Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Smeti- mestno redarstvo-kazen???

Napisal/-a soso Po maj 21, 2012 8:29 pm

Pozdravljeni.

Danes dobim domov modro kuverto, najprej sem mislil, da sem naredil kak prekršek, a ko jo odprem, me je skoraj kap, dobesedno :)
Na listu piše, da na podlagi xx člena xx. odstavka, so mestni redarji v mb na enem kraju, ki niti ne vem kje je, našli odpadke in med njimi tudi papir, predvidevam, da položnica ali kakšna kuverta, kjer so napisani moji podatki. Ker živim v bloku imamo skupne kesone, ki pa so zunaj na prostem. Večkrat vidim kakšnega klošarja, ki hodi in pobira iz njih kar naj bi bilo še uporabno ( za njega), zato predvidevam, da je nekdo pobral vrečke, ven vzel kaj rabi in odvrgel nekje na prostem.
Kaj naj napišem v pritožbo? To kar sem tukaj? Res me zanima ali se je komu že zgodilo kaj podobnega? Ker kazni baje niso majhne. Imam pa 5 dni, da pritožim.
Hvala za pomoč

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Smeti- mestno redarstvo-kazen???

Napisal/-a lancia hf Po maj 21, 2012 8:48 pm

Če je papir itak nima kaj iskati v kontejnerju za nekoristne odpadke, in bi mogel dati papir na ekološki otok med papir. ;) (teh se ne da odpreti)
Vrhnika ima kazen za tako stvar 250€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po maj 21, 2012 11:23 pm

OFF:
Papir, karton to meni daj-te bom vse skuru, ko vse lanfa na drva.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To maj 22, 2012 6:56 am

@Soso: tale bo težka... namreč na podlagi takih dokazov oni iščejo tudi odlagalce na divjih odlagališčih.... lahko sicer probaš ravno s tem opisom, ki si ga podal, dvomim pa da boš dosegel kaj.

Še nekaj na splošno: V smeti se meče vse žive papirje, od položnic, do dopisov, odločb.... tam gor so ponavadi vsi vaši podatki, in to ne spada v smeti. Če že, potem te podatke skrbno uničite (izrežeš, skuriš), ker enkrat ko nekdo pride do vaše davčne, emšo, štrevilke TRR imate lahko hude probleme.
V razmislek.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To maj 22, 2012 8:48 pm

Že iščem po netu uničevalec dokumentov :) Ja malce me je izučilo, bo treba biti bolj pozoren.
Sem pa danes klical na redartvo, malce povprašal kaj napisat v ugovor, ter povedal, kaj se je najverjetneje zgodilo. Pravi stric, da verjetno zato ne bo kazni, amapak tak je postopek, da morajo poslat obvestilo

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To maj 22, 2012 9:10 pm

Kaj točno pa je namen pisma, ki so ti ga poslali? Opomin ali zahtevajo kaj od tebe?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov