Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
zoki986
Nov uporabnik

Kraj: Radeče

Anketa o uporabi avtomobila

Napisal/-a zoki986 Pe okt 19, 2012 12:00 pm

Pozdravljeni!

V spodnjem linku je povezava do spletne ankete o uporabi avtomobilov. Zato bi prosil za sodelovanje v spodnji anketi. Anketa je anonimna, ter bo uporabljena v diplomski nalogi. Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujem!

Anketa se je zaključila, hvala vsem za sodelovanje;)
Zadnjič spremenil zoki986, dne Sr okt 24, 2012 10:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: Anketa o uporabi avtomobila

Napisal/-a srcnik Pe okt 19, 2012 1:26 pm

evo rešeno

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe okt 19, 2012 1:27 pm

rešeno

martin911
Nov uporabnik

Napisal/-a martin911 Pe okt 19, 2012 2:07 pm

rešeno

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 19, 2012 2:17 pm

reseno se z moje strani ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Pe okt 19, 2012 2:49 pm

Rešeno 8)

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ysrxdtczvgu Pe okt 19, 2012 2:56 pm

rešeno ;)
Programmers - an organism that turns coffee into software.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Pe okt 19, 2012 3:46 pm

Zanimivo ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 19, 2012 6:56 pm

Rešil, vendar imam par pripomb.
Če se že napiše letne kilometre, zakaj je potem še vprašanje o povprečnih dnevnih kilomterih, ki so letni/365?

Vprašanje "Koliko kilometrov naredite v povprečju dnevno z osebnim vozilom v eno smer" je tudi podvojeno. Če odgovoriš točno, je to letni/365/2.

Vprašanje 17: "Vseeno mi je" in "Nepomembno" - a ne pomeni to isto??
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe okt 19, 2012 7:07 pm

rešeno ;)

Uporabniški avatar
zoki986
Nov uporabnik

Napisal/-a zoki986 Pe okt 19, 2012 7:18 pm

Pozdravljeni!
Povprečni dnevni kilometri zato ker se lahko recimo razlikuje. 365 so vsi dnevi v letu, če pogledamo samo delovne dni, ki jih je recimo približno 100 dni manj, kot je dni v letu, in pride do nekaj razlike. Recimo. če kdo uporablja avto samo med tednom. Če recimo predpostavim da nekdo uporablja avtomobil samo za v službo in s tem naredi letno 15.000 km, ter delim z dnevi v letu, ali z delovnimi dnevi v letu, pride do razlike. Nihče pa tudi ne dela vsak dan točno takšno število kilometrov, zato sem tudil dodal vprašanje o dnevnih kilometrov, ker se lahko dan na dan kilometri razlikujejo (še kakšni opravki, trgovina, gostilna;),...)

Prav tako za vprašanje v eno smer.

Za 17, pa lahko ti je vseeno ali je ali ni, ali pa čist brezveze je. Tako nekako sem si predstavljal.

Drugače pa hvala za komentar.

LP!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe okt 19, 2012 7:39 pm

Rešil ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe okt 19, 2012 9:45 pm

Rešeno.

lp

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 So okt 20, 2012 9:01 am

zoki986 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Povprečni dnevni kilometri zato ker se lahko recimo razlikuje. 365 so vsi dnevi v letu, če pogledamo samo delovne dni, ki jih je recimo približno 100 dni manj, kot je dni v letu, in pride do nekaj razlike. Recimo. če kdo uporablja avto samo med tednom. Če recimo predpostavim da nekdo uporablja avtomobil samo za v službo in s tem naredi letno 15.000 km, ter delim z dnevi v letu, ali z delovnimi dnevi v letu, pride do razlike. Nihče pa tudi ne dela vsak dan točno takšno število kilometrov, zato sem tudil dodal vprašanje o dnevnih kilometrov, ker se lahko dan na dan kilometri razlikujejo (še kakšni opravki, trgovina, gostilna;),...)
LP!
Jah, potem bi moral v vprašanje dodati povprečno na delovne dni. Ker sedaj boš dobil vse sorte odgovore, iz katerih ne boš mogel sklepati, koliko folk naredi samo med delovnimi dnevi.
Recimo jaz se med delovnikom skoraj nič ne vozim, kakšen vikend ogromno, drug vikend spet nič. In pravilni odgovor o povprečnih km/dan je lahko samo letni km/365, ker je to definicija povprečne dnevne razdalje.
Če hočeš kvalitetno anketo, moraš postaviti kvalitetna vprašanja. Samo tako kot nasvet.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So okt 20, 2012 11:03 am

Energetik81 je napisal/-a:Recimo jaz se med delovnikom skoraj nič ne vozim, kakšen vikend ogromno, drug vikend spet nič. In pravilni odgovor o povprečnih km/dan je lahko samo letni km/365, ker je to definicija povprečne dnevne razdalje.

off: zakaj te potem moti, če npr. jaz podam povprečno porabo na 100.000km? Saj je to (po tvojih besedah) definicija povprečne porabe ;)
Ker en dan se voziš počasi, drug dan se mudi in voziš hitro, treji dan si v mestu, četrti greš na morje (hrib navzdol) itd. Na koncu pač šteje povprečje, ker je nemogoče razčlenit vse načine vožnje in relacije.

Enako je tudi pri prevoženih kilometrih. Jaz včasih preko tedna naredim po 200-300km na dan, tujina tudi čez jurja, potem se pa 2 tedna skoraj nič ne vozim.
Spet drugič pa se vozim konstantno (vsak dan recimo 60 ali pa 140km). In konec leta zopet štejejo le končni kilometri na števcu (tj. povprečje) ;)

Uporabniški avatar
zoki986
Nov uporabnik

Napisal/-a zoki986 So okt 20, 2012 11:23 am

Tako sem si zamislil kot je peroRS napisal.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN So okt 20, 2012 2:22 pm

rešeno ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po okt 22, 2012 8:41 am

peroRS je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Recimo jaz se med delovnikom skoraj nič ne vozim, kakšen vikend ogromno, drug vikend spet nič. In pravilni odgovor o povprečnih km/dan je lahko samo letni km/365, ker je to definicija povprečne dnevne razdalje.

off: zakaj te potem moti, če npr. jaz podam povprečno porabo na 100.000km? Saj je to (po tvojih besedah) definicija povprečne porabe ;)
Ker en dan se voziš počasi, drug dan se mudi in voziš hitro, treji dan si v mestu, četrti greš na morje (hrib navzdol) itd. Na koncu pač šteje povprečje, ker je nemogoče razčlenit vse načine vožnje in relacije.
Kdaj sem pa napisal, da me moti? Mogoče sem napisal le, da je podajanje porabe precej neuporabno, če ne vemo načina in relacij vožnje posamznega voznika.

V primeru te ankete pa sem napisal samo, da so vprašanja podvojena oziroma potrojena, ker lahko avtor ankete že iz letnih km izračuna dnevne km.

Ker pa gre za uporabo električnega vozila, je tako dnevno povprečje neuporaben podatek. En bo naredil 50 povprečnih dnevnih km samo s tisoč km dolgo vožnjo v tujino 1x/mesec, drugi pa bo delal vsak dan po 50km. V prvem primeru je električni avto neuporaben, v drugem pa je idealen. In ravno tega avtor ne bo izvedel iz svoje ankete.
Če bi hotel uporaben podatek, bi moral v anketi vprašati tudi po standardni deviaciji te povprečne dnevne razdalje. Tisti vozniki, ki imajo veliko st.dev. delajo zelo različne vožnje, od zelo kratkih, do zelo dolgih. Tisti vozniki, ki pa imajo majhno st.dev. pa delajo večino skoraj enake razdalje.

OK, ne bom več pametoval, če gre za anketo tipa 24h. :)
Ker gre pa za anketo v diplomski nalogi, bi moral bitiavtor precej bolj natančen, ker gre v tem primeru za znanstveno delo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po okt 22, 2012 9:24 am

Rešil :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po okt 22, 2012 4:17 pm

Energetik81 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Ker en dan se voziš počasi, drug dan se mudi in voziš hitro, treji dan si v mestu, četrti greš na morje (hrib navzdol) itd. Na koncu pač šteje povprečje, ker je nemogoče razčlenit vse načine vožnje in relacije.
Kdaj sem pa napisal, da me moti? Mogoče sem napisal le, da je podajanje porabe precej neuporabno, če ne vemo načina in relacij vožnje posamznega voznika.

Vprašanje si postavil, odgovor imaš pa zgoraj podan, še enkrat si ga preberi v celoti. Upam, da razumeš bistvo ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov