Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Gregec_
Novinec

Kraj: MB (cersak)

Pomoč pri volanski gredi in volanski letvi

Napisal/-a Gregec_ Sr jan 11, 2012 2:41 pm

Zdravo
Ker vidim da ste tu strokovnjaki na tem področju bi vas prosil da mi bi malo pomagali seveda koliko se le da :D
Gre se za volansko letev in volansko gred. v šoli pri gradivih imamo za nalogo, da odgovorimo na ta vprašanja o njih.Če si hočem pomagat z googlom da noter napisem kaj o letvi in gredi mi vrze ven samo forume zato se obračam na vas :D tukaj so vprašanja.

1) Iz katerih gradiv je zgrajen sklop?
2) Katere vrste obremenitev mora sklop prenašati ? Katere vrste gradiv bi lahko uporabili za izdelavo tega sklopa?
3) Za posamezne dele sklopa ugotovite, katere vrste vezi delujejo med atomi posameznega dela!
4) Ugotovite, ali so posamezni deli kristalni ali amorfni ter katere napake vsebujejo.
5) Kakšne so termodinamske lastnosti posameznega dela (tališče, entalpija, entropija, prosta energija). Ali lahko v katerem gradiv potekajo alotropske premene?
6) Kakšne so mehanske lastnosti posameznih delov?
7) S katerimi tehnologija lahko izdelamo in obdelamo dele sklopa?
8) Kakšen je vpliv obrabe in korozije na delovanje sklopa?

hvala vam lepa za čas in odgovorjena vprašanja :D

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Pomoč pri volanski gredi in volanski letvi

Napisal/-a zlica22 Sr jan 11, 2012 6:11 pm

Hehehe! Bi rad brez truda oddal nalogo? :) V krmilnem mehanizmu se ponavadi nahajajo kovani izdelki (če ne štejemo ohišij). Največja težava ki jo imaš je, da moraš poiskati primeren material. Ko poznaš material bi moralo biti skoraj vse ostalo mačji kašelj za strojnika (predvidevam da se šolaš za to). Ne vzemi preveč osebno, tudi sam sem moral pisati skoraj iste naloge 8 let in vem da se da rešiti, brez da ti nekdo prinese na pladnju... Najprej se potrudi sam in vsaj delno reši, če ti še ne bo šlo pa povej... Največ se naučiš, če se za stvar potrudiš in jo raziščeš.

Uporabniški avatar
Gregec_
Novinec

Kraj: MB (cersak)

Napisal/-a Gregec_ Sr jan 11, 2012 6:48 pm

zlica22 je napisal/-a:Hehehe! Bi rad brez truda oddal nalogo? :) V krmilnem mehanizmu se ponavadi nahajajo kovani izdelki (če ne štejemo ohišij). Največja težava ki jo imaš je, da moraš poiskati primeren material. Ko poznaš material bi moralo biti skoraj vse ostalo mačji kašelj za strojnika (predvidevam da se šolaš za to). Ne vzemi preveč osebno, tudi sam sem moral pisati skoraj iste naloge 8 let in vem da se da rešiti, brez da ti nekdo prinese na pladnju... Najprej se potrudi sam in vsaj delno reši, če ti še ne bo šlo pa povej... Največ se naučiš, če se za stvar potrudiš in jo raziščeš.

saj ves kako pravijo zakaj bi delal ti ce lahko namesto tebe kdo drug. ja šolam se za strojnika saj nekaj stvari od tega vem samo nebi rad kr samo na pamet pisal v seminarsko noter al kako se rece. ja saj problem je najti pravšen material za to. saj bom se potrudil ampak fain je vseeno, ce ti nekdo pove da je neka stvar ziher tak kot da si rekel da so stvari kovanje to mi ze dosti koristi. ne nocem da mi nekdo napise celo seminarsko naj mi malo pove kako to zgleda kje jo najdemo pa funkcijo tega, ker pač jas nisem mehanik to sem mislil :D vprasanja sem pa dal za pomoc pri vasem odgovoru, da mi nebo nekdo reko da je rdece barve ker to mi ne koristi :D

pa hvala

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr jan 11, 2012 7:32 pm

Gregec_ je napisal/-a:saj ves kako pravijo zakaj bi delal ti ce lahko namesto tebe kdo drug.

Hmm... Strojniki tega nikoli nismo govorili. Vedno ko sem rabil pomoč, sem dobil približno tak odgovor, kot si ga dobil ti :) V življenju in v fabrki oz kjerkoli ne bo nihče delal namesto tebe:)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost