Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Lyoness - nateg ali kaj drugega?

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 11:35 am

ve kdo kaj vec o temu? mi hoce folk neki utupit v glavo in dodobra oprat mozgane...
naslednji ki mi to omeni bo dobu po pi... =P tolko so mi ze pritisk dvignili.
se ti tko grozno vsiljujejo, kao pridruzi se nam, evo ti kartica, bos dobival procente nazaj ko bos kupoval cisto obicajne stvari, nakazemo denar na racun :roll:

skratka popizditis :evil:

http://www.lyoness.net/si/
Zadnjič spremenil _furby_, dne To jun 21, 2011 3:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
turbo inside

uros11
Poznavalec foruma

Re: nateg ali kaj drugega?

Napisal/-a uros11 To jun 21, 2011 12:26 pm

Verjetno je to edina zadeva, od katere obogatiš tudi, če ne kradeš. Meni niso tega še nikoli ponudili.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Re: nateg ali kaj drugega?

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 3:23 pm

uros11 je napisal/-a:Verjetno je to edina zadeva, od katere obogatiš tudi, če ne kradeš. Meni niso tega še nikoli ponudili.

ja no...obogatis :)

pridi kaj na obalo, te bojo tkoj naskocli. :roll:

aja...pa se en link tko spotoma http://www.denarnisupermarket.com/?act= ... d&pt=forum
turbo inside

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Lyoness - nateg ali kaj drugega?

Napisal/-a Courage™ To jun 21, 2011 8:24 pm

Zanimivo, v MB se tega nisem zasledil... Pa poznam par "vodilnih" iz Eurosuccessa...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To jun 21, 2011 8:37 pm

Courage™ je napisal/-a:Zanimivo, v MB se tega nisem zasledil... Pa poznam par "vodilnih" iz Eurosuccessa...

ja sej, ko sem to bral, sem se tudi jaz spomnu obljube o famoznem izletu v Gradec :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 21, 2011 11:26 pm

Courage™ je napisal/-a:Zanimivo, v MB se tega nisem zasledil...

svoj cas so meli "prostore" tam nekje na Zitni, ce se prav spomnim
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Sr jun 22, 2011 9:09 am

Mah po celi sloveniji jih je...tut v Mb...če pa ni za tt mrežni marketing je pa za nek drugi...sej je na internetu dost napisanega o tem...vsak nej sam presodi

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 22, 2011 5:18 pm

Nateeeeeeeeeeeeeeg do amena. Ajde, cashback kartica je super, to je pa tudi vse. Jo imam in je še 1X nisem uporabil (imam jo vsaj 1 leto). Recimo pri Lidlu naj bi dobil povrnjen 1%, ampak moraš ne vem kam kupit Lidlove bone... saj sem si sam kriv, lahko bi kupil bone, samo sem prelen oz. imam večje stroške to kupovat, kot bi potem imel profit.

No, s kartico je nekako tako - od vsakega nakupa v mreži (kjer pravijo, da imajo OMV, Lidl, Baumaxx in še mnogo drugih), dobiš na svoj TRR 1% vrednosti nakupa. Znesek se nakaže šele ko zbereš 10€. Ampak pazi - ta znesek je potrebno prikazati v dohodnini!

No, poleg tega 1% pa dobiš še 3 do 5% (morda več) vrednosti nakupa na kartico, kjer zbiraš za "pozicijo". Pozicije so vredne 150€, 300€ in 500€ (ali nekaj takega). Kje je keč? Ko imaš pozicijo, čakaš da se za teboj nafila še 15 pozicij (ali nekaj takega). Te pozicije pod teboj pa filajo vsi, ki si jih povabil v klub. A že dobivate občutek kam pes taco moli? No, da bo mera polna, pa dodajo še, da bodo konec leta šli v ogromno medijsko kampanjo, po kateri se bo lahko vsak sam včlanil v Lyoness. Sedaj moraš biti namreč povabljen. In, perejo te, da več ko jih boš povabil in prej ko boš imel pozicijo, prej boš prišel do nagrade. Aja, da ne pozabim, ko se izpolni kvota pod tvojo pozicijo, dobiš 1000€ na račun (ali nekaj takega oz. dražja ko je pozicija, večja je nagrada). Torej, ko ustvariš pozicijo, čakaš da se levo in desno pod tabo (shematsko) ustvari nova. Ustvariš jo lahko sam, ali kdo, ki si ga povabil. Ta shema velja za vsako ustvarjeno pozicijo.

No, tu se začne pravi nateg (do sedaj je bolj amaterski). Kakopak je časovna stiska - hitro najdi ogromno kupno moč - t.j. čim več jih pripelji v klub, ker bodo vsi filali zate pozicije! Samo, malo mislite nase - ne pustite, da bi si nekdo ustvaril pozicijo pred vami, če ste ga že vi povabili. Obstaja rešitev, pozicijo lahko kupiš. cena? eEnaka vrednosti pozicije. Ampak, da ne bo folk goljufal, so možnost nakupa omejili na le nekaj pozicij v skupni vrednosti 7.000€ (ali nekaj takega).

Proti koncu pa še vabijo na razsvetljensko predavanje v nekih toplicah, kjer stane vikend predavanje s polpenzionom samo 500€ itd. itd.

Pod črto: vsiljujejo piramidni sistem, čeprav poudarjajo, da ne gre za piramidni sistem. Pač, gre za nekaj kar ima vrh (pozicijo) in spodaj v razširjeni osnovi nabira druge pozicije. Gre za trikotnik, ne piramido! Kdor bo nategnil na ta način še 150 drugih se mu absolutno splača - tudi pozicije zakupit (no, vprašanje, če je izplačilo zagarantirano). Kakopak je vse zavito v celofan - tudi oni so eko (tako kot suho pranje vozil) in skrbij za vodnjake v Afriki itn.

Če sem bil kakorkoli nerazumljiv, mi prosim povejte :D

PS: še to, pozicije filajo prijatelji direktno (nekaj % od nakupa); fino pa je, da pozicije filajo vam tudi njihvoi prijatelji. Torej jaz povabim Francija in on povabi La Toyo ona pa Mihata. No, od Francija odstotek se šteje pod mojo pozicijo in od La Toye tudi, od Mihe pa ne več.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 22, 2011 6:36 pm

:bow
turbo inside

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr jun 29, 2011 10:37 am

Men je tut ena to ponujala zanč, pa sm takoj vedu da gre za eno tako foro 'piramido' čeprou mi je on govorila da je to čist drugač pa da je to kao za tko mau za zravn :) Sm takoj vedu o čem se gre pa sam hvala lepa

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr jun 29, 2011 8:15 pm

To so prehudi s temi forami, Pozor, to ni piramida, samo v obliki trikotnika je:)
Enkrat sem celo zasledil, da to ni piramida, ker je trikotnik obrnjen na glavo:P

mustangxxx
Nov uporabnik

Napisal/-a mustangxxx So jun 09, 2012 7:19 pm

Sem potrosnik in koristim Lyoness ugodnosti in sem zelo zelo zadovloljen!
TO kar mi ponuja Lyoness dobeno drugo podjetje ali trgovina izven Lyonessa mi ne more toliko dat :) bral sem te pogovore pa sem se precej nasmejal,se posebej to kar je pisal Odprti Clio niti ene stavri ni zadel,oz. ja je imel prav,da ni se niti 1x ni uporabljal kartice in nic dobil!!!
Logicno nic ni mogle dobit od kje pa,ce ne kupuje!
Fantje in dekleta ce se ne spoznate na piramide,marketinge in podobne reci,ne stojte govoroti in pljuvat ,ce ne veste za kaj se gre! že to da ima dva najmocnejsa certifikata kakovosti kot so ISO 9001 in TÜV Rheinland,ki potrujejo vse to kar lyoness pravi,pa SPAR,Muller,Merkur,Sportina grup,gostilne pizzerije,.... po celem svetu od najmanjsih do gigantov ki sodelujejo z Lyonessom. Ce ni to dovolj trden dokaz ,potem se sami prasajte! Napaka je v temu,da ljudje,ki nevejo kaj je Lyoness in zacnejo govorit in pljuvat po eni stavri in nalezejo se vse ostale.
Jaz dam roko na ogenj ,da to ni doben nateg. Lahko smo srecni da si je cloevek koncno izmisli nekaj dobrega :)
Together we are stong ;) skupja nakupujemo in nima veze kdo je kje vpsian,ali si bil med prvi ali med zanjimi,koristil bos vseno :)
Za dodatne informacije, uprasanja me lahko kontaktirate!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jun 09, 2012 7:32 pm

:roll:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 09, 2012 7:33 pm

nevermind je napisal/-a: :roll:

x2

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin So jun 09, 2012 7:33 pm

Hmm, tole zveni kot Top Shop reklama. Ali pač ne... :)

lp

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So jun 09, 2012 7:41 pm

mustangxxx: hecni ste, bolj ko govorite da ni piramida, pa vendarle: Če dobim 1% ker nekaj kupim, potem pa tiste ki sem pripeljal tudi nekaj kupijo, dobim še od njih nek % itd po verigi naprej. Sistem je tehnično piramiden in pika.

Največji hec pa je ta, da moram vnaprej plačati za popust (kuponi). Večina trgovski verig že znotraj svoje mreže tako ali tako ponuja, te popuste. Različne kartice ugodnosti, točke zvestobe, zbiranje pik....

Pa še o ISO 9001 standardu: naprimer tudi SCT in Vegrad imata/sta imela ta standard.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jun 09, 2012 8:04 pm

:lol:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So jun 09, 2012 8:09 pm

mustangxxx je napisal/-a:Sem potrosnik in koristim Lyoness ugodnosti in sem zelo zelo zadovloljen!
TO kar mi ponuja Lyoness dobeno drugo podjetje ali trgovina izven Lyonessa mi ne more toliko dat :) bral sem te pogovore pa sem se precej nasmejal,se posebej to kar je pisal Odprti Clio niti ene stavri ni zadel,oz. ja je imel prav,da ni se niti 1x ni uporabljal kartice in nic dobil!!!
Logicno nic ni mogle dobit od kje pa,ce ne kupuje!
Fantje in dekleta ce se ne spoznate na piramide,marketinge in podobne reci,ne stojte govoroti in pljuvat ,ce ne veste za kaj se gre! že to da ima dva najmocnejsa certifikata kakovosti kot so ISO 9001 in TÜV Rheinland,ki potrujejo vse to kar lyoness pravi,pa SPAR,Muller,Merkur,Sportina grup,gostilne pizzerije,.... po celem svetu od najmanjsih do gigantov ki sodelujejo z Lyonessom. Ce ni to dovolj trden dokaz ,potem se sami prasajte! Napaka je v temu,da ljudje,ki nevejo kaj je Lyoness in zacnejo govorit in pljuvat po eni stavri in nalezejo se vse ostale.
Jaz dam roko na ogenj ,da to ni doben nateg. Lahko smo srecni da si je cloevek koncno izmisli nekaj dobrega :)
Together we are stong ;) skupja nakupujemo in nima veze kdo je kje vpsian,ali si bil med prvi ali med zanjimi,koristil bos vseno :)
Za dodatne informacije, uprasanja me lahko kontaktirate!

O bog eto - pa imamo tudi nekega "piramidalnega" fanatika tudi na tem forumu.
Podobno kot prej amway,herbalife in podobni krvosesi, ki se jih zlepa ne otreseš, ko se le-ti zgrnejo z "argumenti" nad tebe.

Najbolj sem se smejal, ko me je nek možak prepričeval, da ko bom dovolj "visoko zlezel" bom deležen posebnih popustov celo pri nakupu BMW-ja in podobnih.

pa tiste "moj cilj je da te naredim uspešnega, kajti potem bom tudi jaz uspešen", pa parkiranje dragih avtomobilov pred vhodom v zbirališče ovčic, ups "bodočih managerjev in osebnih trenerjev, pa "personal welness svetovelcev" in glasna živahna muzika in manično ploskanje "tistim ki so uspeli" ko prispejo na oder da pričajo o svojem "uspehu". :D :D :D

"there is a fool born every second" in na takih uspevate - zame boste pa vedno full of shit - sorry ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 So jun 09, 2012 8:14 pm

TO kar mi ponuja Lyoness dobeno drugo podjetje ali trgovina izven Lyonessa mi ne more toliko dat

To je prekleto res samo v primeru da delaš za njih in ,da si kar se da uspešen se pravi da jim prpelješ pod okrilje eno trgovsko verigo in pa par manjših trgovcev vzporedno pa še nekaj folka ponavadi so to kr zaposleni v teh trgovinah ,dela to en frend in če ne bi vedel ne bi pisal ...... tisto kar pa ti dajo v procentih kot uporabniku pa je enako nič ,ker če malo levo in desno pogledaš se da dobit vse še bolj ugodno kot pa pri njih.

ps: pa če koga moti da se govori o PIRAMIDI rečimo temu pač TRIKOTNIK kakorkoli obrneš na koncu je isto :lol:

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck So jun 09, 2012 8:52 pm

Zakaj pa tak pesimizem? A se je slučajno kdo sploh prepričal za kaj se pravzaprav dejansko gre? Zgleda, da ne. Naj kar takoj povem, da se s tem ne ukvarjam. Eden izmed razlogov zakaj, je seveda povezan tudi z denarnim vložkom, ki je potreben, če želiš imeti kakšne konkretne koristi od tega sistema. Mrežni marketing je legalen, če provizije in nagrade, ki se izplačujejo temeljijo na prodanem "blagu" - v tem primeru na nakupih vseh ljudi, ki ob nakupih bilo kje (špecerijah, Omw-ju, Sportini, itd, itd). Tako, da stvar ni nateg in je popolnoma legalna (za kar imajo očitno tudi razne certifikate). A je nateg, če ti nekdo ponudi kartico zastonj in ti s tem, ko to kartico pokažeš na blagajnah, ki sodelujejo s tem podjetjem prihraniš (oz. nazaj dobiš) kak evro?

Zadeva je preprosta. Ali boš s to kartico prihranil kak evro, ali pa se konkretno podaš v to, zakupiš pozicije in poskušaš najti sebi enake, ki vidijo možnost uspeha. Mimogrede, tisti denar, s katerimi zakupiš pozicije, dobiš z nakupi nazaj. Koliko hitro je odvisno od tega koliko potrošiš. Se pravi, če boš kupil BMW za 50.000€ in ti ta avtohiša nudi 2% povračila je to 1000€, ki jih v tem primeru ne boš dobil kot povračilo ampak samo kot popust. A kdo razume? :) Če nebi imel zakupljenih pozicij, bi dobil denar nazaj na račun; ker pa si zakupil pozicije, to ugodnost občutiš kot popust pri nakupu (popust, ki si ga vbistvu zakupil vnaprej). Uglavnm .. če koga zanima celotna slika, naj se obrne na tistega, ki mu je to že začel razlagati :)

Zadnji nateg, ki sem pa ga poslušal, je recimo Eurogold. Na kratko: sistem temelji na obnavljanju. Se pravi. Vsako leto vplačaš 200€ (oz. lahko tudi mnogo več) in nato najdeš še dva, ki bosta to tako kot ti storila vsako leto in spet najdeta naslednja dva ... in bo to trajalo, dokler se bodo našli idioti, ki bodo vsako leto plačali. Temu pa bi lahko rekli klasični "piramidni" nate, kjer se "prodaja" denar ...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov