Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Zbiranje prostovoljnih prispekov po domovih, parkiriscih ...

Napisal/-a Ronin Če nov 15, 2012 4:34 pm

Torej, zadeva je sledeca:

Zanima me ali določena društva (čeprav nekako dvomim), ki zbirajo prostovoljne prispevke za ljudi v stiski, gluhoneme, invalide in podobno, dejansko hodijo po hišah ali so to vecinoma ksni prevaranti ter nekateri, ki se sami "organizirajo" in prosijo pomoc po domovih.

Je kje omenjeno, da drustva NE hodijo po domovih in da lahko nakazes samo preko poloznice? Vem, da sta RK in Karitas izrecno rekla, da v primeru letosnjih poplav ne hodijo po domovih, tako da naj ljudje pazijo. Vem, da gasilci zbirajo prispevke in ti dajo tudi potrdilo, to mi je jasno.

Gledam mal tud po parkiriscih. Nekdo uleti z listom papirja, da kao zbira prispevke za pomoc. Naredi mimiko, da je gluh, da ti za prebrat in koliko prispevas. Videl sem, da ne pokaze nobene izkaznice, ne da nobenega potrdila in podobno.

Je kje jasno napisano, ce se zbira po domovih ter podobno?
There is no time...

pan-am
Nov uporabnik

Re: Zbiranje prostovoljnih prispekov po domovih, parkiriscih

Napisal/-a pan-am Če nov 15, 2012 6:26 pm

Od vsakega, ki zbira prispevke, je treba zahtevati izkaznico oz. potrdilo organizacije, za katero naj bi zbiral denar.

Enkrat je v BTC-ju na parkingu prišla do mene mlada punca, kao gluha, po videzu kakšna Romunka ali Bolgarka. Jo sprašujem in se dela, da ne sliši ter mi moli pod nos list, na katerem je bilo v ang. in polomljeni slovenščini napisano, da zbira denar za operacijo. Nato jo ignoriram, ampak ona mi še naprej rine list pod nos. Vzamem iz žepa telefon in se naredim, da kličem policijo - takrat pa samo črta in je ni bilo nikjer več. Kasneje, ko sem šel iz trgovine, sem na drugem koncu parkinga videl njo s še dvema "sodelavkama", ko so stale in nekoga čakale, verjetno "šefa", da jih pride pobrati.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Če nov 15, 2012 7:13 pm

Ah, sej te punce so revce. Verjetno sta jih potem od šefa "dobile" ker je bil premajhen izkupiček.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če nov 15, 2012 8:53 pm

ma_hi je napisal/-a:Ah, sej te punce so revce. Verjetno sta jih potem od šefa "dobile" ker je bil premajhen izkupiček.

Ja in? So zdaj pan-am ali pa vsi ostali, ki ji niso dali denarja krivi za to? Banda je banda in delajo skupaj, nobene milosti za barabe!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če nov 15, 2012 10:06 pm

Evo pa še jaz povem mojo zgodbo, prejšni teden pred Lidlom - Maribor Tezno. :lol:

Ob vstopu v trgovino ga kruznejo mimo v Audi A4 B5 4je čokoladni. Parkirajo nekje zadaj itd.. Potem pa pridem ven iz trgovine, grem do avta pa naenkrat skoči tip pred mano od nevem kod z listom in se dela gluhega. Jaz kao, da nimam dnarja naj se umakne. On se dela gluhega. Potem vidi, da imam polne roke, se mi umakne ono "oprostite, kar spravite najprej vrečke v avto". Dam vse v avto, se hočem obrnit pa še kr teži tip. No potem vzamem list v roke, ga berem, da zbirajo neke prispevke za gluhe in nevem kaj še vse. Prispevki vsi nad 10eur pa tam do 20eur.

Se nardim norega (saj itak enga eura pa ne bom pogrešal) :DDD se podpišem z tremi črtami, dopišem poštno št in kraj (kot pač imajo navedeno) potem pa pod višino prispevkam dam 1 eur :mrgreen: .. začnem iskat po denarnici najmanjše kovance nakar začne tip spuščat neke zvoke (na prvi pogled se je zdelo, da zvoki veselja, da spet nekdo daruje) potem pa mi nastavi roko, vsipam one rjave na roko pa se začne dret, pa kimat z glavo, da ne, da je premalo. Ga gledam WTF, on pa meni list nazaj, češ napisal si 10 eur (nalašč sem zraven višine donacije potegnil črto, kr dolgo, 1---) no potem mi je blo vse jasno, da uporabljajo flumastre, ki se dajo brisat. Ko sem začel glasneje govorit in naj mi vrne denar, če je fukjen, je spakiral.

Ma škoda, da nisem imel takrat v glavi druge ideje. No naslednjič se podpišem, dodam poštno številko, za kraj izpolnim Policija, višina donacije pa 113. Še preden bo prebral bom pa že imel na telefonu vtipkano cifro, pa da ga vidim 8) (bom štopal kolk časa je potrebno nekomu, da s*****)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če nov 15, 2012 11:00 pm

takim ne dajat denar. lahko se vam smilijo, a na koncu ta denar konča pri mafiji in ne pri teh osebah. 1x je bil nekje nek članek sam sm pozabil kje.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe nov 16, 2012 11:22 am

Če zbirajo prostovljne prispevke po domovih, parkiriščih vam more pokazati dovoljenje UE kjer zbira prispevke.

UE preveri stanje upravičenca ali društva, namen.... ter se mu na tej podlagi zavrne ali odobri zbiranje prispevkov.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe nov 16, 2012 12:38 pm

Hahah sedaj se spomnim ene teme, nekaj časa nazaj, ko je en tip vzel rorcange z avta in nekoga opizdil po glavi :lol:
Naj nekdo najde.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So nov 17, 2012 5:11 pm

Jaz denarja ne dam nikomur..sploh ne na ulici. Ampak samo položnice, nakazila..
Je pa tega res ogormno..čeprav tudi moja sestra je zelo aktivna v tem ampak ona zbira samo oblačila, hrano, zvezke,knjige ipd. tako da mislim da kdor zbira take zadeve ve kam bo z njimi in kdo jih rabi. Medtem ko pa neki cigani in narkomani zbirajo za razne komune itd. to pa sem se samo enkrat nasral pa nikoli več.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost