Jah, potem bi moral v vprašanje dodati povprečno na delovne dni. Ker sedaj boš dobil vse sorte odgovore, iz katerih ne boš mogel sklepati, koliko folk naredi samo med delovnimi dnevi.zoki986 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Povprečni dnevni kilometri zato ker se lahko recimo razlikuje. 365 so vsi dnevi v letu, če pogledamo samo delovne dni, ki jih je recimo približno 100 dni manj, kot je dni v letu, in pride do nekaj razlike. Recimo. če kdo uporablja avto samo med tednom. Če recimo predpostavim da nekdo uporablja avtomobil samo za v službo in s tem naredi letno 15.000 km, ter delim z dnevi v letu, ali z delovnimi dnevi v letu, pride do razlike. Nihče pa tudi ne dela vsak dan točno takšno število kilometrov, zato sem tudil dodal vprašanje o dnevnih kilometrov, ker se lahko dan na dan kilometri razlikujejo (še kakšni opravki, trgovina, gostilna;),...)
LP!
Energetik81 je napisal/-a:Recimo jaz se med delovnikom skoraj nič ne vozim, kakšen vikend ogromno, drug vikend spet nič. In pravilni odgovor o povprečnih km/dan je lahko samo letni km/365, ker je to definicija povprečne dnevne razdalje.
Kdaj sem pa napisal, da me moti? Mogoče sem napisal le, da je podajanje porabe precej neuporabno, če ne vemo načina in relacij vožnje posamznega voznika.peroRS je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Recimo jaz se med delovnikom skoraj nič ne vozim, kakšen vikend ogromno, drug vikend spet nič. In pravilni odgovor o povprečnih km/dan je lahko samo letni km/365, ker je to definicija povprečne dnevne razdalje.
off: zakaj te potem moti, če npr. jaz podam povprečno porabo na 100.000km? Saj je to (po tvojih besedah) definicija povprečne porabe![]()
Ker en dan se voziš počasi, drug dan se mudi in voziš hitro, treji dan si v mestu, četrti greš na morje (hrib navzdol) itd. Na koncu pač šteje povprečje, ker je nemogoče razčlenit vse načine vožnje in relacije.
Energetik81 je napisal/-a:Kdaj sem pa napisal, da me moti? Mogoče sem napisal le, da je podajanje porabe precej neuporabno, če ne vemo načina in relacij vožnje posamznega voznika.peroRS je napisal/-a:Ker en dan se voziš počasi, drug dan se mudi in voziš hitro, treji dan si v mestu, četrti greš na morje (hrib navzdol) itd. Na koncu pač šteje povprečje, ker je nemogoče razčlenit vse načine vožnje in relacije.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov