Gregamax je napisal/-a:Lani sva s kolegom malo gledala te traktorčke in sva šla okoli po trgovinah malo informacije zbirat o njih! Po večih trgovinah so kolegu svetovali, da naj kupi PARTNERJA, ker je to licenčna kopija husqvarne in je dejansko isti šmoren kakor husqvarna, samo da je ta ceneji od nje. Motor imata oba od B&S, razlika je samo v kvaliteti plastike, katero naj bi husqvarna imela malenkost boljšo.
Gregamax je napisal/-a:Lani sva s kolegom malo gledala te traktorčke in sva šla okoli po trgovinah malo informacije zbirat o njih! Po večih trgovinah so kolegu svetovali, da naj kupi PARTNERJA, ker je to licenčna kopija husqvarne in je dejansko isti šmoren kakor husqvarna, samo da je ta ceneji od nje. Motor imata oba od B&S, razlika je samo v kvaliteti plastike, katero naj bi husqvarna imela malenkost boljšo.
border_ je napisal/-a:Partnet P200 z 20 KM in B&S motorjem ima polno tlačen agregat. Je pa cena 2.350 eur. Ima tudi dva valja torej V-TWIN motor. Takšna HUSKVARNA ima 22 KM in KAVASAKIJEV MOTOR, cena pa je 3.500 eur ... torej 1150 eur več od Partnerja.
a_sist je napisal/-a:Tudi jaz za taščo gledam naokoli za vrtni traktor. Ima zidanico na parceli 3800m2 .. Z eno samohodko in dvema laksarcama smo prejšnji teden kosili cel dan
Pravi gospa cenjena tašča, da je proračun okoli 1500€, teren je večinoma raven. Če ima kdo kaj spodobnega doma in da ne rabi, naj mi kar piše PM, vmes pa sprašujem lastnike katerega od teh traktorjev - koliko se pozna 12KM proti npr 20KM? Dve znamki (MTech in MTD ) je že nekdo odsvetoval, pa me zanima če ima kdo pozitivno izkušnjo s tem?
berlonso je napisal/-a:za taščo oz tak teren bi priporočal kaj takega, podobnega:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=6003931
oz če hočeš narediti prej:
http://www.avto.net/_TOVORNA/ad.asp?ID=6013605 --tako imamo doma, le da z Lombardini diesel motorjem, zaenkrat bp.
lp
~toMmy~ je napisal/-a:a_sist je napisal/-a:Tudi jaz za taščo gledam naokoli za vrtni traktor. Ima zidanico na parceli 3800m2 .. Z eno samohodko in dvema laksarcama smo prejšnji teden kosili cel dan
Pravi gospa cenjena tašča, da je proračun okoli 1500€, teren je večinoma raven. Če ima kdo kaj spodobnega doma in da ne rabi, naj mi kar piše PM, vmes pa sprašujem lastnike katerega od teh traktorjev - koliko se pozna 12KM proti npr 20KM? Dve znamki (MTech in MTD ) je že nekdo odsvetoval, pa me zanima če ima kdo pozitivno izkušnjo s tem?
Najbolj učinkovita varianta je verjetno res moto kultivator, je pa vsaj naš dizelski Labin progres malo neroden za po vrtu, ker imamo cca. 90 dreves + razno grmičevje in razgiban teren. Če sklepam po samohodnih vrtnih kosilnicah, ne priporočam šparanja, zdaj imamo že kakšnih pet let Husqvarno R 152 SV s Hondinim motorjem in poleg "normalne" košnje praktično brez težav prenaša košnjo (pre)visoke trave recimo 2h skoraj brez pavze v hudi vročini, v klancu ipd. Da ne govorim koliko bolj "user friendly" je v primerjavi s svojo predhodnico (nastavljanje višine, vibracije ipd.).
Če kupiš nekaj poceni in s premalo konji, se lahko kaj hitro tepeš po glavi, ko se začnejo kakšne okvare in ko zamudiš kak teden s košnjo, pa je trava že malo večja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost