splash je napisal/-a:ampak sedaj, ko so pa še pir podražil, je stvar postala pa OSEBNA
splash je napisal/-a:Fora je v tem da ta denar ki bo sedaj viška ostal od znižanja plač, noben ne bo nikoli vedel kam bo šel, edino če bomo še Grčiji mal nakazal na račun![]()
Leva vlada, desna vlada, vsi so lopovi, ...
ampak sedaj, ko so pa še pir podražil, je stvar postala pa OSEBNA
jack86 je napisal/-a:Itak da je treba v javnem sektorju zarezat! Glede na to, koliko novi občin se je razvilo zadnjih nekaj let in koliko je posledično več javnih uslužbencev, katere MI plačujemo ki delamo v gospodarstvu, se ta formula ne izide več. Da ne govorim o velikem procentu "sposobnežev" v javnem sektorju, ki samo vlečejo denar od države (oz. nas) iz meseca v mesec.
berlonso je napisal/-a:ampak ko sem se pogovarjal s sodelavcem sva prišla do podobnega mnenja. na kratko, zdi se, da hoče vlada gospodarstvo in javni sektor med sabo skregat, tako da sedaj mi pljuvamo in celo zahtevamo, da te ljudi odpustijo, ko (če) bodo na cesti, bodo (zaradi prelepe Slovenske zavisti) oni pljuvali po nas in zahtevali da delamo v težjih pogojih, zmanjšanje zaposlenih itd... torej zadeva bi šla naprej in ušla iz kontrole, kar bi po mojem mnenju lahko prineslo "nov veter", da ne rečem "napihnjeno" kar revolucijo. mogoče je to edini način za spremembo "usranega" sistema. spremeniti sistem ni dovolj, tudi glave je potrebno.
nebivedu je napisal/-a:Ko bodo JU in JS zmanjševali plače, kako mislite da bodo reagirali v gospodarstvu?
Imeli bodo izgovor, če so njim, lahko še mi. In kaj se bo naredilo, vsem nam bodo vzeli regrese, prevoze na delo in malice, češ da šparamo, pa še kake 20 do 30% bodo šle plače dol, češ, njim so 15%, mi pa lahko dvakrat toliko.
nebivedu je napisal/-a:Če bi že hoteli kaj spremeniti, potem bi moral začet:
- spodbujat gospodarstvo, magari z manjšim davkom in bolj podrobno nadzirat sivo in črno ekonomijo, pa tudi kaznovat tiste, ki ne plačujejo davka. S tem bi bili vsi primorani plačevat davke, pa z nižjim davkom bi privabili tudi tuje ulagatelje s svežim kapitalom.
- sesut stanovanjski lobij, da bi cene stanovanj padle za 70%, kar bi mladim omogočilo, da bi si lahko kupovali stanovanja po 500 do 600 evrov na kvadratni meter, s tem bi tudi banke morale začet dajat kredite in bi denar krožil.
- gradit drugi tir od kopra do madžarske in do avstrije, da začnejo železnice dobivat na veljavi in da luka koper postane glavna luka v bližini in poberemo vso smetano, pa še kamione iz avtocest preselimo na vlake, da bomo imeli bolj čist zrak in bolj prazne avtoceste.
cruiser1 je napisal/-a:...Ampak se bojim, da od vsega tega ne bo nič!
tiguan je napisal/-a:Varčevalni ukrepi vodijo še v globjo krizo, treba je uživljat gospodarstvo,....
MRV je napisal/-a:na žalost se ovca zaveda da je ovca šele pred odprto toplo pečico. dokler je bila na pašniku se je brigala samo za svojo travco in kožušček.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov