lahko zraven knjigo bereš?

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Ne mar 20, 2011 9:08 pm

Nikjer ne najdem kontrastnega razmerja ?!?!? Kako to ?!
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Napisal/-a scoop Ne mar 20, 2011 9:30 pm

Nasel sem kontrastno razmerje,... 80.000:1 ... A je to OK ? ...
Peugeot 407, 2.0 HDI

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne mar 20, 2011 10:00 pm

Če je to več kot si imel do sedaj je ne samo OK ampak super. Glavno je, da ne greš na slabše in si razočaran. Dejstvo je, da je danes ZELO težko kupit televizor. Izbira je monstrumska in potrebno je kar nekaj poznavanja. Drugo dejstvo pa je, da 98 % ljudi ne bo ločilo razlike med 500 in 2000 eur vrednim televizorjem.

Skratka kupi, ker je zelo ugodna ponudba.

Mogoče lahko pogledš še kako plazmo za ta denar.
Če smo že ravno na 5pik http://www.5pik.si/S76/A21785/Plazma+TV ... HDMI+kabel

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Ne mar 20, 2011 10:14 pm

kaj pa led lcd tv? dobiš za isti dnar dans...

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne mar 20, 2011 10:24 pm

Za ta denar bo dobil samo edge LED. Torej dobil bo tanji in varčnejši TV brez prednosti Full LED televizorjev...pod črto, ne splača se. To je le marketinška poteza. Ko pa gre govora o Full LED televizorjih kot so LG serije 8500, pa je cena 1500 EUR za tako velikost, vendar je to tehnika pri kateri je recimo kontrastno razmerje 9.000.000 : 1

Samo lepo prosim ne kupuj edge LED (to je danes 90 % LED televizorjev), ker to ni to. So samo zamenjane običajne žarnice z LED diodami. So pa lepi...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 20, 2011 10:37 pm

HEHE, bo treba res še kašne dve ali tri leta buliti v škatlo od TV-ja, pa bom potem kupu tak TV, ko bo cena padla še za 50 % :mrgreen:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po mar 21, 2011 12:47 pm

belkaena je napisal/-a:Za ta denar bo dobil samo edge LED. Torej dobil bo tanji in varčnejši TV brez prednosti Full LED televizorjev...pod črto, ne splača se. To je le marketinška poteza. Ko pa gre govora o Full LED televizorjih kot so LG serije 8500, pa je cena 1500 EUR za tako velikost, vendar je to tehnika pri kateri je recimo kontrastno razmerje 9.000.000 : 1

Samo lepo prosim ne kupuj edge LED (to je danes 90 % LED televizorjev), ker to ni to. So samo zamenjane običajne žarnice z LED diodami. So pa lepi...

torej kej tazga ni vredu?

http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn ... 500-led-tv

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po mar 21, 2011 1:21 pm

Kegl je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:Za ta denar bo dobil samo edge LED. Torej dobil bo tanji in varčnejši TV brez prednosti Full LED televizorjev...pod črto, ne splača se. To je le marketinška poteza. Ko pa gre govora o Full LED televizorjih kot so LG serije 8500, pa je cena 1500 EUR za tako velikost, vendar je to tehnika pri kateri je recimo kontrastno razmerje 9.000.000 : 1

kot je ze predhodnik povedal. za tak denar (ce se ne motim) dobis LED ki ima diode samo po robu. ce pa hoces uni ta pravi LED (ki ima diode po celi povrsini) bos pa moral odsteti kr malo vec. je pa kr razlika.
reci kakemu prodajalcu, naj ti pokaze razliko. ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 21, 2011 5:04 pm

Ajnur upam, da ne zameriš, če vprašam za komentar kakšnega poznavalca o točno tistem LG-ju iz Big banga? dober/slab?
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po mar 21, 2011 5:09 pm

_furby_ je napisal/-a:
Kegl je napisal/-a:

kot je ze predhodnik povedal. za tak denar (ce se ne motim) dobis LED ki ima diode samo po robu. ce pa hoces uni ta pravi LED (ki ima diode po celi povrsini) bos pa moral odsteti kr malo vec. je pa kr razlika.
reci kakemu prodajalcu, naj ti pokaze razliko. ;)

pol bom pa tko prašu...

kaj je potem bolš vzet za ta denar? tist LG iz linka al "navadn" lcd???

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po mar 21, 2011 6:01 pm

Absolutno je bolje vzeti LED lcd pa naj bo bilokakšna serija. Drugo vprašanje je ali je dejansko vreden toliko več kot navaden LCD. Moje mnenje v tem trenutku je ne, ni vreden. Ta LG LED z linka je še vedno edge LED kljub impresivnemu kontrastu vendar pa velikost, ki jo išče avtor stane 1000 EUR http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn ... 00-led-lcd

V tem času je najboljša izbira po mojem mnenju plazma z vidika price/performace. Daleč najboljši TVji in tudi prihodnost pa je Full LED televizor, ki ima za vsakim pikslom svojo LED diodo in ta ob nedelovanju ugasne, kar pomeni črno res črno.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po mar 21, 2011 6:06 pm

ok tnx za info...ampak zakaj pa pri temu LGju piše da je Full HD LED? sory k morim sam se ne spoznam tolk na te zadeve ;)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 21, 2011 6:36 pm

Full HD in (kakršenkoli) LED, ne pa Full LED in Full HD. Kapiš?
To so tipična zavajanja precej trgovcev in običajno dovolj učinkovita (očitno!), da se jim splača kljub delnemu bojkotu takih (kot sem sam), ki jim gredo taka zavajanja močno v nos.

Vsekakor je tisti LED z linka le malo manjši od prvega izbora, stane pa podobno, s tem, da ima ogromno razliko v kontrastu. Gotovo je v tem primeru (majhne razlike v velikosti in velike v kontrastu) ta LED, čeprav samo edge, boljši izbor od prvega z linka.

Kot vedno - najdi oba v nekem centru in ju direktno primerjaj (isti izvor signala!), nato poišči najcenejšo varianto za izbranega.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po mar 21, 2011 6:47 pm

ko sm jaz kupoval, sem tudi gledal da bi vzel cimboljse itd.
na koncu sem vzel plazmo od Samsunga (107 cm) ki sem jo dobil z malo popusta za okroglih 500 eurou. sem si reku, da za tolko kot bom jaz opazu razlike med profi LED in pa plazmo, nima smisla dajat 2x ali pa celo 3x vec za isto velikost.
in ti povem da sem tko presenecen nad kakovostjo slike...navadnega gledalca ne bo motla tale razlika med LCD, LED ali plazmo ;)
turbo inside

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Po mar 21, 2011 6:49 pm

...ce mene vprasas poglej tukaj http://www.electronic4you.si/WebShopSI/Shop/index.aspx je v bistvu internetna trgovina, se logiras, pogledas kje majo pa kaj zelis na zalogi, kjer ti bl ustreza, narocis in gres dvignt v enega izmed osmih lagerjev v avstriji, se prav tistga k ti bl ustreza :!: Pr njih kupu Sony (kak let nazaj) http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn ... aep-tv-lcd , k je biu u bigbangu 900€ pa 2 leti garancije, tle pa 700€ pa 3 leta garancije ;) tko da...pa tud druge stvari so ble dost cenej (seveda identične primerjau) kot je hišni kino.... Še vedno je treba vn hodt kupovat, pa s tem da majo avstrijci velik večjo kupno moč kot mi, ipak još for ever "balkan country" ...jao jao bo treba kj ukrent pa na ULICE idt!!!! :x

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 21, 2011 8:23 pm

od LG-ja je edini model,ki je full led 8500

http://www.lovecnacene.si/led-lcd-tv-sp ... m/1440438/

močno priporočam.....

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po mar 21, 2011 10:34 pm

eh to je men osebno preveč dnarja za en kurčev TV...jst spadam pod normalnega gledalca in ne opazim nekih večjih razlik...sicer je pa ta TV mišlen za tastara dva, tko da bo to čist uredu :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov