Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

GPS modul in software za PC

Napisal/-a exide To jul 19, 2011 6:22 pm

Imam Asusa eee, čisto prvega s 7" zaslonom. Je predelan in ima touch screen, zato sem prišel na idejo, da bi ga razdrl in izdelal neko ohišje in vgradil v avto, za zaslon pa naredil blendo. Če pa dajem notri tak zaslon bi imel pa tudi GPS na njem, tako da me zanima kateri GPS modul mi priporočate. Priklop pač na USB, najraje bi pa takega, ki deluje tudi na Linux sistemu. Zanima me še katero programsko opremo uporabiti (windows/linux).

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Re: GPS modul in software za PC

Napisal/-a Eazy-O To jul 19, 2011 9:00 pm

Kolikor se spomnim je dosti vseeno v kateri modul je stvar zapakirana, važno da je drobovje tapravo in, spet, če se prav spomnim je SiRF Star III čisto uredu, razširjen in poceni. Dealextreme je moja go-to stran za take zadeve, npr.: http://www.dealextreme.com/p/mini-usb-s ... able-81268

Imaš zadeve tudi na bolhi, samo v search vrzi: SiRF

V tvojem primeru sicer velikost komponent ni tako hud problem, lahko pa pogledaš kaj se da narediti z sedemsto-enko, če imaš j***a: http://beta.ivc.no/wiki/index.php/Eee_P ... l_Upgrades

Hm, zgleda sem falil, da te zanima tudi programski del. Žal ne vem dosti o tem. SiRF je na podprt na Linuxu, ampak se nisem ukvarjal kaj dosti s tem. Kot vedno pri takih zadeva je zelo možno, da ni ravno user friendly, tako da odvisno od tvojega znanja. Bom malo povprašal na šihtu.

EDIT: Kot sem sumil, kolega pravi, da je za Linux ne boš imel problemov s strojno opremo, ampak je software bolj crap. Sicer sem sam večino cajta na Linuxu in podpiram zadeve, ampak včasih so stvari še preveč v povojih za neko mainstream uporabo. Zna bit pa, da se je kaj premaknilo. Probaj pa poročaj. :)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: GPS modul in software za PC

Napisal/-a nebivedu Sr jul 20, 2011 7:05 am

V avtu imam lenovo ideapad S10e (netbook z 1.66GHZ procesorjem, 2GB rama, 160Gb diska in 10" displayem). Na njem imam windows 7 ultimate 32bit, pa delujejo hitreje kot prej XP-ji, ki so bili v osnovi na računalniku. Zadeva deluje zelo hitro in brez problemov poganja vse programe.
Uporabljam sirf III GPS preko BT in program ozi explorer, pa karte z definicijami imam narejene za kr nekaj držav (med drugim tudi nekaj afriških). Zadeva deluje brez problemov in zelo natančno prikazuje, kje se voziš. Da se dobiti tudi IGO za PC in še par drugih programov.
Zato, da stoji v avtu sem vzel avto nosilec za prenosnike v Globepoint trgovini in ga malo dodelal, da je močnejši in da zdrži tudi tresenje, če se voziš po makadamu. Nebi šel razdirat mašine zato, da bi se lotil vgradnje v avto. Edino o čemer razmišljam je 250 ali 320GB SSD disk, ki bi ga vgradil v to malo zverino.

Jaz bi na tvojem mestu uporabil kako varianto tiny XP-jev (mogoče celo bartPE windowse), ki delajo že iz cd-ja ali navadnega usb ključka. To bi si posnel na notranji disk, potem pa program za gps na usb ključek z mapami. Za GPS pa lahko uporabiš tudi usb miško z GPS-jem, ker jo lahko prestavljaš po avtu, kjer ti signal bolj vleče.

Dobiš pa za 200 evrov že netbooka lenovo ideapad S10-2, ki je pa že bolj zmogljiv kot moj, pa daš win7 gor in ti vse deluje brez problemov. Pa še 10" display imaš.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov