Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Gosic
Poznavalec foruma

Vlom v hišo

Napisal/-a Gosic Pe nov 25, 2011 12:28 pm

Pozdravljeni!

Pri moji boljši polovici doma, so vlomili v hišo. Verjetno je tole sicer tema brez uspeha, pa vendar. Hiša se nahaja v Loki, blizu Miklavža na Dravskem polju. Ker sem veliko v tem koncu, sem na raznih sprehodih in tudi vožnjah opazil včasih kakega človeka, tudi vozilo v določenem kotičku gozdička, ki je blizu. Kdor je iz tam, ve da je malo od bencinske postaje Agip proti Loki na desni neki mali gozdiček. V tistem gozdičku, sem velikokrat videl ponoči odsev vozila, ko sem se peljal mimo. Ker predvidevam, da so zadevo nekaj mesecev načrtovali,(saj so zadevo opravili izjemno natančno, prefinjeno, ravno pravi čas) me zanima če je kdo opzail tudi sam iz tistih krajev. Je mogoče prepoznal vozilo, človeka, ve za kake govorice v okolišu. Tudi kar sem sam predvideval, so odkrili policisti. Prišla sta točno iz tam.

Ker imamo tudi mi doma, hišo v podobni lokaciji, kjer so vdrli v dve hiši, čisto zdraven naše, predvidevam da je bilo enako. Sam sem hodil vedno bolj pozno spat, in je vedno ob zelo pozni uri prišel na konec ceste, pred začetkom gozda vozilo. Ugasnilo luči in očitno opazovalo. Neki večer sem šel z nožem v roki, si situacijo od bližje pogledat. Vendar je bila večja skupina ljudi. Pa tudi neveš, na kaj vse so sami pripravljeni. Kmalu po tistem, so sredi belega dne vdrli v hišo.

Torej prosim za kakršnokoli informacijo, tudi anonimno na ZS.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Re: Vlom v hišo

Napisal/-a croma_man Pe nov 25, 2011 1:08 pm

pametna investicija v današnjih časih, motion senzor kamere, senzorji, GSM alarm, snemanje na PC doma ob premikih...

vse skupaj če se znajdeš te ne stane 500€.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe nov 25, 2011 1:12 pm

pozdravljen, tudi mi smo imeli probleme z vlomilci cca 3 leta nazaj, sicer ne v hiso pac pa v garazo.. Od takrat naprej smo si narocili tehnicno varovanje (7 kamer+ 2 alarmna sistema), od takrat nobenega tatica nikjer vec.

Aja pa osvetlitev je bila se dodana tako da je bolj svetla okolica
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe nov 25, 2011 1:16 pm

Alarm je najboljše ja, kamere pa tako, da malo vidiš kaj se dogaja, če te ni ali pa kakorkoli...
Je pa res, da kamere nič ne pomagajo, so zgolj za tvoje boljše počutje / informiranje.

PS - lahko svetujem ugodno in dobro mesto za nakup, digitklik

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe nov 25, 2011 1:27 pm

danes imas moznost kupit kamere z izredno visoko resolucijo, ki so tako kot je nekdo napisal lahko nastavljene, da ko zaznajo premik zacno snemat doma vam nastimajo streznik in ta streznik npr pri nas lahko belezi premikanje, ce je le to zmerno 5 tednov. (toliko casa naj bi shranjeval). Brskanje po posnetkih je izjemno lahko(Dobis obicajni ekran, ki je deljen in pa brezzicno misko s katero delas cisto vse, hitri, pocasni posnetki, priblizevanje, dolocanje ostrosti posnetka, posnetek lahko na strezniku zapeces na DVD - ga samo da v primeren format za racunalnik.)

Mislim stvar je super enostavna, sicer je kar precej drazja kot 500€, ampak ce imas doma nekaj vrednega potem tak strosek sprejmes.

Aja pa kaksna nalepka na zunanji ograji da je objekt tehnicno varovan je dobrodosla :)

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe nov 25, 2011 1:38 pm

branee je napisal/-a:danes imas moznost kupit kamere z izredno visoko resolucijo, ki so tako kot je nekdo napisal lahko nastavljene, da ko zaznajo premik zacno snemat doma vam nastimajo streznik in ta streznik npr pri nas lahko belezi premikanje, ce je le to zmerno 5 tednov. (toliko casa naj bi shranjeval). Brskanje po posnetkih je izjemno lahko(Dobis obicajni ekran, ki je deljen in pa brezzicno misko s katero delas cisto vse, hitri, pocasni posnetki, priblizevanje, dolocanje ostrosti posnetka, posnetek lahko na strezniku zapeces na DVD - ga samo da v primeren format za racunalnik.)

Mislim stvar je super enostavna, sicer je kar precej drazja kot 500€, ampak ce imas doma nekaj vrednega potem tak strosek sprejmes.

Aja pa kaksna nalepka na zunanji ograji da je objekt tehnicno varovan je dobrodosla :)

Vse to je res.
Ampak prvo kot prvo, taki posnetki na sodišču ne veljajo nič. Druga stvar je detekcija gibanja - v okolici hiše se ne moreš zanašati na vsako detekcijo gibanja, saj kamera zazna kot gibanje tudi ptiča, mačko, avtomobil, snop avtomobilskih luči.... drugo je, če imaš kamero nameščeno v notranjosti. Tretja stvar je pa, rečeno tudi s strani policista, hujše kot izgleda neka stvar zavarovana, večji občutek vrednosti daje. Tisto pa potem privlači prave roparje.
Da ne bo pomote - tudi sam imam zmontirane tako kamere kot alarm.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 25, 2011 2:21 pm

kva pomaga kamera če si zamasakiran?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe nov 25, 2011 2:38 pm

pomaga zozat krog (debel/suh, visok/nizek, cas, nacin,...) tko al tko pa ni stvari ki bi 100% preprecila dejanje

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So nov 26, 2011 1:21 pm

Kamere in vse to je uredu, ampak odvisno kje.. Pa še to mogoče, da te pravočasno opozori (ko si doma) in pokličeš policijo ali kaj takega. Pa tudi varovanje ti pogosto čisto nič ne pomaga. Dokler kdo pride, so že daleč.

Par mesecev nazaj, so k nam sredi belega dneva prišli 4 Madžari, bil sem sam, prodajali so tepihe, imeli pa naj bi jih v prtljažniku v starem Opel Kadetu :lol: Nekako sem se jih po daljšem prepričevanju znebil. In če se jih ne bi? Kaj mi ostane? V takem primeru ti pomaga edino orožje mogoče pes ali še kak sosed.. Čeprav..ustreli ga v nogo, pa te bo tožil in na koncu tožbo dobil (mogoče te ne bo tujec, kak domači te pa bo).

Če pa doma ni nikogar pa verjetno nič ne pomaga. Psa se "uspava", v hišo se pa tako ali tako pride na en ali drug način (razen če nimaš nekih rešetk na vse strani). Sej pravim, odvisno kje si in kake sosede imaš. Če je tvoj naslednji sosed oddaljen 1 km stran, hiša pa je v gozdu, si naje*al :)

Uglavnem, upam da jih dobite..

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 So nov 26, 2011 1:54 pm

saj to je največji problem, da roparja zalotiš pri delu in ga zlamaš skup, na koncu pa te še ta ropar toži in dobi tožbo, v piizdi vse skup

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 26, 2011 2:03 pm

Če imaš rešetke je še slabše, saj so pri naših sosedih v Zaplani "udrli" 4X. 3X niso prišli noter zaradi rešetk, četrtič so pa oken s štokom in rešetkam vret ven vrgli, da so lahko pobrali nov štedilnik, hladilnik in TV, saj drugega kaj vrednega nista imela. Pri nas, ki je pa hiša samo 30m stran in je malo morje vrednih stvari notri, pa nismo imeli nikoli problemov. Je pa sedaj mir odkar sta se starša preselila v hišo.

Tilen18: Tako je sodelovec skoraj plačal kazen, ker je modelu, pred porodnišnico v LJ, ki mu je kradel avtoradijo, z vrati pripru prste na roki.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So nov 26, 2011 2:26 pm

cim pokazes, da mas neki vrednega v hisi za varovat, pol je konec. ce se odlocijo vlomit, pol ti tudi bojo. :?

pri nas mamo razfukano dvorisce (v gradnji), bajta cisto normalna (pred njo parkiran R master, avte imamo zadaj) brez portona, ograje, razsvetljave ponoci itd. pa ni bilo nikoli nobene nepridiprava na obisku. pa naj povem se to da za bajto imamo vinograd in pol takoj gozd.

sosed pred nami ima vse ograjeno, spredaj ogromna garaza, zadaj posebej hisica za zurke (nek se vidi) pa so mu sli vlomit (splezali preko balkona).

sosed za nami, ima bajto od 800 kvadratov, pred njo nova S500, neke palme okoli, zadaj bazen, kamere na vsakem vogalu, neko mrcino od psa na dvoriscu, okoli obzidje od 2-3 metre...
ko je sel na dopust so mu vse kamere dol sklatli in v miru pobrali kar se jim je zahotlo. prisli so pa z druge strani, da jih nas pes ni slisal
oba soseda sta 20m od nas oddaljena ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So nov 26, 2011 2:33 pm

ejsim je napisal/-a:Par mesecev nazaj, so k nam sredi belega dneva prišli 4 Madžari, bil sem sam, prodajali so tepihe, imeli pa naj bi jih v prtljažniku v starem Opel Kadetu :lol: Nekako sem se jih po daljšem prepričevanju znebil. In če se jih ne bi? Kaj mi ostane? V takem primeru ti pomaga edino orožje mogoče pes ali še kak sosed....

Za take nebodijihtreba imam vedno pripravljen PAINKILLER:

Slika

Če pa to ne pomaga, potem pa "tomahawk":

Slika

Preverjeno deluje... 8)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So nov 26, 2011 2:46 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:Par mesecev nazaj, so k nam sredi belega dneva prišli 4 Madžari, bil sem sam, prodajali so tepihe, imeli pa naj bi jih v prtljažniku v starem Opel Kadetu :lol: Nekako sem se jih po daljšem prepričevanju znebil. In če se jih ne bi? Kaj mi ostane? V takem primeru ti pomaga edino orožje mogoče pes ali še kak sosed....

Za take nebodijihtreba imam vedno pripravljen PAINKILLER:

Slika

Če pa to ne pomaga, potem pa "tomahawk":

Slika

Preverjeno deluje... 8)

ampak to je če ga dobiš:):)
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne nov 27, 2011 12:34 am

croma_man je napisal/-a:pametna investicija v današnjih časih, motion senzor kamere, senzorji, GSM alarm, snemanje na PC doma ob premikih...

Ker so tudi meni cirka mesec dni nazaj vrdli v stanovanje, bom zelo vesel, ce o tem napises kaj vec!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne nov 27, 2011 2:35 pm

Kuriđ: kupi protivlomna vrata Val in bodo problemi rešeni.
Imajo odlično zvočno izolacijo in napredno protivlomno zaščito.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Ne nov 27, 2011 2:59 pm

kaj ti nucajo protivlomna vrata če ti čez okn not pride
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne nov 27, 2011 3:11 pm

Courage™ je napisal/-a:
croma_man je napisal/-a:pametna investicija v današnjih časih, motion senzor kamere, senzorji, GSM alarm, snemanje na PC doma ob premikih...

Ker so tudi meni cirka mesec dni nazaj vrdli v stanovanje, bom zelo vesel, ce o tem napises kaj vec!

Začne se z nakupom video nadzorne kartice. Potem potrebuješ kamere, senzorje, računalnik. Vse skupaj pa je brez alarma, javljanje na GSM oz. pošiljanje signala službi ki se ukvarja z varavoanje popolnoma brezveze. Saj so vlomilci že velikokrat kar seboj odnesli snemalno enoto, ko so ugotovili da so po stanovanju kamere.

Uporabniški avatar
R4gtl
Nov uporabnik

Napisal/-a R4gtl Ne nov 27, 2011 4:51 pm

Kar nekaj let sem bil monter alarmnih naprav in bil sem v mnogih vlomljenih stanovanjih hišah trgovinah.....
po moje se najbolj splača montaža alarma, ker video sistem in mehanska zaščita sta veliko dražja in neučinkovita.
Dober alarm dobiš za 300€ brez montaže, zelo pa odsvetujem montažo brezžičnih sistemov
Ponavadi ko vlomijo in zaslišijo sireno spizdijo še preden kaj ukradejo
veliko ponavadi pomaga že nalepka varnostne službe na vratah in oknih
je pa teh vlomov iz leta v leto več od narkomanov do kakih tujcev
dobro organiziranih pri nas na srečo (še) ni veliko.
To je moje mnenje

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 27, 2011 10:53 pm

Sam imam 2 alarmni napravi v hiši. Sicer pojesta na dan okoli kilo mesa, ampak še vsak, ki ni prišel z dobrimi nameni, se je obrnil. Se mi zdi da je to najboljša investicija.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov