Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Ne vžge!

Napisal/-a R 26 Ne avg 28, 2011 5:11 pm

V bistvu ne gre za avtomobil ampak za skuter, ki ne vžge. Fantje so menjal cevi za gorivo, ker so modre bolj "tuning" kot navadne in od takrat ne vžge. Iskra na svečki je, svečka je mokra kar pomeni da dobi bencin, cev se je zamenjala za original in je pravilno nameščena, vendar motor nikakor ne vžge. Pregorele so že dve varovalki v kratkem času, kar bi znalo pomeniti, da nekje ni v redu z maso, pravtako po adljšem vergljanju priteče bencin iz vplinjača na strani, kjer je pritrjen filter. Motor ne da nobenega znaka, da bo vžgal, tudi zvoka ne, da vsaj malo vžiga, oz. izgoreva. Meni je zmanjkalo idej, kaj bi lahko bilo narobe. Motor je pa Sym Jet 50. Do sedaj nikoli nobenega problema.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Ne vžge!

Napisal/-a zlica22 Ne avg 28, 2011 7:36 pm

Svečka je mokra, kar pomeni da dobi gorivo, vendar ne izgori. Svečka ne sme biti mokra. Kako je z nastavitvijo vžiga? Mislim, da bi težavo moral iskati v elektriki...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne avg 28, 2011 8:12 pm

preverite ali da svečka iskro, in če je mogoče kak kabel v slabem stanju in se dotika mase... to je sicer standarden problem pri gileri runner.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne avg 28, 2011 8:21 pm

Mgajvr je napisal/-a:preverite ali da svečka iskro, in če je mogoče kak kabel v slabem stanju in se dotika mase... to je sicer standarden problem pri gileri runner.

Gilera runner nima standardnih problemov!!!
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne avg 28, 2011 8:22 pm

Še enkrat preveri vse kable, namreč če ti je metalo ven varovalke imaš nekaj v šlusu.
V najslabšem primeru je hin tudi CDI enota.
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Ne avg 28, 2011 8:28 pm

Nobenih nastavitev se ni spreminjalo, samo tista cevka, zato mi je čudno da ne vžge. Motorja ne zaliva, svečka je pač vlažna. Iskra na svečki je konstanta in dovolj močna.
WMB zakaj bi bila CDI enota hin in zakaj po dolgem verglanju meče bencin iz frgazarja na drugi strani?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov