Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Stara knjiga

Napisal/-a nevermind Ne jun 10, 2012 9:24 pm

Živijo,

sem našel eno staro cerkveno knjigo (stara 150 let) v latinščini in me zanima, kje bi jo lahko nesel (kakšen urad/strokovnjak), da ocenijo vrednost in potem prodal?

Lp.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Stara knjiga

Napisal/-a crxdelsol Ne jun 10, 2012 9:52 pm

Mislim da boš moral do kakega posameznika/strokovnjaka.

Je skrivnost ali lahko poslikaš malo ?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne jun 10, 2012 9:57 pm

Jaz take reči zaenkrat nebi raje nikamor nosu kazat al slik komurkol pošiljat, prvo se raje dobro pozanimaj, kdo sploh je kova, ki bi ti tako oceno lahko najbolj primerno podal. Ko boš imel več mnenj o enem in istem človeku, šele potem kaži, saj bi z prehitrim kazanjem, zadevo lahko dobil podcenjeno. Pa ne takoj govort da bi to rad prodal, pač pa zgolj rabiš oceno, pa čeprou si verjetno pol vsak domišlja, da gre taka stvar v prodajo.
Vsaj tako bi jaz naredil če bi bil na tvojem mestu, ti pa naredi kakor ti želiš ;).

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Ne jun 10, 2012 10:03 pm

Samo naslov vpiši v google al pa avtorja pa boš takoj videl ,če je kaj vredna. Maš na netu tud prav za to namenjene iskalnike za to.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jun 10, 2012 10:14 pm

pinny je napisal/-a:Jaz take reči zaenkrat nebi raje nikamor nosu kazat al slik komurkol pošiljat, prvo se raje dobro pozanimaj, kdo sploh je kova, ki bi ti tako oceno lahko najbolj primerno podal. Ko boš imel več mnenj o enem in istem človeku, šele potem kaži, saj bi z prehitrim kazanjem, zadevo lahko dobil podcenjeno. Pa ne takoj govort da bi to rad prodal, pač pa zgolj rabiš oceno, pa čeprou si verjetno pol vsak domišlja, da gre taka stvar v prodajo.
Vsaj tako bi jaz naredil če bi bil na tvojem mestu, ti pa naredi kakor ti želiš ;).

2X. Je pa s tenm stvarem tako, da lahko je kar nekaj vredna, lahko pa toliko kot bi dobil za star papir neglede na starost knjige.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 10, 2012 11:55 pm

Če bi jo lahko prodal - zakaj pa ne :) Meni ne pomeni dosti, je pa drugače zelo lepo notri napisano s tistimi črkami in ilustracijami. Mogoče se najde kak zbiratelj. Gre se za knjigo, ki vsebuje mašne molitve Rimskokatoliške Cerkve.

Nekaj takšnega http://www.anticalibreria.it/upload/use ... RE848A.jpg , http://wdtprs.com/images/BLOG/MR1570_front.JPG

Primer: l. 1585 = 2400 €, l. 1484 = 9200 €, +1950 so pa od 200 - 500 €

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Po jun 11, 2012 8:55 am

http://www.bolha.com/knjige-rokopisi/ma ... 1280359016

starost , je podobna kot pri tvoji knjigi.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po jun 11, 2012 9:11 am

ce je staro se ne pomeni, da je vredno.. Vredno je tisto kar je staro in redko pa seveda, mora bit iskano
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jun 11, 2012 6:35 pm

Približno oceno boš dobil že v vsakem antikvariatu, kjer odkupujejo starine. Ne ocenjuje se le starost posameznega kosa, temveč tudi ohranjenost, okrašenost (z ilustracijami, ipd) ter redkost dela. Pri predvidoma vrednejših kosih pa je dobro pridobiti kakšno mnenje izvedenca (umetnostih zgodovinarjev v kakšnem muzeju, pri npr. slikah, plastikah pa v galerijah).

Vendar pa glede na to, da gre za sakralno knjigo iz 19. stoletja, katerih je na trgu "malo morje", so REALNE cene le teh temu primerne. Bolha ni in ne bo realni pokazatelj prave cene, v zadnjih letih pa se pri kupcih tovrstnih zadev pojavlja prekomerno pretiravanje z vsem, kar je starejše od 50 let. Žal! Večjo vrednost se da "iztržiti" pri blagovni menjavi s kakšnim zbiralcem starin, ki bi imel "fetiš" na tovrstne kose.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Po jul 16, 2012 9:21 pm

počak še kakih 200 let,boš več dobil zanjo. cene rasterjo z leti,hehe
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jul 16, 2012 9:26 pm

Realnost te knjige je taka, da jo lahko da na bolho za 15eur, pa ga vsaj eno leto ne bo nihče niti poklical.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov