stvar je taka: Na računalniku imam naložen orig. Windows XP SP2 (ki je verjetno bil posodobljen na novejši SP ampak se ne spomnim). Danes dopoldne sem ga normalno uporabljal. Potem sem želel naložiti na računalnik originalen program Birokrat (od podjetja Andersen d.o.o.) in ravno pred zaključkom inštalacije (uspešno je namestil gonilnike, tudi program, nazadnje je inštalacija neke aplikacije Microsoft SQL 2005 al nekaj takega). Skratka, brez te aplikacije program verjetno ne dela, ker je inštalacija avtomatska. Tik pred koncem le tega se mi pojavi moder ekran ter nekaj napisanega (4 ali 5 vrstic). Resetiram računalnik ročno, zažene program Windows in medtem, ko se vsi programi še nalagajo dobim najprej opozorilo, da baze SQL al nekaj takega manjkajo oz. niso prav nameščene ter naj jih deinštaliram in namestim znova. Kliknem "OK" in čez par sekund spet moder ekran, par vrstic besedila (besedilo ni vedno popolnoma isto - enkrat je o dumping SQL baz).
In tako vedno znova. Windowsa ne morem sploh uporabljat, ker me cca. 5-10s po zagonu vrže ven. Ve kdo, kako bi se to dalo rešit brez ponovnega nalaganja Windowsa in ostalih programov? Rač. je dvojedrni Intel, ne vem točno kateri procesor. Windows sem na novo naložil med novoletnimi prazniki.
Opomba: S programom Birokrat ni nič narobe, ker ga imam naloženega na drugem računalniku že dva meseca in dela bp. Sedaj sem kupil boljši rač. in bi rad prestavil vse poslovne zadeve na ta novi rač. Namestitev kateregakoli Windowsa razen XP ne pride v poštev, ker ga potrebujem za prevajanje.
Upam, da bo kdo znal pomagati, ker se mi ne da spet 2+ uri rihtat računalnika.

LP,
rnisan