Pozdravljeni, danes sem norič viso elektron (predplačniško). ker z paypalom nisem še domač me zanima koko stvari potekajo. Najprej vem da ti trgajo 1,5€ ki ti jih nato nakažejo nazaj. Naprej se pa izgubim namreč nevem ali moraš iz vise nekako nakazati denar na paypal ali pa sta kartici samo povezani ter ti direktno jemele iz vise?
ja ko se registreras in dodas kartico ti trgajo 1,50€ in ko vtipkas pin dobis teh 1,50€ nazaj. stem ap tudi oni preverijo koliko imas limit na kartici. in ko gres recimo kej kupovati prek ebay placas z paypal in cena je 50€ ( ce imas tok limita) ti se odtega 50€ z visa kartice in 18. v mesecu se ti denar trga z tekocega racuna. nic ni potrebno nakazovati denar na paypal itd..
sicer pa kolikor sem seznanjen, viso eletron ni mogoce dodati na paypal. ampak samo orginal viso. edino ce so kej spremenil v zadnjem letu.
Če ti nakažeš denar ni nobenih dodatnih stroškov, le visok menjalni tečaj majo. Vzamejo pa nekaj procentov prejmeniku denarja, kar pa tebe ne zanima ker je ponavadi to že v ceni.
Visa electron naj bi delovala. Kako to mislite koliko imam limita? Torej če nalozim cca5€ ter aktvieram ter nato kupim nekaj za 3€ bom imel skoraj 0€ potem naložim na viso spet 10€ lahko spet kupujem?
vsaka kreditna kartica ima limit koliko na mesec lahko porabis denarja... tako funkcjonera paypal, če imas limit 300€ mesecno lahko preko paypal placas max 300€
ce pa tebi gdo poslje denar in zelis prevzeti denar da nakazejo na viso kartico pa zaracunajo 2€ za transakcijo
IgorMM je napisal/-a:sicer pa kolikor sem seznanjen, viso eletron ni mogoce dodati na paypal. ampak samo orginal viso. edino ce so kej spremenil v zadnjem letu.
Imam Viso Electron od Abanke in je povezana s Paypalom. Sem tudi že zapravljal in nakazoval denar na kartico, vse vredu.
Visa elektron preverjeno deluje, je pa res da je debetna kartica, se pravi, da moraš denar prej naložiti na njo. Torej je predplačniška oz. lahko zapraviš samo toliko kolikor imaš na njej denarja (predstavljaj si mobi kartico pri mobitelu).
Kam bi vi nalagal denar, če je pa direktno na TRR vezana ?
Če imaš stanje na TRR, lahko plačuješ z njo.
Tut sam imam to kartico in jo ravno tako uporabljam preko PayPala. Vzamejo ti 1€ ko dodaš kartico v sistem PayPala, ko ti jo potrdijo - kar je takoj, če podatki o kartici in stanje na TRR štimajo, da ti lahko 1€ opiljo. Tega denarja nikoli ne dobiš nazaj.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi. Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
da vam razčistim nekatere pojme o tej kartici ( berite: dobronamerno):
- visa electron: kolikor nakažeš na to kartico toliko lahko porabiš in nič več. - visa/mastercard: določen je znesek limita na kartici kolikor lahko porabiš ( stvaro dogovora kolikšen je mesečni limit porabe; po eni strani je to pametno saj je omogočena varnost po kartici, da nebi zapravili več kot zaslužite); poraba po tej kartici se trga z TRR-ja - enkrat mesečno.
dejstvo, da je kartica povezana z TRR v real time NE DRŽI in paypal nima nikakršnega dostopa do TRR! vse kar mora štimati je stanje na visa/visa electron/mastercard kar pomeni, da mora biti razpoložljivo stanje na teh karticah. Da je stanje razpoložljivo morate pred uporabo teh kartic, ki sem jih naštel nakazati na njih sredstva, da bi jih lahko sploh uporabili.
sredstva nakažete bodisi preko TRR ali pa z gotovino - plačilni promet.