Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Nočna mora (sanje) tik preden se zaletiš

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jul 14, 2011 8:38 pm

Dogaja se mi da občasno sanjam, da vozim, sem za trenutek nepazljiv , pogledam stran in nato avto pred mano stoji (avtocesta) jaz pohodim bremzo, pričakujem da bo počilo (ker imam hitrost) in potem se zbudim stegjen (kot da hočem pohoditi bremzo)

res da prevozim dnevno 200+ km, ampak probam pazit na cesti, če se le da...

kaj naj bi te sanje pomenile ?
Bil sem ze v podobni situaciji ampak se še nisem zabil (tok tok na les)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Re: Nočna mora (sanje) tik preden se zaletiš

Napisal/-a a_sist Če jul 14, 2011 8:47 pm

Meni se včasih v polsnu zdi, da vozim avtomobil .. in me ob misli, da sem zaspal za volanom, konkretno vrže pokonci :D To, da bi zaspal za volanom se mi še nikoli ni zgodilo... Pač sanje :)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če jul 14, 2011 9:18 pm

mogoče sanjaš tudi, da tik preden se zaletiš, tisti trenutek traja neskončno in kar noče usekat, potem se pa zbudiš?
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jul 14, 2011 9:20 pm

Mgajvr je napisal/-a:mogoče sanjaš tudi, da tik preden se zaletiš, tisti trenutek traja neskončno in kar noče usekat, potem se pa zbudiš?

ne, takoj se zbudim, ne traja dolgo...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 14, 2011 9:41 pm

Nekaj podobnega se je 7 let nazaj men dogajalo. Kao da se vozim in prehitevam en kamijon, pol pa se nasprot kr pojavi nek kamijon.In tik predn bi skup vsekala, sem se zbudu.
No...lani ko sem pa šel s kolegi na morje, pa sem te identične sanje tut doživel v realnosti. No, skup nisma vsekala, bi pa skoraj.....je manjkalo za manj kot mišjo dlako...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 14, 2011 9:46 pm

Nimam točno takih sanj ... ampak konec je isti ...
Stojim pred železniškimi tiri, nikjer nobenga vlaka, ko pa jih poskušam prekčati, se spotakne in kar naenkrat pripelje vlak ... pol se pa zbudim ...
ne vem kako se konča.
Pač čudne sanje :P

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 14, 2011 10:56 pm

No,če vas zanimajo odgovori vam jih lahko ponudim vsakemu posamezno in sicer 10€ po odgovoru.
Ste za?

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Če jul 14, 2011 11:01 pm

pejt spat.
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Če jul 14, 2011 11:26 pm

Verjetno razmišljaš kaj na to temo pred spanjem? Ker bi naj sanjali o tem, o čemer razmišljamo pred spanjem, česar nas je strah, kar pričakujemo (kar ti leži na duši =P), ali pa nasploh razmišljaš o tem veliko.... nekaj tagea, če sem si prav zapomnil. Če vas sanje motijo bolj od budilke, si jo nastavite zjutraj. Ker sanjamo par trenutkov preden se zbudimo, pa čeprav se zdi celo večnost, tako pravijo strokovnjaki ;)
Ko smo že pri sanjah: je že kdo sanjal v sanjah, ali pa je vedel da sanja? :lol: ni dober občutek
Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če jul 14, 2011 11:43 pm

Gre samo za priprave na prihodnje dogodke.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Pe jul 15, 2011 12:16 am

ijuvan je napisal/-a:Verjetno razmišljaš kaj na to temo pred spanjem? Ker bi naj sanjali o tem, o čemer razmišljamo pred spanjem, česar nas je strah, kar pričakujemo (kar ti leži na duši =P), ali pa nasploh razmišljaš o tem veliko.... nekaj tagea, če sem si prav zapomnil. Če vas sanje motijo bolj od budilke, si jo nastavite zjutraj. Ker sanjamo par trenutkov preden se zbudimo, pa čeprav se zdi celo večnost, tako pravijo strokovnjaki ;)
Ko smo že pri sanjah: je že kdo sanjal v sanjah, ali pa je vedel da sanja? :lol: ni dober občutek

Temu se reče lucidno sanjanje. Če to znaš dobro natrenirat, lahko takšno sanjanje zelo dobro izkoristiš.
Meni se dostikrat sanja, da bežim pred nečim, ampak nikakor ne morem hitro teči. Dostikrat se mi pa zgodi, da zbudim sam sebe, ko se zaderem v sanjah (ponavadi nekoga kličem)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe jul 15, 2011 1:01 am

Kaj pa spalno paralizo? Je že kdo doživel? Jaz enkrat, dobro, da sem vedel za kaj se gre in se čisto pomiril, potem pa je zadeva odšla sama od sebe, je pa občutek res odpiljen.

Kar se pa lucidnih sanj tiče pa jih natrenirat zahteva verjetno nekajletno delo. Tako iz amaterskega zornega kota lahko dokaj blizu pridemo, da si budilko naštimamo recimo 3 ure predno se ponavadi zbudmo, in ko potem zaspiš nazaj imaš zelo intezinvne sanje oz. sanje ki se jih precej bolj zavedeaš sploh pa, ko se zbudš se jih precej detaljno spomniš - dostirkat vplivajo tudi na počutje in dojemanje celotnega naslednjega dne. Same lucidne sanje pa so seveda nekaj povsem drugega - telo še vedno spi in sanja ti pa se tega zavedaš (um je na nek način buden) in tako si lahko ustvarjaš poljubne sanje - fukaš vse najhujše bejbe tega sveta, potuješ na neznanen kraje, na druge planete, galaksije itn... Ponavadi vsak kdaj pa kdaj to doživi v življenju nekajkrat, problem je le v tem, da se ko se lucicdnih sanj zaveš tudi dokaj hitro zbudiš. Sem pa slišal že tudi zua primere ko se ljudje dobesedno krohotajo med sapnjem, in to zelo glasno :).

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Pe jul 15, 2011 6:01 am

ijuvan je napisal/-a:Verjetno razmišljaš kaj na to temo pred spanjem? Ker bi naj sanjali o tem, o čemer razmišljamo pred spanjem, česar nas je strah, kar pričakujemo (kar ti leži na duši =P), ali pa nasploh razmišljaš o tem veliko.... nekaj tagea, če sem si prav zapomnil. Če vas sanje motijo bolj od budilke, si jo nastavite zjutraj. Ker sanjamo par trenutkov preden se zbudimo, pa čeprav se zdi celo večnost, tako pravijo strokovnjaki ;)

No ja ... delno drži.
Med spanjem se izmenjujejo različne faze spanja - natančneje 2 fazi: NREM in REM oz. Non rapid eye movement in Rapid eye movement. Človek sanja med fazo REM, ki pa zavzema cca. 20-25% spanja. Obe faze pa se periodično izmenjujejo.

Samo na hitro =P

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Pe jul 15, 2011 8:28 am

Rabiš dopust in počitek to je to....

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jul 15, 2011 8:35 am

Se mi je dogajalo leta nazaj, ko sem še igrice nabijal (NFS in podobno). Tak da nehaj z igrcami, pa bodo sanje tudi minile. ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 15, 2011 1:29 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Nekaj podobnega se je 7 let nazaj men dogajalo. Kao da se vozim in prehitevam en kamijon, pol pa se nasprot kr pojavi nek kamijon.In tik predn bi skup vsekala, sem se zbud........

kje se ti je to dogajalo? Doma v postelji ali v "hiški" :mrgreen: =P

PS neki se govori, da si Forda "pokvaril" :lol:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jul 15, 2011 4:32 pm

lizard je napisal/-a:Kaj pa spalno paralizo? Je že kdo doživel? Jaz enkrat, dobro, da sem vedel za kaj se gre in se čisto pomiril, potem pa je zadeva odšla sama od sebe, je pa občutek res odpiljen.

To se je meni redno dogajalo prej, še v srednji šoli, ko sem znal zaspati med učenjem na mizi. Zelo neprijetno. Prvih parkrat ko se mi je to zgodilo sem bil itak iz sebe, potem kasneje sem se že nekako zavedal in sem čakal na trenutek, ko se bom lahko premaknil ali kam butnil, da se zbudim. Wtf groza.

g.12drevesnik: Verjetno te nekje v podzavesti matrajo te zadeve, oz glede na število prevoženih km, vidiš na cesti marsikaj in si predstavljaš potem podobne zadeve. Lahko pa bi iskali še kak globji psihološki pomen - mogoče te nekaj v podzavesti muči v povezavi z načinom življenja/službo/družino, v tem trenutku.. Ampak to verjetno bolj veš sam.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jul 15, 2011 5:20 pm

rhino je napisal/-a:ampak nikakor ne morem hitro teči.

Tole so ene bolj bednih sanj ko moraš kam teči in tečeš (pomagati, bežati, da se ti kam mudi) v slow motion in vidim, da nisem edini ki kaj takega sanja. Je človek kar srečen ko se zbudi. Če malo pomislim celo v Max Payne špilu je bila ta fora, da si sanjal in laufal v upočasnjenem načinu. Mogoče odraz tega, da se nam vedno nekam mudi in kljub temu dosti zamudimo v življenju?
ijuvan je napisal/-a:je že kdo sanjal v sanjah, ali pa je vedel da sanja? :lol:

Ja se zgodi. Sanjaš in veš, da sanjaš. Ampak ni nadležno, kvečjemu fajn ko veš, da ni nič res.

Zadnjič sem sanjal, da so mi dali avto na klocne pred šihtom, na eni strani so kar roke pošraufali, pa akse ven, da je bilo bolj zabavno. Cel dan sem živčno gledal na parkirišče in sodelavca, ki se je v sanjah smejal in jih v sanjah za kazen tudi kasiral, ena fina me je pa celo v sanjah mirila. :lol: Ko sem se zbudil sem bil kar srečen, da so bile sanje po drugi strani sem imel takoj priblisk, da bi v resnici klical policijo. Najbrž odraz nekih misli čez dan glede na to, da mi je sodelavec prejšnji dan rekel, da sem pogumen, da ga parkiram na zelo izpostavljeno mesto, ko gre cela fabka mimo.
Včasih so določene sanje povezane s čim globjim. Še bolj včasih pa se mi zgodi, da čez noč nekaj sanjam, zjutraj pozabim, čez dan pa doživim nekaj zaradi česar se spomnim. Naprimer ko sanjaš neko osebo in jo naslednji dan srečaš. Ko sanjaš/m kak dogodek in potem nekdo res načne kako tako debato čez dan. Se kar malo zamisliš. :shock:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jul 15, 2011 5:24 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a:mogoče sanjaš tudi, da tik preden se zaletiš, tisti trenutek traja neskončno in kar noče usekat, potem se pa zbudiš?

S prstom v riti?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe jul 15, 2011 5:57 pm

nevermind je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:

S prstom v riti?

:roll:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost