Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Smučanje 2011-2012

Napisal/-a jack86 To dec 13, 2011 1:01 pm

Odpiram novo temo, kjer si bi ljubitelji zimskih športov izmenjali čimveč informacij. Jaz sem začetnik, lani sem kupil komplet smučarsko opremo in sem postal izredno navdušen nad smučanjem.
Zaenkrat sem bil le na naslednjih lokacijah: Krvavec, Kranjska Gora, Stari Vrh, Kanin-Sella Nevea in Višarje-Travisio.
Za naša smučišča spremljam razmere na http://www.snezni-telefon.si/default.asp

Smučarji, napišite katero smučišče pri nas in v tujini se vam najboljše dopade.. Kam bi šli za vikend paket - 2-3 dni smučanja.

Zagotovljeno (če bo sneg!) imam smučanje na Kaninu-Sella Nevea in Voglu.

No pa da ne bo popolnoma off avtomobilizma, kako prevažate smuči :D ?
Zadnjič spremenil jack86, dne To dec 13, 2011 1:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Sučanje 2011-2012

Napisal/-a DragonForce To dec 13, 2011 1:09 pm

Smuči prevažam še na ''starinski'' način, na nosilcih na strehi, za letošnjo sezono bom pa verjetno kupil trugo za smuči. Najboljše smušiče v Slo mi je Cerkno ali pa Soriška za vsake toliko časa, sploh je dobra za začetnike, Cerkno ima boljše steze za bolj izkušene.

Stari vrh pa tudi ni slab, sem bil pa samo dvakrat.

Ampak na smučanje grem ponavadi Februarja, še nisem šel pred novim letom.

P.s. Popravi naslov teme :)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Re: Smučanje 2011-2012

Napisal/-a jack86 To dec 13, 2011 1:18 pm

:D Tnx, sem spregledal! :D

Mislim, da bo naslov teme kmalu samo Smučanje 2012 ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To dec 13, 2011 1:36 pm

Smuči prevažam v avtomobilu ob podrtem srednjem delu (v vreči) ter ponavadi zaradi varnosti privezane - novejše smuči strešnega prtljažnika ne vidijo več, sol s cestišč le naredi preveč škode.

Za enodnevno smuko so še najprimernejši ekskurzi čez mejo, kdor se resnično želi nasmučat. Če se osredotočam na osrednjo Slovenijo, so najbližji, meni osebno, dobri tereni Sella Nevea (žal ne Kanin) in Višarje/Trbiž. Pri prvem je gužve manj, saj se večina "martinčka" na slovenski, kaninski strani, italijanska pa je dolgo v senci (proga pa ostane dlje časa neuničena :)).
Za povsem družinske "vragolije", zna sicer povsem zadoščati tudi Rogla, predvsem za začetnike, ki se še učijo ter otroke, katerim ponujajo dovolj animacij. Zagosti zna le pretirana gužva. Med službenim tednom prakticiram pri nas le kakšno nočno smuko na Starem vrhu.
V tem obdobju, ko primanjkuje snega, pa je morda najbolj smiselno pogledovati po kakšnem ledeniku - še najbližji je Molltal, z zelo lepimi progami (sicer je še nedavno tudi tam zaradi pomanjkanja snega bilo potrebno paziti ob koncu smučarskega dneva, da nisi naletel na kamenje).

Vikend varianta - kjerkoli v Avstriji, Italiji. Predlagam Dolomite, z odličnimi progami ter dobro kulinarično ponudbo (odlična kombinacija tirolskega reda in urejenosti ter italijanske hrane in kave =P )
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To dec 13, 2011 2:01 pm

@Chan, jaz sem bil pa tik pred nakupom magnetnih nosilcev za smuči...
Plan B, vreča za smuči in pokala v avto ;)

Aja, sem pa tudi jaz v glavnem smučal na italijanski strani Sella Nevea, prek Kanina sem prišel iz Bovca.
Dolomiti bi bli fajn za nekaj dni v kup smučanja...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To dec 13, 2011 3:30 pm

jack86 je napisal/-a:
Aja, sem pa tudi jaz v glavnem smučal na italijanski strani Sella Nevea, prek Kanina sem prišel iz Bovca.
...

Mogoče se ti bolj splača potovati do Sella Nevee preko Kranjske Gore in Trbiža, ker je le krajša pot.

jack86 je napisal/-a:Dolomiti bi bli fajn za nekaj dni v kup smučanja...

Kot opcija za vikend smučanje, ena "luštna" destinacija takoj za avstrijsko mejo, do katere ni daleč: http://www.hochpustertal.info/suedtirol/sexten.html . Na smučiščih ni nikdar pretirane gneče, glavnina (Slovencev) se vali naprej proti Kronplatzu.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To dec 13, 2011 3:41 pm

http://www.skifun.si/smucanje-skiopening.htm

Tule se da dobiti zelo ugodne aranžmaje.
Žal si nemorm privoščiti da bi šel smučat v tujino med sezono(cene so preprosto abnormalne), zato pa je skiopnening prava rešitev zame, in če bo sreča bom šel letos tudi na skiclose.

Maš pa na ŠOU-u cenejše karte za slovenska smučišča in tudi ta nekaj avstrijskih(tromeja, mokrine, višarje...)

letos sem izbral : http://www.skifun.si/smucanje-skiopenin ... chberg.htm

p.s jack86 ti pa morm čestitat, da si v iz nule v tako kratkem času napredoval, da si se upal smučat na višarju
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To dec 13, 2011 4:02 pm

Evo še mene...

Smučal sem na večini slovenskih (velikih) smučiščih, italija (kronplatz, in celotna Val Gardena z okolico, Chivetta, avstrija itd itd..

lani sem bil za novo leto na Kaninu. Vreme smo imeli prvi teden leta 2011 sanjsko le potem petek je bilo vseskup zaprto ker je bil močan veter. Slovenska stran sanjska tudi sonček in vse, napram Italijanski strani kjer je celi dan senca. Spali smo v bovcu. Tam se načeloma nič ne dogaja, zvečer kak pijačka pa hrana pozno v noč pa potem dalje. Napram tujini se po teh vaseh skozi nekaj dogaja pa lahko greš malo na sprehod pa take, velina je še vštet kakšen bazen pa tako je pa seveda vseskup dražje in dalje. Čeprav Kanin za naš štajerce ni glih blizu pa se voziš okoli riti v žep. Sploh če je vršič zaprt...

vglavnem smuči prevažam v strešnem kovčku za kake hitre varijante pa magnetne gor pa je...

Sicer bi še rekel, da sem doma pod Pohorjem pa me razjezi ker med tednom na nočni ne porihtajo proge in pustijo kar one dnevne razrite piste... To, da so se končno zmenli za enotne vozovnice je OK edino nebom nikoli razumel zakaj butli dajajo tak drage celoletne vozovnice... Za 600€ madona! A ni vseeno ali prodaš 2000 celoletnih za 300€ ali pa 500 vstopnic za 600€ mašine pa itak laufajo, s tem da bi naredili uslugo vsem gostincem in ponudnikom ob in na smučišču... Ne vem no...

Sicer pa da sedaj meni najlepše v Val Gardeni in vseh tistih njihovih še pa još smučišč al pa sella ronda levo ali pa sella ronda desno narediš nekje 70 kilometrov v celem dnevu pa se nasmučaš pune pa zrihtano v NULO! In naprave in smučišča...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To dec 13, 2011 5:40 pm

Smuči prevažam skozi luknjo kjer je drugače naslon za roke zadaj, samo boarda ne sme bit pa je dovolj prostora tudi za 4 smuči :) Sem pa načeloma velik ljubitelj tega športa...

Za slovenska smučišča lahko samo rečem, da so dokler ne spoznaš tujine dobra, a ko enkrat zaideš v Avstrijo in Italijo pa ugotoviš da naš smučarski turizem nima ravno neke vrednosti. Ampak če že kam grem je to Krvavec, ker mi med tednom (ko sem v LJ) načeloma dlje nima smisla it. Najbolj me je do zdaj razočaral Kanin - v celem vikendu niso niti 1x splužili proge (baje nimajo denarja za to), kucli so v nedeljo bli že brutalno veliki, in vsake toliko časa me je stisnilo v srcu ko sem v zavoju slišal zvok hrzanja skale po spodnji strani ravnokar kupljenih smuči. Piko na i so dodali še arogantni in nesramni delavci ob žičnicah. Tako da Kanin - nikoli več v življenju oz. takoj prek na italjansko stran! Pohorje je v redu (pa še to samo ena proga) če je sneg, torej bolj redko, Rogla pa nima ravno nekih resnih prog. Kranjske Gore se pa več ne spomnim kako zgleda.

Ob vsem tem pa karte v Avstriji niti niso kaj dosti dražje od naših. Avstrijci obvladajo turizem 50-krat bolj kot mi, in nič ne kaže da se bo to kmalu spremenilo.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To dec 13, 2011 5:54 pm

Prevoz smuči ali "kovček na strehi" ali pa odprtina v prtljažniku.
Na slovenskih smučiščih NE smučam....2 leti nazaj sem bil v Zelencih-Kr.Gora, kjer sem prijateljico učil prvih zavojev. To je pa to od napih smučiš.... !

Se popolnoma strinjam z predhodniki glede Val Gardene (za teden dni meni TOP destinacija). Za en dan; Molltaler G., Nassfeld, Katchberg, Obertauern, Gerlitzen itd.

Za tedenske opcije še(poleg Sellve di Val Gardene), Saas Fee, Chamonix, Puy Saint-Vincent, VAl Thorens, Courchevelle itd.

Kljub temu, da sem že okusil ameriški sneg (Keystone COL.), ostaja želja Heli-skiing v British Colombii..samo cena :huh: (od 8.000 USD dalje)..... ! Imam pa letno vedno vsaj +30 dni na snegu....
Zadnjič spremenil Yagi-san, dne To dec 13, 2011 7:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

matia
Novinec

Napisal/-a matia To dec 13, 2011 7:02 pm

hja na žalost je tako, da ko smučanje 1x obvladaš kaj kmalu ugotoviš, da v SLO pač ni nekega dostojnega smučišča. Je nekaj prog, ki zadovoljijo ampak, če že daš toliko denarja za opremo in smučarsko karto se ti dosti bolj splača it kam čez mejo. V SLO je pa kaj.... Areh ima eno zadovoljivo progo, Krvavec tudi če je le Zvoh odprt (vedno ko sm jaz tam je veter in imajo zaprto :( ), v Kranjski Gori je Podkoren ampak tam če zadeve ne obvladaš se nima smisla mučat, pa FIS proga Mariborskega pohorja... potem pa počasi zamnjka. Ko sem še študiral so mi sošolci iz koroške veliko govorili o smučišču Peca in lani sem končno preizkusil še to... ni slabo sploh ne ni pa nevem kaj.
Ko potegneš črto pod vse se ti pa tudi za enodnevni izlet izplača it čez mejo saj dobra smučišča niso daleč. Višarje, Mokrine, Osojščica so le nekatera kjer se za skoraj enako ceno res nasmučaš...
Lp

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack To dec 13, 2011 7:40 pm

Še en ljubitelj smučanja :mrgreen: Smučke prevažam na strehi, prtlažnik za smučke, saj v avto če nas gre več ne grejo (opel corsa d). Tudi če smučke ne spucaš do suhega, da nekaj snega še vedno ostane gor, le ta med vožnjo pade dol, se stopi. Če imaš trugo se ti ta sneg k je bil prej na smučkah nabera v trugi, tako da zaenkrat ostajam kr na "običajnem" prtlažniku za smučke. Kar se tičih slovenskih smučišč, tako kot pravi ostali, dokler ne spoznaš tujine so ti dovolj dobra.

Lp

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron To dec 13, 2011 7:44 pm

od slovenskih smučiš je meni osebno najbol všeč Vogel iz preprostega razloga, ker je tam samo naravni sneg (ne delajo umetnega), predvsem ko zapade svež sneg, še isti dan je treba it gor : )

bar
Nov uporabnik

Napisal/-a bar To dec 13, 2011 7:57 pm

Če je kdo res zagret in mu ni škoda smučk se v petek odpreta vsaj 2 progi na Krvavcu.

Drugače pa največkrat bordam na Cerknem. Najlepše urejene proge, vsaj od slovenskih smučišč =P
Od bližnjih avstrijskih smučišč pa lohk priporočam še Heiligenblut pa nasfeld.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To dec 13, 2011 8:36 pm

Na Višarjah sem smučal v hudi megli, tako da nisem dobro videl, kam se peljem :D Moram rečt, da so kar poštene proge!

Na smučišče Kanin Sella Nevea se odpravim preko Kanina, ker imamo (ožji družinski krog) apartma v Kaninski vasi, in grem tja smučat le iz slovenske strani.

@xandrej, se kaj dogaja v Bovcu za novo leto?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To dec 13, 2011 9:27 pm

jst pa v četrtek zjutrej odrinem v šladming in že komi čakam :)
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če dec 15, 2011 12:58 pm

jack86 je napisal/-a:@xandrej, se kaj dogaja v Bovcu za novo leto?

Čuj lani je bila fajn fešta v centu smo do 4 vjutro tam zabluzili! Veseljaki, fajn muzika pa sproščeno vzdušje... Letos pa grem tja 2.1.2012 sploh nevem če bomo smučali, mogoče pa bo... Sicer pa letos so nas babnce spustle gremo sami dedi pa je rekel prijatl: Pa j*** ga pa če gremo marjetice tja nabirat! He he...

Ja jaz kaj sem to presmučal je Val gardena zmaga... Mislim, da imajo neke 200 kilometrov v nulo zrihtanih prog...

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če dec 15, 2011 1:07 pm

Kronplatz čez dva dni. Upam da bo dobvolj snega:)
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Pe dec 16, 2011 11:25 am

xandrej je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:@xandrej, se kaj dogaja v Bovcu za novo leto?

Čuj lani je bila fajn fešta v centu smo do 4 vjutro tam zabluzili! Veseljaki, fajn muzika pa sproščeno vzdušje... Letos pa grem tja 2.1.2012 sploh nevem če bomo smučali, mogoče pa bo... Sicer pa letos so nas babnce spustle gremo sami dedi pa je rekel prijatl: Pa j*** ga pa če gremo marjetice tja nabirat! He he...

Ja jaz kaj sem to presmučal je Val gardena zmaga... Mislim, da imajo neke 200 kilometrov v nulo zrihtanih prog...

Super, pol se dogaja tam! Letos bom z mojo boljšo polovico v Kaninski vasi od 30.12 do 3.1. Mogoče se kaj vidmo!

Za začetek bom šel drug teden na Krvavc, tako u izi, da se malo ulaufam =P

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 To feb 14, 2012 5:20 pm

Pozdravljeni.

Imam dokaj ugodno ponudbo (35€ karta in prevoz) za smucisce v Gerlitznu.

Me pa zanima, ce je komu to smucisce poznano, naj napise, da ne bom prevec pricakoval.

Hvala.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov