Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

katera stopnja za odprtje s.p.

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 14, 2012 8:23 pm

Z kolegom sva se nekaj prerekala,pa sedaj ne vem kdo ima prav in kdo ne.

Vem da je bilo pred 10 in več leti nazaj tako, da si lahko s.p. odprl z IV. stopnjo izobrazbe. Potem so spremenili, tako da je bila potrebna V. stopnja izobrazbe.

Uglavnem kolega trdi,da se sedaj da priti do s.p. z IV. stopnjo, jst trdim drugače in bolj kot iščem po netu, manj najdem. Lahko kdo prosim pomaga, da vidim kdo ma prav :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

LukL
Uporabnik

Re: katera stopnja za odprtje s.p.

Napisal/-a LukL Sr mar 14, 2012 8:49 pm

za obrtje s.p. moraš imeti končano 4 letno srednjo šolo, ali program 3+2. Torej je to V. stopnja izobrazbe če se ne motim.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 14, 2012 9:11 pm

Takšnega mnenja sem tud sam, ampak on trdi drugače. Kje bi na netu dobil verodostojno izjavo da je temu res tako... malce sem gledal,pa nisem nikjer o stopnji zasledil. Če mi kdo prilepi link,bom še posebej vesel

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr mar 14, 2012 9:30 pm

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... aqid=15486

zgleda za odprtje ni nobenega problema, zatakne se potem pri opravljanju dejavnosti

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr mar 14, 2012 9:54 pm

Sem odprl s.p. prek internetne e-vem točke in nisem rabil nobenih potrdil o dokončani izobrazbi.
Poznam tudi žensko, ki ima gostilno na s.p. pa še menda osnovne šole nima v celoti končane, tako da ne vem, da bi kakšni pogoji glede izobrazbe bili pri odprtju s.p.-ja.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 15, 2012 9:09 am

Hvala fantje... očitno sem jaz imel narobe. Te zakone spreminjajo,kakor se jim zljubi :)

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če mar 15, 2012 9:22 am

Oba sta imela narobe,... S.p. odpret je najmanjsi problem,... In tako kot so omenili, se zatakne pri opravljanju dejavnosti,... Ti kot S.p. moras imet zaposleno taksno osebo, ki ima dokoncano izobrazbo s katero se tvoje podjetje ukvarja,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic Če mar 15, 2012 3:03 pm

Kot s.p. ne potrebuješ nič. Kot športni trener lahko imaš s.p. brez kakršnih koli problemov.
Zadnjič spremenil javornic, dne Pe mar 16, 2012 12:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe mar 16, 2012 12:38 am

scoop je napisal/-a:Oba sta imela narobe,... S.p. odpret je najmanjsi problem,... In tako kot so omenili, se zatakne pri opravljanju dejavnosti,... Ti kot S.p. moras imet zaposleno taksno osebo, ki ima dokoncano izobrazbo s katero se tvoje podjetje ukvarja,...

Nevem, ce ravno drzi. Dober prijatelj ima s.p., ki se primarno ukvarja z necim cisto drugim, kot je njegova izobrazba. Pa zaposlen je sam.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe mar 16, 2012 1:27 am

Scoop tudi ti imaš delno prav, nekatere ne potrebujejo izobrazbe, pri nekaterih dejavnostih pa rabiš izobrazbo, ki se navezuje na dejavnost, nekaj primerov je navedenih tukaj ----> http://mladipodjetnik.si/podjetniski-ko ... dovoljenje

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 16, 2012 3:54 am

Druge storitvene in nerazvrščene dejavnosti: Srednja strokovna šola ustrezne smeri

tetoviranje, piercing ipd.

???? A obstaja srednja sola za tole :shock:
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 16, 2012 7:19 am

Kaj pa s.p. za malarijo, pa s.p. za polaganje knauf plošč? A za to tud obstaja kakšna šola?

Uporabniški avatar
A.F.R.I.C.A
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a A.F.R.I.C.A Pe mar 16, 2012 8:44 am

ban je napisal/-a:Kaj pa s.p. za malarijo, pa s.p. za polaganje knauf plošč? A za to tud obstaja kakšna šola?

ja zakaj pa te obstajajo na srednjih gradbenih šolah prgrami kot so : pleskar, slikopleskar, keramičar, itd ?
Kar se mora, ni težko!:)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 16, 2012 9:28 am

A.F.R.I.C.A je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Kaj pa s.p. za malarijo, pa s.p. za polaganje knauf plošč? A za to tud obstaja kakšna šola?

ja zakaj pa te obstajajo na srednjih gradbenih šolah prgrami kot so : pleskar, slikopleskar, keramičar, itd ?

Ko sem jst hodu v srednjo šolo tega, vsaj pr nam ni blo. Pa sem hodu v največji šolski center na dolenjskem. Je bla samo srednja gradbena, pa 2. letna zidarska. O kakšnih keramičarji, slikopleskarjih....ni blo ne duha ne sluha.

teac
Nov uporabnik

Napisal/-a teac Pe mar 16, 2012 10:01 am

s.p. lahko odpre vsak državljan, ne glede na izobrazbo ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So mar 17, 2012 7:21 pm

ban je napisal/-a:

Ko sem jst hodu v srednjo šolo tega, vsaj pr nam ni blo. Pa sem hodu v največji šolski center na dolenjskem. Je bla samo srednja gradbena, pa 2. letna zidarska. O kakšnih keramičarji, slikopleskarjih....ni blo ne duha ne sluha.

bi znalo bit skrito v triletni gradbeni. tako kot na triletni strojni. not maš orodjarje, oblikovalce kovin, varilce,...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne mar 18, 2012 5:31 pm

ban je napisal/-a:

Seveda obstajajo programi (tudi na ščnm).. keramičar/pečar, suhomontažer ('knaufar'), zidar, tesar, itd... 3 letne šole.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten To mar 20, 2012 3:04 pm

Odvisno kakšen s.p odpiraš. Kar se gradbeništva tiče se da ZDAJ vse odpreti z dokončano OŠ. Zatakne se le pri vodovodarjih kateri morajo na neko šolanje, majstrski izpiti, ne vem koliko let delovne dobe kot vodovodar (mislim da 4?) pa kar precej denarja (dve opciji sta pa ne vem več kateri, nobena pa ni poceni). Poznam pa recimo mesarje, avtomehanike, strojnike, električarje, dipl. filozofe, ekonomiste in nekaj takih ki še OŠ niso končali ki imajo svoj S.P v popolnoma drugačni branži, ki sicer nima nobene veze z njihovo izobrazbo.

Včasih pa vem da se je govorilo da so moral imeti vsaj 3 letno poklicno narejeno tisti ki so hoteli odpreti svoj S.P.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov