Napisal/-a JamesTheMan Če dec 06, 2012 12:38 pm
Pozdravljeni, na vas se obračam glede mojega problema:
Prejšnji teden sem pri mobilnem operaterju kupil nov tablični računalnik. Ko sem prišel domov sem opazil, da ima stvarno napako. Zaslon je bil na robovih, na dveh delih izbočen tudi po 2mm, čeprav bi moral biti raven, tako kot je na ostalih dveh stranicah. Kot kaže je prišlo do napake pri proizvodnji in ni bil ekran dobro vstavljen v ohišje. Odpravim se nazaj v trgovino kjer sem kupil izdelek. Prodajalec izpolni reklamacijski zapisnik in pravi, da morajo poslati računalnik na servis, šele nato mi ga lahko zamenjajo. Vse lepo in prav, ko me kličejo iz servisa in mi javijo sledeče: "NI STVARNA NAPAKA, OKVARA JE NEZNATNA IN JO LAHKO ODPRAVIMO Z ZAMENJAVO ZADNJEGA OHIŠJA." Tu se mi poraja vprašanje, kako ni stvarna napaka, če so v drugem delu stavka napako priznali?? Prodajalec se izgovarja, da mora servis potrditi stvarno napako, drugače ga ne morejo menjati. Ker je izdelek nov in je bila takoj odkrita stvarna napaka, me zanima ali sem upravičen do zamenjave izdelka? Ker se mi zdi nerazumno, da mi hočejo nov izdelek popravljati, kljub temu da jaz zahtevam novega. Pri vodji poslovalnice sem zahteval zamenjavo izdelka, ki pa je mojo zahtevo zavrnil. Pravi, da mi preostane le pritožba nadrejenim in pa seveda inšpekcija.
Zanima me kakšno je vaše mnenje, kaj mi svetujete?
Hvala za vaše odgovore,
lep pozdrav