Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

border_
Novinec

Vrtni parkovni traktor 2012

Napisal/-a border_ Po maj 07, 2012 8:09 am

Gledam malo ponudbo na slo trgu. Imam nekaj brega zato bi vzel z malo več konji. Sedaj sem naredil ožji izbor treh traktorjev za približni isto ceno in istim motorjem 20 KM V-twin.

MTD LN 200 H ...... 1.520 ezr
MTECH M200 ....... 1.424 eur
PARTNER P 200107 HRB ...... 2.431 eur

Kaj ptredlagate kateri model? A obstaja še kaj drugega kar bi vi priporočali?

sixtoo
Novinec

Re: Vrtni parkovni traktor 2012

Napisal/-a sixtoo Po maj 07, 2012 8:21 am

Husqvarna vrtni traktorji
http://www.husqvarna.com/si/products/ga ... omeowners/

Stiga vrtni traktorji
http://opara.si/stiga/stiga-tra.html

Sicer pa povej malo več podrobnosti: površina košnje, teren... Vsekakor bi se sam izogibal MTech-a, z MTD so imeli slabe izkušnje na bližnjem nogometnem igrišču, Partnerja pa žal ne poznam.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 07, 2012 8:24 am

mi smo na šihtu včasih mel Murray-a, zdj mamo Husqvarno CTH 192, ampak je pa že cena kr lepa glede na te ki si jih ti dal. Murry je pa zihr nekje v tistem rangu

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po maj 07, 2012 8:30 am

Aja pa še to kako je z hidro menjalniki, baje ful crkujejo?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po maj 07, 2012 8:43 am

Ne spoznam se na te traktorje, ampak mi imamo MTD-ja iz merkurja, stal je okoli 1600, nevem zdaj oznake ampak ne predstavljam si kako bi se peljal z njim v klanec. Ko je malo mokro in manjši klanec nam letijo kolesa v prazno, tako da se včasih vprašam zakaj je zadan potreben diferencial in zakaj ne vlečeta obe isto skoz.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po maj 07, 2012 10:00 am

Kaj so res MTD traktorji tko zanic... vsakega k poznam je imel ze kaksno okvaro...

Kaj pa predlagate HIDRO menjalnik ali KLASICNI menjalnik. Samo kokr sm gledal ni traktorja brez HIDRO menjalnika.

Gledal sem huskvarne a kaj ko je cena nekje 1000 eur nad temi k sm jih jaz nastel. torej 22KM je 3600 eur s popustom.

OPIS MOJEGA TERENA: 3.600 m2 / 30 procentov ravnine ; 70 % bolj ali manj hribovito - naklon od 1° do 25° /

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Po maj 07, 2012 10:22 am

sicer nimam izkušenj z naštetimi znamkami, ampak jaz bi predlagal kar kakšno Kuboto...

doma imamo že deveto leto Kuboto 1460, ki je sicer enovaljni motor s cca. 13 konji, in stvar dela brez kakšnih problemov že cel čas...
tudi s hidro pogonom ni problemov, pa čez leto 2x na mesec kosimo po 2-3 ure skupaj (na žalost nevem površine iz glave), pozimi pa je zmontiran plug za sneg (vsako zimo tudi s plugom zadanem v kak rob plošč ali kaj, pa se ni nič skrivilo).
prav tako ni bilo problema, ko je dedek še imel vinograd in se je kosilo travo tudi tam (ajd no, bil je problem, da sem občasno obstal v klancu, ampak tu je bolj krivda na strani gum, kot kaj drugega).

je pa res, da je dvovaljna Kubota z okoli 20 konji verjetno dražja od naštetih modelov, ampak izgleda, da je nekaj na tem, da je toliko dražja.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po maj 07, 2012 1:26 pm

Malo sem klical okoli...

Partner P 200 bi bil 2.350 eur.

Priporocajo pa Huskvarno 194 CHT.... cena nekje 2.800 eur.

Jaoo... sm v dilemi... 400 eur pa je kr precej gnarja zame... :-/

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po maj 07, 2012 2:09 pm

Pozdravljen,
mi imamo doma husqvarno cth 200 že nekaj let. Zadeva ima kohlerjev V-tvin motor in cca 20 km. Zaenkrat nimamo nobenih problemov, ne z menjalnikom in ne s samim traktorjem. Teren - čisto ravninskega zelo malo, vse ostalo naklon..

Servis narediš doma - kupiš cca 2l olja in filtre in to je to.

Letos je imela husqvarna vpoklic za traktorje letnik (če se ne motim tam okoli 2010 zaradi morebitne napake na menjalnikih) - to me ne skrbi.

če te še kaj zanima, pa ti z veseljem pomagam...

lp b

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po maj 07, 2012 2:17 pm

Tudi jaz za taščo gledam naokoli za vrtni traktor. Ima zidanico na parceli 3800m2 .. Z eno samohodko in dvema laksarcama smo prejšnji teden kosili cel dan :)

Pravi gospa cenjena tašča, da je proračun okoli 1500€, teren je večinoma raven. Če ima kdo kaj spodobnega doma in da ne rabi, naj mi kar piše PM, vmes pa sprašujem lastnike katerega od teh traktorjev - koliko se pozna 12KM proti npr 20KM? Dve znamki (MTech in MTD ) je že nekdo odsvetoval, pa me zanima če ima kdo pozitivno izkušnjo s tem? :)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Po maj 07, 2012 2:28 pm

Lani sva s kolegom malo gledala te traktorčke in sva šla okoli po trgovinah malo informacije zbirat o njih! Po večih trgovinah so kolegu svetovali, da naj kupi PARTNERJA, ker je to licenčna kopija husqvarne in je dejansko isti šmoren kakor husqvarna, samo da je ta ceneji od nje. Motor imata oba od B&S, razlika je samo v kvaliteti plastike, katero naj bi husqvarna imela malenkost boljšo.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po maj 07, 2012 2:59 pm

Gregamax je napisal/-a:Lani sva s kolegom malo gledala te traktorčke in sva šla okoli po trgovinah malo informacije zbirat o njih! Po večih trgovinah so kolegu svetovali, da naj kupi PARTNERJA, ker je to licenčna kopija husqvarne in je dejansko isti šmoren kakor husqvarna, samo da je ta ceneji od nje. Motor imata oba od B&S, razlika je samo v kvaliteti plastike, katero naj bi husqvarna imela malenkost boljšo.

se pravi ti priporočaš nekaj takega?

http://www.mobilservis.si/trgovina/trak ... 12597.html

mal čez 7 konjev.. je to dovolj? Glede na to, da s tem nisem še nikoli kosil, nimam občutka koliko bi moral takšem traktorček imeti.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po maj 07, 2012 3:46 pm

za taščo oz tak teren bi priporočal kaj takega, podobnega:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=6003931
oz če hočeš narediti prej:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=6013605 --tako imamo doma, le da z Lombardini diesel motorjem, zaenkrat bp.
lp

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po maj 07, 2012 4:29 pm

Gregamax je napisal/-a:Lani sva s kolegom malo gledala te traktorčke in sva šla okoli po trgovinah malo informacije zbirat o njih! Po večih trgovinah so kolegu svetovali, da naj kupi PARTNERJA, ker je to licenčna kopija husqvarne in je dejansko isti šmoren kakor husqvarna, samo da je ta ceneji od nje. Motor imata oba od B&S, razlika je samo v kvaliteti plastike, katero naj bi husqvarna imela malenkost boljšo.

husqvarna ima vgrajene še kawasakijeve in kohlerjeve motorje in ne samo B & S.... :)

ima pa še eno prednost ... opremljeni popolno tlačno mazanim motorjem, kar je pa zame osebno velik plus, razen v primeru dokaj ravnih površin...

lp

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Po maj 07, 2012 5:06 pm

Partnet P200 z 20 KM in B&S motorjem ima polno tlačen agregat. Je pa cena 2.350 eur. Ima tudi dva valja torej V-TWIN motor. Takšna HUSKVARNA ima 22 KM in KAVASAKIJEV MOTOR, cena pa je 3.500 eur ... torej 1150 eur več od Partnerja.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po maj 07, 2012 5:28 pm

border_ je napisal/-a:Partnet P200 z 20 KM in B&S motorjem ima polno tlačen agregat. Je pa cena 2.350 eur. Ima tudi dva valja torej V-TWIN motor. Takšna HUSKVARNA ima 22 KM in KAVASAKIJEV MOTOR, cena pa je 3.500 eur ... torej 1150 eur več od Partnerja.

uf,... to pa je že lep znesek - v tem primeru, bi se samo pozaninal, kako je z zagotavljanjem rezervnih delov (deli in servis) in se nato dokončno odločil ...

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 07, 2012 5:48 pm

a_sist je napisal/-a:Tudi jaz za taščo gledam naokoli za vrtni traktor. Ima zidanico na parceli 3800m2 .. Z eno samohodko in dvema laksarcama smo prejšnji teden kosili cel dan :)

Pravi gospa cenjena tašča, da je proračun okoli 1500€, teren je večinoma raven. Če ima kdo kaj spodobnega doma in da ne rabi, naj mi kar piše PM, vmes pa sprašujem lastnike katerega od teh traktorjev - koliko se pozna 12KM proti npr 20KM? Dve znamki (MTech in MTD ) je že nekdo odsvetoval, pa me zanima če ima kdo pozitivno izkušnjo s tem? :)

Najbolj učinkovita varianta je verjetno res moto kultivator, je pa vsaj naš dizelski Labin progres malo neroden za po vrtu, ker imamo cca. 90 dreves + razno grmičevje in razgiban teren. Če sklepam po samohodnih vrtnih kosilnicah, ne priporočam šparanja, zdaj imamo že kakšnih pet let Husqvarno R 152 SV s Hondinim motorjem in poleg "normalne" košnje praktično brez težav prenaša košnjo (pre)visoke trave recimo 2h skoraj brez pavze v hudi vročini, v klancu ipd. Da ne govorim koliko bolj "user friendly" je v primerjavi s svojo predhodnico (nastavljanje višine, vibracije ipd.). :D

Če kupiš nekaj poceni in s premalo konji, se lahko kaj hitro tepeš po glavi, ko se začnejo kakšne okvare in ko zamudiš kak teden s košnjo, pa je trava že malo večja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po maj 07, 2012 6:15 pm

berlonso je napisal/-a:za taščo oz tak teren bi priporočal kaj takega, podobnega:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=6003931
oz če hočeš narediti prej:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=6013605 --tako imamo doma, le da z Lombardini diesel motorjem, zaenkrat bp.
lp

~toMmy~ je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:Tudi jaz za taščo gledam naokoli za vrtni traktor. Ima zidanico na parceli 3800m2 .. Z eno samohodko in dvema laksarcama smo prejšnji teden kosili cel dan :)

Najbolj učinkovita varianta je verjetno res moto kultivator, je pa vsaj naš dizelski Labin progres malo neroden za po vrtu, ker imamo cca. 90 dreves + razno grmičevje in razgiban teren. Če sklepam po samohodnih vrtnih kosilnicah, ne priporočam šparanja, zdaj imamo že kakšnih pet let Husqvarno R 152 SV s Hondinim motorjem in poleg "normalne" košnje praktično brez težav prenaša košnjo (pre)visoke trave recimo 2h skoraj brez pavze v hudi vročini, v klancu ipd. Da ne govorim koliko bolj "user friendly" je v primerjavi s svojo predhodnico (nastavljanje višine, vibracije ipd.). :D

Če kupiš nekaj poceni in s premalo konji, se lahko kaj hitro tepeš po glavi, ko se začnejo kakšne okvare in ko zamudiš kak teden s košnjo, pa je trava že malo večja.

Motokultivator ni slaba ideja, vendar ima tašča 50 kil .. že s samohodko ima polne roke dela .. s tem si je pa sploh ne predstavljam :)
Se pa popolnoma strinjam s tabo, tommy. Raje daš kak stotak več in imaš mir in se kasneje ne tolčeš po glavi..

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC Po maj 07, 2012 7:21 pm

Doma imamo Gutbroda 20km, star cca. 5 let, s hidrostatskim pogonom. Dal že marsikaj skoz...poleg košnje zelo visoke trave, do vleka težkih stvari, deluje vse ok.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če maj 10, 2012 11:38 am

Nc... nabavli smo Partner z 20 KM B&S V-TVIN motorjem. Bomo vidli kaj bo. ;-) Cena je 2.150 eur s popustom.

Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost