Imam vprašanje pravne narave; doletelo me je to, kar marsikoga v teh časih, delodajalec mi ni podaljšal pogodbe. Zdaj me pa zanima:
- pri tem delodajalcu sem bil neprekinjeno zaposlen od 24.spetembra 2009 do 26. aprila 2012; vendar mi je ves čas podaljšaval pogodbe, v tem letu sem imel dve.
Nič me ni obvestil, da mi ne bo podaljšal; ostalo mi je 5 dni lanskega dopusta in ves letošnji
- ali je kje kak zakon, da mora sedaj meni on ta dopust plačati, ali ga lahko zataji??
- kako je z regresom; mora mi ga plačati za letošnje 4 mesece ne? Lanskega sem dobil.
Tukaj sem našel obrazec, da lahko vložiš tožbo, če regresa ne izplača, torej tu ni debate da mi ne bi izplačal za 4 mesece, imam prav?
http://www.informiran.si/survey.aspx?do ... erID=24678
Kako je z dopustom, po pravem bi me moral obvestiti, da ne bo podaljšal ne, in da imam možnost koristiti dopust, imam prav? Pač sem si ga šparal, da bi kasneje koristil. Zdaj mi je pa ostal, lahko zahtevam, da mi ga plača? Je kakšen člen zakona o tem? Lepo prosim, če ga kdo najde, da ga prilepi, sem iskal pa ne najdem, kolikor sem sledil po raznih forumih, stvar ni točno dorečena. Meni se pa gre tu za 11 dni dopusta, kar je v bistvu pol plače. Te dni bi imel pravico biti doma, sem jih pa oddelal.
Se lepo zahvaljuje, za kak namig, kako pristopit k zadevi. Jutri grem na firmo, in bi rad bil malo podložen z informacijami