Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Stanovanjska vhodna vrata

Napisal/-a domzikales Če feb 23, 2012 3:06 pm

Lep pozdrav!

Zanima me če mi lahko poveste s katerimi vrati imate najboljše izkušnje in katere vrate priporočate? Lahko so tudi protivlomna (Val, Vovko ali pa še katera druga).

Hvala.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Stanovanjska vhodna vrata

Napisal/-a adis Če feb 23, 2012 3:19 pm

jaz sem dobil vhodna vrata ( za stanovanje) za cca. 500 eur z montažo ( preko poznanstev), 11 točkovno zaklepanje - protivlomna.

in menim da so enaka tistim, ki so od vovkota ali pa od val-a.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če feb 23, 2012 3:27 pm

Meni bodo od Vloma drugi teden montirali. Protivlomna, kako pa se bodo obnesla bomo videli.
lp.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če feb 23, 2012 4:20 pm

Brez veze dajati protivlomna vrata, ker sedaj zgleda je moderno hoditi skozi okno, ker ga je najenostavnejše in brez hrupa odpret pa k sreči ti še "škode" na oknu ne naredijo, Enako so prišli za silvestra k starem atu v hišo, in k sreči ni nič našel kar je iskal.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe feb 24, 2012 8:07 am

adis je napisal/-a:jaz sem dobil vhodna vrata ( za stanovanje) za cca. 500 eur z montažo ( preko poznanstev), 11 točkovno zaklepanje - protivlomna.

in menim da so enaka tistim, ki so od vovkota ali pa od val-a.

Uh, tole si pa poceni prišel skoz.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe feb 24, 2012 8:10 am

lancia hf je napisal/-a:Brez veze dajati protivlomna vrata, ker sedaj zgleda je moderno hoditi skozi okno, ker ga je najenostavnejše in brez hrupa odpret pa k sreči ti še "škode" na oknu ne naredijo, Enako so prišli za silvestra k starem atu v hišo, in k sreči ni nič našel kar je iskal.

Moram rečt, da je to po eni strani res, samo za mene osebno, ko živim v bloku, je pomembna vsaka malenkost. V vrata bi enkrat brcnil pa bi z podboji vred padla v predsobo :) Zakaj pa nebi potem če se že menjava enkrat, pa dal protivlomna pa imel mir.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe feb 24, 2012 8:29 am

domzikales je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Brez veze dajati protivlomna vrata, ker sedaj zgleda je moderno hoditi skozi okno, ker ga je najenostavnejše in brez hrupa odpret pa k sreči ti še "škode" na oknu ne naredijo, Enako so prišli za silvestra k starem atu v hišo, in k sreči ni nič našel kar je iskal.

Moram rečt, da je to po eni strani res, samo za mene osebno, ko živim v bloku, je pomembna vsaka malenkost. V vrata bi enkrat brcnil pa bi z podboji vred padla v predsobo :) Zakaj pa nebi potem če se že menjava enkrat, pa dal protivlomna pa imel mir.

eno je blok eno je hiša...v tem primeru le menjaj vrata, razen če se bo vlomilec kot spiderman plazil po bloku do 3. nadstropja in bo vstopil skozi balkon.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe feb 24, 2012 8:50 am

Mi lahko kdo priporoči, kam naj grem gledat vhodna vrata...dejansko ne vhodna, ker bi samo ločevala zgornji štuk od spodnjega. Želim pa da so kvalitetna in predvsem, da imajo ZELO dobro zvočno izolacijo!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 24, 2012 9:08 am

gecco je napisal/-a:Mi lahko kdo priporoči, kam naj grem gledat vhodna vrata...dejansko ne vhodna, ker bi samo ločevala zgornji štuk od spodnjega. Želim pa da so kvalitetna in predvsem, da imajo ZELO dobro zvočno izolacijo!

Podobna situacija je bla pr nam v bajti, kaj dati med zgornjim mansardnim stanovanjem in notranjim stopniščem. Pa smo kupili ena vrata od jelovice 200x85 z sredico iz polne iverne plošče, ki so tudi toplotno in zvočno boljša kot navadna (to se pozna tudi po teži samih vrat). Cena skupaj z podbojem je bila 240€, vgradili pa smo jih sami.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe feb 24, 2012 9:47 am

gecco je napisal/-a:Mi lahko kdo priporoči, kam naj grem gledat vhodna vrata...dejansko ne vhodna, ker bi samo ločevala zgornji štuk od spodnjega. Želim pa da so kvalitetna in predvsem, da imajo ZELO dobro zvočno izolacijo!

osebno imam vse od http://www.termoglas.si/ - zadovoljen, po desetletju nobena stvar ne kaže niti najmanjše obrabe...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe feb 24, 2012 10:18 am

sašo5 je napisal/-a:

osebno imam vse od http://www.termoglas.si/ - zadovoljen, po desetletju nobena stvar ne kaže niti najmanjše obrabe...

Kako so pa kaj cenovno primerljiva z Val-om in Vovko-m?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Pe feb 24, 2012 2:08 pm

ban je napisal/-a:

Podobna situacija je bla pr nam v bajti, kaj dati med zgornjim mansardnim stanovanjem in notranjim stopniščem. Pa smo kupili ena vrata od jelovice 200x85 z sredico iz polne iverne plošče, ki so tudi toplotno in zvočno boljša kot navadna (to se pozna tudi po teži samih vrat). Cena skupaj z podbojem je bila 240€, vgradili pa smo jih sami.

+to da lahko vrata oblečeš v peno in usnje - tako da je lepo "preštepano"; v glasbeni šoli smo imeli tako včasih in je to verjetno še vedno najboljša zvočna in toplotna izolacija.
-Upam da sem bil jasen kaj mislim.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe feb 24, 2012 2:11 pm

Spomnim se, ko sem bil lani al pa še bolj nazaj na sejmu Dom in je imela nega firma predstavitev enih vrat. Za vrati so imeli prižgan radio in kar na glas musko. Ko je zaprl vrata res nisi skoraj nič slišal. Vrata so izgledala pa čisto lepo normalno (nobenih oblog iz usnja ali karkoli). Ve kdo, kje naj taka vrata iščem?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Pe feb 24, 2012 3:45 pm

Priporočam lahko podjetje Pirnar s.p.

Vem, da jim je kvaliteta vrhunska, možnosti nešteto, za cene pa ne vem.
Ampak poizvedbe ti zihr ne bodo zaračunali. :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov