Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

GrEgEcN95
Novinec

Kune na podstrešju

Napisal/-a GrEgEcN95 Ne maj 22, 2011 11:51 am

Pozdrav.

Torej kot je že ime teme imam probleme z to majhno živaljo kuno. Na vikendu nam je ta golazen prišla nekako pod streho in se je tam tudi naselila. In sicer do sedaj smo jo poskušali spraviti ven z večimi stvarmi in nič ni zaleglo. Sedaj pa je že resnično treba, kajti na vrhu nam od 5 luči samo 2 delujeta in me je že pošteno strah vsakič luči prižgat v zgornjem nadstropju, da nebi prišlo do česa, kajti če so te kune pregrizle kakšne žice ni več heca. Kupil sem "preganjalec kun" tole stvar , ki piska vendar ku*ac to nič ne zaleže. Nastavil sem 3 pasti ( sveže piščančje meso, jajce, celo mrtvega ptiča, ker baje kune gredo na perje...) a nič od tega ne zaleže. Presneto pametne živali so to. Pasti sem nastavil tam, kjer je bilo največ svinjarije ampak vseeno še nič. Imel sem tudi lovca a ni zaleglo, ker ne vem točne točke kjer te živali sploh pridejo noter.
Sedaj pa prebral sem že po nekaterih forumih kaj vse zaleže a nekako pravega odgovora ne dobim nikjer. Ene stvari so mi malo smešne a tudi to sem pripravljen narediti samo da jih naženem ( radio na podstešju nastavit, da baje jih glasnost moti in se odstranijo).

Prosil bi če ima kateri kakšen drug predlog, ali ce je celo sam imel podobne probleme in kako se jih je rešil.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: Kune na podstrešju

Napisal/-a AgitatoR Ne maj 22, 2011 9:57 pm

Če bi mel € bi ti bil fouš. Tko ti pa nisem.

Tista naprava, ki se predvsem v vozilih uporablja bi mogla učinkovat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne maj 22, 2011 10:23 pm

ena od možnosti je res radio ali pa vsaj zvočnik na podstrešje. ko je moj sosed imel težave s to golaznijo, jim je nastavil past za podgane in šel na morje. seveda je po 14ih dneh, ko se je vrnil, že pošteno smrdelo po crkovini. od takrat nima več težav z njimi. pa še to omenim, da se je prej z kunami boril vsaj 5 let brez uspeha. je bilo pa to v sredi naselja.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po maj 23, 2011 9:06 am

Čisto direktnega odgovora nimam, pa vse eno:

odstrani vso možno hrano. Kar imaš hrane po vrečkah (moka) jo zapri v nepredušne škatle. Preglej vse morebitne luknje in jih zalij z purpenom. Naredi jim okolje neugodno. Morda bo radijo pomagal, ali pa tudi ne.

Če ne pojdi do veterinarjev in vprašaj kakšnen bi bil najboljši strup za to golazen.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po maj 23, 2011 9:42 am

Preverjeno pomaga radio. Sicer te moti ponoči, ampak v roku meseca se jih boš znebil. Pri nas jih že nekaj let ni na spregled, jim je prebilo, da ne bo miru...

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po maj 23, 2011 10:23 pm

mi pnavadi , ko menjujemo strehe-sem krovec, vse mozne dostopne tocke za kune zapremo bodisi z mrezo ali plocevino,preverjena resitev...kaj pa imas na strehi?
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Po maj 23, 2011 10:38 pm

Torej bom resnično moral uporabiti radio ali pa zvočnike.
Problem je ker ne vemo točno kjer pridejo noter. Smo že vse manjše možne luknje pod streho zadelali ampak še vseeno nekje uspejo priti noter. Ker je to le naš vikend in nismo vsaki dan gor sem se odločil, da bom kar na balkonu nastavil past, ker sem že 2× zapored videl kuno na balkonu malo pred mrakom, seveda sem se kot Ace Ventura z nožem v roki splazil do balkona ampak takrat je žival že bežala. :lol:

@sablac- streha je valovitka.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov