Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Caesares
Nov uporabnik

Popravilo v garanciji

Napisal/-a Caesares To avg 23, 2011 12:58 pm

Pozdravljeni!

Imam težavo in sicer sem kupil Karcherjev štrajfiks v Avstriji, po 2 mesecih mi je enostavno crknil oz. ostal brez moči.

Klical sem na prvi pooblaščen servis, kjer so mi dejali, da stvari, ki niso bile kupljene pri njih, ne servisirajo (???). Zadevo je oče nesel na drug pooblaščen servis, kjer so ga sredi julija tudi sprejeli in povedali očetu, da bo moral čakati cca. 7 dni. Ker se zadeva ni nikamor premaknila, jaz pa sem bil vmes na dopustu, sem jih sredi avgusta klical, pa so mi rekli, da je tam en kup mašin, pa da so dopusti in da bodo poklicali, ko bo. In danes so res klicali očeta, da oni pa tega ne bodo popravljali, da je preveč uničen, da je olje zmetalo ven, da bodo porabili preveč rezervnih delov in da ga bo šef ubil, če to popravlja. Rekel je še, da je to en amaterski stroj (Karcher 5.70) in da smo ga "preterali", čeprav mu je oče rekel, da ga vse skupaj nismo uporabljali več kot 5 ur.

Jutri gre oče tja, pa me zanima, kaj naj storimo? Ali pustit tam in zahtevat popravilo oz. po 45 dneh nov stroj? Ali ga odnest nazaj v Avstrijo?

Če ima kdo kakšno idejo, bi prosil za pomoč.

Hvala in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Re: Popravilo v garanciji

Napisal/-a Ronin To avg 23, 2011 1:40 pm

Vprasanje: ali si kupil to masino v Avstriji pri pooblascenem prodajalcu ali navadni trgovini? Predvidevam, da ni fake in da si dobil racun in garancijski list, kajne? Ali pac?

Naj se pooblascenec pri nas nekam kavsne. Po njegovi logiki, ce jz kupim avto znamke xxxx v Nemciji in ne pri nas (pri ksni AH za to znamko xxxx), potem ga moram tud nazaj v Nemcijo peljat? Naj ga tisti tam ne serje. Poklic varstvo potrosnikov in mal povpras za usak slucaj.
There is no time...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 23, 2011 1:47 pm

Če imaš račun in garancijski list potem ne bi smelo biti težav. Kje si pa ti kupil izdelek pa nima veze, če so pooblaščeni serviserji ti ga morajo poštimati ali zamenjati z novim.

Caesares
Nov uporabnik

Napisal/-a Caesares To avg 23, 2011 2:02 pm

Ronin je napisal/-a:Vprasanje: ali si kupil to masino v Avstriji pri pooblascenem prodajalcu ali navadni trgovini? Predvidevam, da ni fake in da si dobil racun in garancijski list, kajne? Ali pac?

Naj se pooblascenec pri nas nekam kavsne. Po njegovi logiki, ce jz kupim avto znamke xxxx v Nemciji in ne pri nas (pri ksni AH za to znamko xxxx), potem ga moram tud nazaj v Nemcijo peljat? Naj ga tisti tam ne serje. Poklic varstvo potrosnikov in mal povpras za usak slucaj.

Kupil sem ga v Metroju, ker so imeli akcijo. Ni fake, imam vse.

Bo treba serviserja mal za vrat :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov