Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

mišek
Uporabnik

Harlekinska polonica - problem

Napisal/-a mišek Sr mar 14, 2012 9:07 pm

Pozdravljeni!

Po bajti imamo polno te golazni - Harlekinske polonice se baje kličejo. Prišle so lani jeseni, polni okvirji oken, vem da ko sva s sestro pobirala rože z okna in se je odprlo okno, to je bilo vse živo; polno sesalcevo vrečko sem nabral te golazni. In največji problem, zima tem hudičem nič ne škodi, zdaj so oživele in spet vse mrgoli. Po stropu, zavesah, vse povsod jih je, pa smrdi kot hudič.

Ima kdo kak recept kako se tega trajno rešit ali nekak odgnat. Je kakšna reč, ki to golazen odganja? Ali je prilagojeno na vse?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Harlekinska_polonica

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Re: Harlekinska polonica - problem

Napisal/-a =swen= Sr mar 14, 2012 9:13 pm

Prilepi kakšno slikico. To mora biti zanimivo za videt. :) V mojem koncu namreč tega problema nimamo.
Upam da ti drugi uspejo podati kak predlog, sam namreč ne poznam rešitve.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr mar 14, 2012 9:24 pm

Zanimivo ja, ne želi si hudiča. Zdajle sem bil v kopalnici, pa ene 20 komadov je sigurno blo, po stropu, v luč se zaletavajo, kar z lepega se ti v glavo zaleti, vsake toliko katera na tla pade, hudiča pohodiš potem pa smrdi kot vrag.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 14, 2012 9:42 pm

Petrolej. En teden tebi smrdi, ampak golazen pa zgine, ker njim smrdi še bolj. Namažeš dele, kjer jih je polno s petrolejem in en teden trpiš. (pa mravelj in podobnega tudi ne bo blizu.
Old subarus never die, they just get faster!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr mar 14, 2012 9:55 pm

nebivedu je napisal/-a:Petrolej. En teden tebi smrdi, ampak golazen pa zgine, ker njim smrdi še bolj. Namažeš dele, kjer jih je polno s petrolejem in en teden trpiš. (pa mravelj in podobnega tudi ne bo blizu.

Madonca tole pa ni težko probat, Na kopalnici bi recimo probal, če že smrdi, tam ni tako problem, ko nisi veliko noter. Če že sobo preveč zasmradiš, je bol hudič.
Bom probal, kako kaj to potem smrdi, pa kako kaj golazen na to reagira.
Hvala za nasvet, če še ima kdo kako idejo, kar na plan :)

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Sr mar 14, 2012 10:00 pm

Jaz sem imeli isti problem, so bili pa hudiči v kuhinjskem oknu, 4-krat po par komadov. Zdaj ko se je otoplilo, so pa izginili sami od sebe. Tako da bodo tudi pri tebi mogoče :)

Če ne pa namaži s petrolejem, kot si nameraval, škodit ravno ne more.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr mar 14, 2012 10:33 pm

Pri nas jih je v jesen bilo čist živo okrog okna. Ko si odprel, pa v tistih žebih, pa v špranjah od mehanizma, to je samo lezlo ven, nikoli konca.
Sem bral, da preživi do -30, tak da hudič sploh ne krepne. Pri nas zdaj že veselo letajo....tak da rešli se jih ravno nismo.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Pe mar 16, 2012 8:30 pm

Slika

Pri nas pa tale golauen straši, pa tud une pikapolonice,, je za popenit :evil: :evil: :evil:

14 dni nazaj sem imel 1 teden pa sem jih načrtno iztrebljal, masko + pips+ biokil+...... je bil hiša 1 teden prazna, jst sm spal drugje ostali so bli na dopustu, vse prepucal, zatesnil pospravil podtrešje, zamašil vse luknje....

200 evrov za repelenti in insekticide, druge preprosto ni

Trenutno golazni ni :D :D :D

p.s ne moreš verjeti, kam vse se to naseli, v vsako luknjo in tako.. na podstrešje so prišli, ko smo imeli 2 dni doprto streho, ko smo dajali sončne kolektroje na streho
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 16, 2012 11:31 pm

To šele smrdi hudič, ko ga zmučkaš, pri nas mu rečemo šošter :) To se tudi kadaj kak najde, sem s temi pri nas ni sile. Te rdeče golazni imamo več.
Ma saj nas bo ta žvad požrla....do lani pri nas nismo poznali rdečih polžev, evo ti ga na, lani so se še pojavl na njivi. Nimaš to kaj, vse pride. Če bodo letos spet, bo treba posebne race noter spustit, so ene ki spucajo teh polžev kolker jih imaš :D

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So mar 17, 2012 1:27 pm

v kakih kmetijski trgovini imajo pasti za te rdeče polže. na tistih pasteh imaš navodila za uporabo. notri naliješ pir in pustiš par dni. ali pa posipaš z soljo.

ja drgač je pa vsa ta golazen iz azije prišla...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So mar 17, 2012 2:34 pm

Kaj pa tiste pasti ki so za ose, ki jih v kakšni kmetijski ponavadi prodajajo? Ko naliješ not pivo, sok ali kis? pol pa ven ne morejo?

EDIT: lahk si jo pa sam doma nardiš za probo:
Slika

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So mar 17, 2012 2:57 pm

PogachnyK je napisal/-a:Slika

Pri nas pa tale golauen straši, pa tud une pikapolonice,, je za popenit :evil: :evil: :evil:

14 dni nazaj sem imel 1 teden pa sem jih načrtno iztrebljal, masko + pips+ biokil+...... je bil hiša 1 teden prazna, jst sm spal drugje ostali so bli na dopustu, vse prepucal, zatesnil pospravil podtrešje, zamašil vse luknje....

200 evrov za repelenti in insekticide, druge preprosto ni

Trenutno golazni ni :D :D :D

p.s ne moreš verjeti, kam vse se to naseli, v vsako luknjo in tako.. na podstrešje so prišli, ko smo imeli 2 dni doprto streho, ko smo dajali sončne kolektroje na streho

Tole ja v jesen jih je bla cela fasada,v sobi sm jih imev pa tud 10.Zdele je malo boljše ampak so pa še zmeri upam sm da se jih ne bo preveč namnožil spet.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So mar 17, 2012 6:54 pm

srčnik...jst delam podobno, kot imaš ti na sliki. edina sprememba je, da kr 4 luknje fi 10mm zvrtam okoli 12 cm od zamaška. učinek je isti...tega ful nastavljam (okoli 20 plastenk) in se mi vsako leto za okoli pol litra golazni noter nabere :shock: (ose, sršeni in mesarske muhe-začuda da čebele ne nasedejo :) ). ampak tk kot npr. lani (ko je bila suša septembra), jabolkga in breskve so še vedno obgrižena, grozdje pa ose in čebele "spile" in smo bili prisiljeni predčasno trgat grozdje :evil:
aja namig...te pasti nastavljaj stran od sadnih dreves in trte, tako da jih spodiš stran, da ti ne bodo uničile pridelek...

bom poiskal slike, ko so nam lani ose "pojedle" več kot polovico jabolk. v breskve pa vrtajo
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po mar 19, 2012 12:41 am

...kak jaz obozujem beton :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov