Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Sevanje telefonov

Napisal/-a splash Sr jun 08, 2011 12:09 am

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Sevanje telefonov

Napisal/-a esem Sr jun 08, 2011 12:51 am

Menim, da bi se o tem morali pomenit po telefonu. Tako bi najhitreje (ne)dokazali resnico.

Sicer pa - če se človeštvo ne bo pobilo v tretji (četrti?) vojni ali zaradi ekologije (širše vzeto - tudi EheC kot zadnji primer), se bo degeneriralo in porakalo z vsemogočimi mikrosevanji (vsak množico blututov itd), telefonsko pa niti ni mikro - že zato, ker ga prislanjamo direkt na najobčutljivejše organe (genitalije izvzete - razen za tiste, ki mobija nosijo v žepu).

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Sevanje telefonov

Napisal/-a odprti clio Sr jun 08, 2011 11:01 am

Mehanizma pa ni podal še nihče?

Z E. coli je pa... Mah, večina sevov je nenevarnih, vključno s sevom v naši črevesni mikrobioti (K12, če me spomin ne vara), sem pa tja pa kak sev ni ravno komenzal pač pa parazit. So pa v naši prehrani, no vsaj potencialno - ker jih po zakonodaji ne sme biti, hujši sovražniki; en takih je Clostridium botulinum predvsem na račun botulina, ki inhibira presinaptične terminale aksona. Smrtna doza je 10 mikrogramov botulina... Uf ja, spore omenjene bakterije so rade v medu, tako da je potencialno nevarno otroku mlajšemu od 2 let dajati med. Pa ne bom nadaljeval o vsej svinjariji, ki pride v telo z navzkrižno kontaminacijo... Kaj hočem povedat - vsake toliko je velik boom na TV s to E. coli, ki pa ni edini patogen, za povrh vsega pa tudi najbolj nevaren ne.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov