Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

yerman
Nov uporabnik

Porok ali posojilo

Napisal/-a yerman Sr maj 09, 2012 6:43 pm

Pozdravljeni,
jaz imam v planu kuputi avto, vendar so tukaj problem finance. :cry: Starše sem že vprašal, če bi lahko šli za poroka (eden od njih), jaz bi tako ali tako plačeval mesečni obrok, ampak noben od njiju noče pomagati :| . Na mesečni ravni imam 500€ + prihodkov, tako da odplačilo ne bi bil problem.
Razmišljal sem, da bi se zakreditiral za okrog 2.500 - 3.000€. Če ima kdo kakšno ponudbo za posojilo oz. še boljše, če bi kdo šel za poroka bi bil zelo hvaležen. Seveda le-ta oseba bi bila tudi primerno nagrajena. Lahko mi pošljete ponudbo preko zasebnega sporočila (pa samo resni).
lep pozdrav,
Nik

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: Porok ali posojilo

Napisal/-a a4 Sr maj 09, 2012 7:06 pm

nov avto ali rabljen ?

lahko se dogovoriš s prodajalcem...

EDIT: lahko pa tudi kupiš avto za 300€....
jaz imam tud avto take vrednosti (še nižje) pa čist normalno naredim 250km tedensko

yerman
Nov uporabnik

Napisal/-a yerman Sr maj 09, 2012 7:13 pm

a4 je napisal/-a:nov avto ali rabljen ?

lahko se dogovoriš s prodajalcem...

Rabljen. Samo malo dvomim, da se s vsakim prodajalcem da zmenit, za npr. 12 mesecev.
Glede na to da sem študent ne vem kako bo. Drugače pa bi bili v kredit vključeni še stroški zavaravanja, vinjeta,ipd.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr maj 09, 2012 8:26 pm

glej, če ti že starši nočjo it za poroka, je toliko manj možnosti da ga boš tukaj dobil.
vem da je v teh časih težko kaj kupit, če maš službo, še posebej pa če si študent. velik sreče...
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Sr maj 09, 2012 8:47 pm

Saj pa tisti študentski kredit se da baje brez problema dobit tak ,da ne vidim v čem je fora.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 09, 2012 8:51 pm

106 je napisal/-a:Saj pa tisti študentski kredit se da baje brez problema dobit tak ,da ne vidim v čem je fora.

V tem, da če njemu zagusti boš ti tisti, ki mu boš odplačeval avtomobil. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr maj 09, 2012 8:52 pm

106 je napisal/-a:Saj pa tisti študentski kredit se da baje brez problema dobit tak ,da ne vidim v čem je fora.

do 1000€

yerman
Nov uporabnik

Napisal/-a yerman Sr maj 09, 2012 9:01 pm

Če lahko tukaj nekaj pripomnem. Možnost, da gre kaj narobe je minimalna. Po drugi strani pa tako ali
tako tudi sam ne bi šel v posel brez nekakšnega ovirjenega papirja, da sva s neko osebo sklenila dogovor.
In če gre kaj po zlu, pa se vsakem primeru dolg prenese na starše. Ampak, kot sem dejal, možnosti so minimalne.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr maj 09, 2012 9:12 pm

LukL je napisal/-a:

do 1000€

Punca je dobila cca 3.000 EUR študentskega kredita par let nazaj, in sicer v roku 1 tedna in brez nekih problemov (doba odplačevanja 3 leta). Je pa seveda rabila poroka - oče, tko da smo na istem.

Kar se konkretnega primera tiče - moj predlog bi bil, da par mesecev šparaš kot "zmešan" in vzameš nekaj za 1.500 EUR ali kaj za 500 EUR. Ravno danes sem videl na a.net kar nekaj lepih avtomobilov za ta denar. Poglej temo, ki jo je odprl uporabnik "tiguan". Tole s poroki in posojili se ti lahko maščuje. Moj kolega je nekoč posojal denar folku in verjemi..če se kaj zalomi (ko se gre za denar), nikoli ni prijetno. Enake probleme bi lahko imel s porokom.. Vem, da se ti to zdi brezveze, ampak folku se to dogaja. Sploh v takih časih.

yerman
Nov uporabnik

Napisal/-a yerman Sr maj 09, 2012 9:24 pm

Mi lahko pomagaš s kakšnim linkom, ker nisem našel te teme...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr maj 09, 2012 9:55 pm

viewtopic.php?f=18&t=90669&start=20

Sicer si kaj ful ne boš mogel pomagai, ampak nekaj predlogov pa je.

Stvar je v tem, da če vzameš avtomobil za 2,5k EUR, boš lahko imel na njem še vsak mesec za 200, 300 EUR stroškov (tako kot na tistem za 500 ali 5.000 EUR), ki pa jih bo potem kar mal težko krit, poleg odplačevanja kredita/posojila. Ok vsaj 500 EUR boš imel itak takoj na začetku - 1. obrok registracije, če boš vzel na obroke in cestnina, ki jo plačaš ob registr., vinjeta, servis..

Medtem ko pa voziš tega za 500 EUR, pa probaj šparat za novejšega/boljšega, če bi ga rad menjal čimprej. Tega čez 1 leto prodaš, na ceni tako ali tako ne bo izgubil kaj preveč in to je to.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr maj 09, 2012 10:35 pm

yerman je napisal/-a:1. Starše sem že vprašal, če bi lahko šli za poroka (eden od njih), ampak noben od njiju noče pomagat

2. Če ima kdo kakšno ponudbo za posojilo oz. še boljše, če bi kdo šel za poroka bi bil zelo hvaležen. (pa samo resni)

3. Možnost, da gre kaj narobe je minimalna.

4. če gre kaj po zlu, pa se vsakem primeru dolg prenese na starše. Ampak, kot sem dejal, možnosti so minimalne.

1. Starši imajo vedno prav.

2. Ti nisi resen. Tudi takšni se najdejo ki posodijo, ampak ob nevračilu lomijo kosti.

3. Tudi to smo že nekje slišal

4. Ata pa mama sta rekla NE. Torej tudi ne bosta odplačevala stroškov naivnega poroka.

Če si pameten kupi vozilo, ki si ga lahko privoščiš in vzdržuješ. Verjetno si komaj naredil izpit, priložnost da si nekoč lastiš dober avto je še nešteto. Priporočam da večino denarja vložiš v znanje (beri: študij).

yerman
Nov uporabnik

Napisal/-a yerman Sr maj 09, 2012 11:01 pm

Hvala, za nekako pozitivno kritiko, bom upošteval te alineje. Tudi sam sem slišal o takih zgodbah, ampak
vseeno sem mnenja da do takega primera pri meni ne bi prišlo. Da odgovorim na tvoje alineje:
1. Se strinjam, da imajo starši vedno prav, veliko so dali skozi in imajo dosti izskušenj, ampak včasih starši zatrejo aspiracije svojim
otrokom
2. Oče je rekel ne zaradi drugih razlogov, mati pa je že zakreditirana
3. Kupil sem si vozilo, ki sem si ga lahko privoščil pred dvemi leti (s svojim denarjem) in ga imel 1 leto in pol, potem pa je šla mašina v 3 kraje.
4. Izpit imam že 3 leta tako da ja, nisem nek mulo brez nekih življenskih izkušenj (dal sem veliko pozitivnih in negativnih stavri skozi v življenju)
lp,
Nik

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če maj 10, 2012 6:08 am

In kot študent verjetno avto fullll nujno potrebuješ?
Šparaje leto dni ali dve pa potem kupiš ne pa kar tako neke krede jemati in se zadolževati ker se ti potem lahko zgodi da se ujameš v nek vrtiljak posojil ker avto ni samo avto so še servisi, popravila, gume, zavarovanje.....
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov